Seuraavat 7 viikkoa Fiiliksellä-blogi toimii 7 elämänrikkautta-kampanjan näyttämönä. Joka perjantai yksi Fiiliksen ohjaajista pohtii, mitä viikon ominaisuus hänelle itselleen merkitsee ja miten se näyttäytyy Fiiliksellä. Liikuttavia lukuhetkiä!

**************************************************************************

Satunnainen liikkuja. Aktiivikävijä. Taapero. Vaari. Nautiskelija. Irrottelija. Kehonhuoltaja. Tanssitaituri. GRIT-hirmu. Mies. Nainen. Kuuntelija. Höpöttäjä. Tarkkailija. Tsemppaaja. Opettaja. Lääkäri. Opiskelija. Rekkakuski. Psykologi. Eläkeläinen. Taiteilija. Seikkailija. Ensikertalainen. Iloinen. Surullinen. Vahva. Hupaisa. Rakastunut. Mietiskelevä. Sinä. Minä.

 Niin erilaisia, mutta niin samanlaisia. Siis ihmiset, jotka saapuvat meille Fiilikselle liikkumaan. Meille juostaan, autoillaan, fillaroidaan ja taaperretaan kukin omasta elämästään, omasta tarinastaan ja taustastaan. Toinen useammin, toinen harvemmin. On ihanaa ja rikasta, että meistä on niin moneksi, ja erityisesti niin älyttömän rakasta ja parasta, että Fiilikselle saavutaan aina yhteisten asioiden äärelle: liikkumaan yhdessä, tavoitteellisesti, huolellisesti. Fiiliksellä ihmisiä yhdistää halu kehittyä, treenata tavoitteellisesti tunteita, lystikkyyttä ja pirskahtelevaa iloa unohtamatta. Fiiliksellä liikutaan sananmukaisesti taidolla ja tunteella ja se on juuri se, jota me Fiiliksellä haluamme jakaa ja vaalia. Tällä viikolla varaslähdön syyskauteen ottavat perheliikuntakurssit, jotka tuovat perheen pienimpiä, sisaruksia, äitejä, isejä, mummoja ja ukkeja yhteen.

Fiiliksellä otetaan ensiaskeleita, pistetään Bodypump-tunnilla ennätyspainot ja jaksetaan vetää kyykkybiisi alusta loppuun saakka, iloitaan uutta työpaikkaa, perheenlisäystä tai jaetaan yhdessä upeita reissukokemuksia. Jaetaan reseptejä, palautumisvinkkejä ja salaisia mustikkapaikkoja. Lainataan treenipaitaa sen unohtaneelle ja unohdutaan itse höpöttelemään tunnin jälkeen pukuhuoneeseen – oho, se mun bussi menikin jo. Tuetaan, kun tulee vaikea hetki. Unohdetaan kipeä asia treenin ajaksi, tyhjennetään pääkoppa ja annetaan vain mennä ja samalla koko porukasta virtaa voimaa sille, joka sitä juuri eniten tarvitsee. Huonona päivänä kyynel voi vierähtää poskelle treenin aikana, kun ajatukset karkaavat, mutta se ei haittaa. Sitäkin useammin nauretaan, jaetaan ja iloitaan yhdessä. Ollaan itseä varten, mutta silti yhdessä.

Eikö äskeisestä kappaleesta välity melko monenlaista, niin tunnetta kuin tekemistä? Fiilis on niin paljon enemmän kuin vain paikka, jossa järjestetään ryhmäliikuntatunteja. Näiden asioiden näkeminen, jakaminen ja tunteminen on meille Fiiliksellä iso, sykähdyttävä ja eteenpäinvievä asia. Me olemme halunneet luoda paikan, jonne jokaisen olisi helppo tulla, tuntea itsensä tärkeäksi ja oman tekemisen mielekkääksi. Toiselle Fiilis on puhdas treeniareena, toiselle onnistumisten ja elämyksien näyttämö, kun taas toiselle se voi olla pakopaikka, parasta maailmassa tai juuri se mesta, jossa näkee taas ne mahtavat tyypit ja treenikaverit. Motivaation lähteitä on monenlaisia, mutta tärkeintä on tietää, että me Fiiliksellä olemme juuri teitä kaikkea varten. Me jaamme meidän tietotaitoamme ja osaamista, mutta myös tunteitamme, pistämme persoonamme peliin. Me haluamme yhdistää ja näyttää, että yhdessä olemme enemmän.

Fiilistä eivät tee puitteet, painot tai bassojytinä, vaan me ja te, ihmiset, yhdessä. Fiilikselle ovat tulleita kaikki ihmiset, kaikki tunteet ja tekeminen. Siispä, nähdään!

– Tiikku