Olen haaveillut lapsen saamisesta niin kauan kuin muistan. Liikuntaa taas olen ohjannut 15-vuotiaasta saakka, yli puolet elämästäni. Elämä kuitenkin kuljetti niin, että ensin syntyi ura ja yritys – Fiilis Fitness, joka on nyt jo reipas ja pärjäävä 9-vuotias. Jos kaikki menee hyvin, syksyllä perheemme kasvaa pitkään odotetulla vauvalla. Kuten kuvasta näkyy, uusi roolini on vaikuttaa taustalla, suunnitella tunteja ja uusia ohjelmia, kun taas Tiikku on meistä yrittäjistä se, joka tekee työn näkyväksi, ohjaa tunteja ja vastaa arjen pyörimisestä.

Olen valmistautunut tulevaan rooliini kevään mittaan tutustumalla uusiin ohjaajiin ja suunnittelemalla syksyn lukkaria. Isoin työ on ollut ylipäätään valmistautua ajatukseen siitä, että paikkani tulee aluksi olemaan kotona. Päiväni (ja pääni) täyttyy äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisestä sekä tulevaisuuden suunnittelusta. En kuitenkaan halua pitää kynttilää vakan alla, vaan jakaa ajatuksiani teidän kanssanne, jotka olette Fiiliksen kanssa tekemisissä. Syksyn suunnitelmat koskevat yhtä lailla teitä, kuin minua, Tiikkua ja ohjaajia. Päivittelenkin kevään ja kesän aikana Fiiliksellä -blogiimme ajatuksiani Yrittäjästä äiti -otsikolla.

Samalla kun olen pyöritellyt syksyn lukkaria päässäni, olen kehitellyt tuntitarjontaa entistä laadukkaammaksi. Pohdintojen tuloksena Fiiliksen tarjontaan on syntynyt uusi HIIT-tunti (High Intensive Interval Training) Les Mills GRIT:n tilalle. Uusi konsepti on ujutettu jo kesän lukkariin, jotta syksyllä intervallitunnilla käyminen käy jo rutiinilla. Intervalliharjoittelu on mielestämme kehittävää, sytyttävää sekä sopivalla tavalla kehoa ja mieltä haastavaa. Les Mills –perheen intervallitunti GRIT Strength on kuitenkin ollut useiden asiakkaiden mielestä teknisesti vaativaa ja vähän pelottavaakin. Haluamme madaltaa kynnystä tunnille, joka voi parhaassa tapauksessa antaa itsensä voittamisen kokemuksia ja kohentaa itsetuntoa kunnon ohessa. Intervallitreeni tarjoaa monenkuntoisille ja -taitoisille treenaajilla elämyksiä, emmekä halua, että kynnys tunnille osallistumiseen on niin korkea, että hyvät kokemukset jäävät saamatta. Fiiliksen HIIT-tunnilla on samanlaiset tavoitteet kuin LesMills:n GRIT:ssa, mutta niihin pyritään eri tavalla. Harjoituksen kolme kulmakiveä ovat kannustava ja vaihteleva musiikki, väline- ja liikevaihtoehdot sekä selkeä tekniikkaopetus.

Tammikuun alussa, kun raskaustestiin oli piirtynyt kaksi viivaa, en vielä osannut ajatella kesää. On tietysti luonnollista, että vasta vatsan kasvaessa vauvan odottaminen alkaa tuntua todelta. Nyt lähempänä kesää voi jo aavistella, millaista pomppiminen helteisessä puistossa ja hyppiminen intervallitunnilla tulee olemaan. Keho kertoo kun on aika hidastaa tahtia ja ohjaamisesta tulee Ohjaamista isolla o:lla, kun ei enää itse kykene kaikkiin temppuihin.

Vaikka olen opiskellut pedagogiikkaa monta vuotta työn ohessa, on opettajajohtoinen opettaminen edelleen se ensisijainen tapa, jolla tuntia ohjaan, vaikka osaamista olisi muuhunkin. Todellinen testi on edessä kun Tiikku jää kesälomalle ja HIIT-tunnin ohjaaminen jää minun vastuulleni. Onneksi kesällä saamme HIIT-tiimiin myös kaksi asiakasvahvistusta, treenikummit Ipi ja Jutta. Ipi pelaa työkseen jääkiekkoa Ranskassa ja treenaa kesälomallaan Suomessa. Ipi on roolimalli: urheilija, joka harjoittelee tinkimättömästi ja jonka vieressä itsekin jaksaa tehdä muutaman punnerruksen enemmän kuin aluksi luuli. Jutta on ollut alusta asti mukana Fiiliksen intervallitreeneissä ja puhuu sen puolesta, sillä hän on kehittynyt treenin ansiosta niin fyysisesti kuin psyykkisesti kestämään arjen paineita. Juttaa on helppo lähestyä ja jututtaa. Hän on luvannut ottaa kaikki treenistä kiinnostuneet siipiensä suojaan ja tarvittaessa saattaa kynnyksen yli kokeilemaan.

***

Minulla on kannustava ja osallistuva perhe sekä kotona, että Fiiliksellä ja uskon, että uudenlainen syksy kasvattaa meitä kaikkia. Tiikku saa tehdä sitä missä on parhaimmillaan: organisoida, järjestää ja tavata ihmisiä. Uudet ohjaajat tuovat joukkoon oma panoksensa, jolloin tarjonta laajenee tuntien lisäksi erilaisten ohjaajien luomiin fiiliksiin. Mukaan on saatu houkuteltua kokeneita ja pitkän uran tehneitä konkareita sekä tuoreita ideoita pursuavia fiilis-tyyppejä. Tutuista ohjaajista tiimissä jatkaa Mari, joka aloittaa syksyllä HIIT-tunnin ohjaajana. Krista jatkaa Dance Star-tuntia ja ottaa ohjattavakseen myös koreografisen tanssitunnin sekä maanantai-illan Pilateksen. Lisäksi Alman hurjan hauskasta ja hikisestä Zumbasta päästään nauttimaan pari kertaa viikossa.

Mahakasta kesää ja HIIT-treenejä odotellessa,
Siiri

Ps. Kevätkarkeloissa eli kaikille ilmaisissa kauden päättäjäisissä pe 27.6.2016 klo 17.30-21.00, on ensimmäinen mahdollisuus tulla kokeilemaan puolen tunnin HIIT-treeniä. Lue lisää HIIT:sta täältä!