Istuimme Fiiliksen sohvalla Tiikun kanssa, kun meitä lehtijuttuun haastatteleva fiksu toimittaja kysyi: ”Miten seuraamme asiakkaiden kehittymistä, kun tarkoituksenamme on kuitenkin ohjata yksilöllisesti ryhmässä ja tavoitteellisesti, jolloin kehittyminen on mahdollista?” Siinä kysymykseen vastausta pohtiessani, ajatus testauspäivästä oli syntynyt.

Mikä sen hienompi tapa aloittaa kausi, kun tulla monipuoliseen testauspäivään. Uusi vuosi on uusi mahdollisuus aloittaa alusta, niine voimineen, liikkuvuuksineen ja kehonkoostumuksineen, jotka meillä silloin on. Olemme saaneet ammattitaitoisen, koulutetun ja innokkaan porukan kansaan kauden aloitukseen ja haluamme kertoa miksi me haluamme olla paikalla teidän kanssanne Fiiliksellä lauantaina 9.1.2016 klo 11. Lisää tapahtuman kulusta ja voit lukea täältä. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Fiiliksen yrittäjä Siiri (liikkuvuus ja keskivartalon voiman testaus)

Fiiliksellä on kaksi mottoa. Meillä tehdään asioita TAIDOLLA ja TUNTEELLA. Se, että ohjaaja elää hetkessä – laulaa musan päälle, heittäytyy ja kertoo tyhmiä juttuja, ei tarkoita sitä, ettei siinä samalla voisi olla tarkkana tekniikan kanssa, ohjata tuntemaan missä liikkeen pitää tuntua ja kertoa miksi sitä tehdään. Asiakkaan näkökulmasta tunne (meillä sitä kutsutaan fiilikseksi) voi rakentua myös toisin päin. Kun tekniikka kulkee, liike tuntuu siellä missä pitääkin ja sen tekemiseen on selkä syy, ilo tekemisestä kumpuaa tekemisestä itsestään. Sitä kutsutaan sisäiseksi motivaatioksi. Aika usein ohjatessani huomaan lähestyessäni asiakasta, hän alkaa liikkua puhtaammin ja tehokkaammin. Minun läsnäoloni sytyttää siinä tilanteessa ulkoisen motivaation tehdä paremmin, näyttää, että pystyn kyllä siihen mitä pyydät. Sekin on hieno juttu, mutta vielä hienompaa olisi, että halu tehdä 110 %:sti kumpuisi sisältä. Minä koen liikunnan antavan hyvää oloa. Liikkuminen antaa minulle mahdollisuuden voittaa itseni, haastaa, onnistua ja kehittyä. Siitä sisäisestä motivaatiosta liikkua, joka minussa asuu, haluaisin antaa muille. Näen, että testauspäivä antaa työkaluja motivaation rakentamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja siihen, että näkee mitä jo nyt jaksaa, osaa ja mihin pystyy. Siksi minä olen testaamassa teitä tammikuun toisena lauantaina!

Fiiliksen yrittäjä Tiikku (liikkuvuus ja keskivartalon voiman testaus)

Me välitämme ihmisistä ympärillämme ja se tarkoittaa myös sitä, että haluamme jakaa aitoa, oikeaa ja tärkeää tietoa fyysisestä harjoittelusta ja liikkumisesta. Tänä päivänä tietoa on saatavilla valtavasti – ja siinä tietomassassa on paljon oikeaa, mutta myös väärää, harhaa ja kummia uskomuksia. Pienemmästäkin on pää pyörällä. Meidän tehtävämme ja intohimomme liikunta-alan ammattilaisina on auttaa löytämään se olennainen ja juuri sinulle tärkeä tieto tästä valtavasta infomerestä, oli kyse sitten vastuksen määrästä, treenien rytmittämisestä, sykerajoista, tekniikasta tai mistä tahansa. Testauspäivän luento-osuudessa haluamme avata testituloksia sekä pureutua kunkin testausosion kautta fyysisen harjoittelun ajankohtaisiin asioihin.

Oma testaustonttini 9.1. on liikkuvuus ja keskivartalon voima. Syvien lihasten tuki, lihasten oikea-aikainen aktivoituminen ja hyvä lihastasapaino parantavat vartalon linjausta ja auttavat ehkäisemään mm. selkäsairauksia ja -vammoja. Liikkuvuus taas koostuu nivelten liikkuvuudesta sekä lihasten ja niveltä ympäröivien kudosten venyvyydestä ja nämä asiat vaikuttavat olennaisesti raajojemme liikelaajuuksiin. Ne ovat ominaisuuksia, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä kaikelle tekemiselle niin arjessa kuin treeneissäkin – ja siksi tärkeitä testauskohteita.

Odotan jo innolla, että pääsemme jakamaan tietolaarimme antimia ja keskustelemaan kanssanne Testauspäivänä!

Fysioterapeutti Sanna, Hyvä Olo Ilona (kehonkoostumisen ja tasapainon testaus)

Tulen kartoittamaan kehon koostumusta ja testaamaan tasapainoa Fiiliksen Testauspäivään. Näistä kahdesta tartun kuitenkin nyt tuohon monen vieroksumaan, ehkä pelottavaankin mittausmenetelmään, kehonkoostumuksen analysointiin.

Nykyään pinnalla olevan ulkonäkökeskeisyyden myötä ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia oman kehonsa koostumuksesta; kuinka paljon on rasvaa, missä sitä rasvaa on, onko riittävästi lihasta, näkyykö ”vatsapalikat”… Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kehonkoostumusanalyysin tarkoituksena ei ole tuottaa ihmiselle ikävää oloa ja oloa, että kaikki omassa kehossa on päin prinkkalaa. Mielestäni analyysin vaikutuksen pitäisi olla täysin päinvastainen. Jokaisella meillä on kehossa kehittämiskohtia, mutta täytyy muistaa, että jokaisen kehossa on myös paljon hyvää. Kehonkoostumuksen mittaaminen ja analysointi antaa todella hyödyllistä tietoa kehon fyysisestä hyvinvoinnista ja sen kehittämisestä

Se, että kehonkoostumus on tasapainoinen, vaikuttaa suoraan fyysiseen sekä psyykkiseen olemukseen. Olen työssäni nähnyt, kun ihmiset lähtevät kohentamaan kehonkoostumustaan. Fyysinen muutos on esteettinen asia ja yleensä se, mihin ihmiset ensimmäisenä haluavat muutosta. Tosiasiassa kehon sisällä tapahtuneet muutokset, saavat ihmiset hymyilemään enemmän kuin mikään ulkoinen muutos. Se, että jaksat paremmin, nukut makeammin, syöt fiksummin, on monelle loppujenlopuksi se tärkeämpi juttu. Moni asiakas onkin sanonut, että pienempien housujen jalkaan mahtuminen on muutoksessa vain mukava bonus.

Lausahdus, joka kaikkien tulisi muistaa ja joka on noussut useaan otteeseen esiin kehonkoostumusanalyysejä tehdessäni: ”YOUR BODY IS YOUR TEMPLE.”

Fysioterapeutti ja Personal Trainer Krista (ryhtikartoitus ja tasapainon testaus)

Halusin lähteä mukaan testauspäivän tiimin, koska tiedän, että pienetkin arkiset muutokset voivat vaikuttaa terveyteen merkittävästi. Pisteelläni tutkin kehonasennon kautta ryhtiä ja lihastasapainoa. Ryhtikartoitus luo tärkeää pohjaa tavoitteelliselle harjoittelulle. Mitä enemmän harjoittelet, sitä tärkeämpää on, että ryhtisi peruspilarit ovat kunnossa. Monet rasitusvammat sekä tuki ja liikuntaelinten ongelmat ovat ehkäistävissä, kun kiinnitetään huomiota oikeaan kehon asentoon, liikesuoritusten perustekniikoihin ja lihastasapainoon. Testauspäivänä pääsen antamaan vinkkejä kehonhuoltoon sekä optimaalisen asennon löytämiseen.

Liikuntaneuvoja ja Personal Trainer Hanna, Mansen Reenaamo (Voimakestävyyden testaus)

Kuulen asiakkailtani liikunnanohjaajan työssäni usein, kuinka kauheaa koululiikunta oli ja miten se vei ilon liikkumisesta mm. testaamisen, mittaamisen ja kilpailemisen takia. Jos joskus menneisyydessä onkin ollut tapa laittaa ihmisiä paremmuusjärjestykseen pituushyppytuloksen tai leuanvetojen mukaan, onneksi enää ei ole niin. Olen positiivinen ihminen ja ajattelin asioita yleensä niiden hyvien puoliensa kautta. On hienoa saada kertoa muille, kuinka voimakkaita, notkeita ja osaavia he ovat. Tärkeämpää kuin tehdä hyvä testitulos tai olla kovemmassa kunnossa, kuin aiemmin, on tiedostaa, mitä jo tekee oikein ja kuinka arkinen elämä voimiin ja muihin ominaisuuksiin vaikuttaa. Nyt on siis hyvä hetki antaa itselleen kiitosta siitä, mitä on jo saavuttanut. Voimapisteellä voimakkaana nähdään!

Personal Trainer Joni, Fitera (Voimakestävyyden testaus)

Voima antaa henkistä ja fyysistä helpotusta elämään. Jaksat kantaa kauppakassit, siirrellä huonekaluja ja yleinen elämä on helpompaa, kun et ponnistele voimiesi äärirajoilla. Voimien kasvaminen tuo myös suurta henkistä mielihyvää. Suurimmat ilon hetket olen työssäni nähnyt kun asiakas pääsee ensimmäisen leuanvedon, tai saa lisättyä salilla tankoon rautaa. Itseluottamus nousee myös kohisten voimien kanssa. Voimien kasvamisen myötä saat todennäköisesti paljon kutsuja tuttavien muutto avuksi. Niin kuin hämähäkkimiehen setä-Ben sanoi: ”Suuri voima tuo suuren vastuun.”

Fiilis Fitness:n ohjaaja, Mari (Voimakestävyyden testaus)

Upeaa, että Testauspäivä osuu juuri vuoden alkuun! Vuoden lopulla monet miettivät, mitä uutta tulevalle vuodelle, tavoitteita, dieettiä, uutta harrastusta jne. Testauspäivänä jokainen saa selville oman lähtötasonsa vuodelle 2016. Testien tulokset saattavat yllättää ja tuoda sinulle uutta motivaatiota. Testien tuloksiin verraten on hyvä päättää omat tavoitteet, mitä osa-aluetta erityisesti haluat kehittää tulevana vuonna ja miten.

Olen siirtynyt pitkästä asiakkaan roolista ohjaajan rooliin, mutta muistan erittäin hyvin, mitä asiakkaana oleminen on. Tunnilla tuli tehtyä paljon enemmän, kun ohjaaja tsemppasi ja välillä patisti tekemään enemmän. Testaajana haluan kannustaa asiakkaat ylittämään oman päänsä sisällä olevan rajan. Mielesi ajattelee, että pystyt tekemään tietyn määrän toistoja tietyssä liikkeessä. Asetatko toistomäärän riittävän korkealle? Meidän testaajien tehtävä on kannustaa sinut saamaan toistoja enemmän, mitä oma mielesi on sinulle määrittänyt.

Urheiluhieroja ja urheilija Aapo Mutanen (vauhtikestävyyden testaus)

Kymmenen vuotta Salibandyliigassa pelanneena ja ammattimaisesti harjoitelleenani eri ominaisuuksien testaamisesta on tullut minulle osa arkea. Testaamista käytetään hyödyksi muun muassa harjoitusohjelmien suunnittelussa ja kehittymistä seuratessa. On kuitenkin kapeakatseista ajatella, että testaamisesta saatavat hyödyt olisivat vain urheilijoiden yksinoikeus. Täysin yhtäläisesti ns. normaalilla liikkujallakin on taustalla jokin motivaatio ja päämäärä, joiden saavuttamisessa testaamisesta saadut tulokset ovat oivia välineitä.

***

Palataan sohvalle. Haluatteko tietää mitä vastasin. Me kyllä pääpiirteittäin muistamme, millaisia painoja ihmiset tunneilla käyttävät. Huomaamme, kun joku voisi ottaa isommat vastukset ja silloin kannustamme ottamaan uusia haasteita vastaan. Huomamme myös, jos jollain on huono päivä tai voimat lopussa. Silloin kannustamme jatkamaan loppuun saakka ja olemme iloisia, siitä, että tunnille lähteminen on silti ollut valinta, jolla asiakas on ajatellut saavansa arkeensa lisää voimia. Me Fiiliksellä siis tiedämme jo, mihin te pystytte, mutta tiedättekö te itse?

Odottavin testausterveisin,

Siiri ja koko testaus Co.