Kesän kuulaus ja kauneus huuhtovat kevään hurjuutta kauemmaksi. Rajoitusten purkaminen ja liikkumisen vapautuminen konkretisoivat – parempaan päin. On helpompi hengittää. On ihana kohdata, viettää hetkiä yhdessä kepeämmin ja päästää irti huolesta. Helpottaa. Helpotuksen alla syvällä on myös tieto ja valppaus siitä, että tämä keveys ei välttämättä ole pysyvää ja tilanteet elää, me siinä mukana. Tämä on varmasti yksi oppi, joka meitä on kuluneiden kuukausien aikana ravistellut. Toivomme, että oivallus elämän arvaamattomuudesta opettaa meitä arvostamaan hetkeä, sitä mitä meillä on juuri nyt, entistä enemmän. 

Tämän opin lisäksi meistä jokainen on taatusti kevään aikana ajautunut ajatuksissaan melko syviin vesiin – myös hyvässä. Olemme hoksanneet, nähneet asioissa uusia puolia, oppineet ja oivaltaneet. Itsestä ja toisistamme. Maailmasta. Vaikka mennyt huuhtoutuu koko ajan haaleammaksi, toivomme, että tärkeimmät koetut opit ja ahaa-elämykset kantavat pitkään ja ovat jääneet meihin pysyvästi. 

Pienikin on suurta

On meillä myös yksi huoli. Kevään aikana koettu valtava välittämisen, yhtä pitämisen ja yhteisöllisyyden voima, ethän katoa? Tajusimme rajulla tavalla, kuinka tärkeitä olemme toisillemme. Toki olemme välittäneet kovasti aiemminkin, mutta nyt huoli toisista nousi ihan uusiin  sfääreihin, ravisteli rajusti ja sai toimimaan. Me autoimme, tuimme, tsemppasimme, kannattelimme. Toinen toisiamme. Niin pienessä kuin isossa mittakaavassa – ystävää, naapurin kukkakauppaa, kaupassakäyntiapua kaipaavaa ikäihmistä. Olimme yhtä, vaikka olimmekin vieraalla maalla ja fyysisesti etäällä toisistamme. Siitä huolimatta yhteenkuuluvuuden tunne oli voimakkaampi kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Siinä oli ja on ääretöntä kauneutta. Tämä kauneus on jotain, jonka toivomme jäävän meihin ikuisiksi ajoiksi. Että pidetään huolta, ihan joka päivä. Välittämisen ei tarvitse olla mitään suurta ja massiivista, jotain, mitä täytyy julistaa, vaan se on parasta juurikin pienissä arjen hetkissä, elämän rullaan punoutuneena. Välittämisen tavat ja muodot ovat äärettömät, mutta kulunut kevät on todellakin saanut meidät huomaamaan, että pienikin on suurta. Tavallaan ei mitään ihmeellistä, mutta kuitenkin hurjan merkityksellistä. Välittämisen hetki on ihan joka hetki – sen voima on ääretön niin iloissa kuin nurjemmissa käänteissä.

Välittämisen hienoin piirre tiivistyy yksinkertaisuuteen: suurimmillaan se ei ole mitään massiivista ja näkyvää, vaan ennemminkin isosti tuntuvaa ajatusta ja voimaa meidän ihmisten välillä. Me Fiiliksellä saimme kevään aikana osaksi niin mieletöntä huolenpitoa hädän hetkellä, että emme varmaan koskaan voi tarpeeksi kiittää kaikkia meitä keväällä tukeneita ja tsempanneita. Huh. Välittämisen väkevyys tuntuu ja saa edelleen kyyneleet silmiin – sielu ja sydän ovat täynnä rakkautta ja kiitollisuutta. Meillä on ollut aina mieletön yhteisö matkaamassa kanssamme eteenpäin, mutta nyt kohdattiin sellainen painepesuri porukalla jota ei aiemmin osattu oikein ajatellakaan olevan. Ja siinä te olitte, te pysyitte vierellämme turbulenssissa. Nyt vietämme kesää yhdessä ja toivottavasti pääsemme aloittamaan syyskauden monipuolisena ja värikkäänä. Onnellisia juuri näistä nyt!

Välittämisen areena

Me Fiiliksellä välitämme ja haluamme pitää huolta. Niin kuin te meistä, me teistä. Aikoinaan Siiri halusi pistää pystyyn paikan jossa elämän maut, fiksu ja tehokas fyysinen treeni ja ihana inhimillisyys ovat yhtä. Fiilis on kasvanut, mutta tämä ydin pysyy: tärkeintä on, että jokaisella on hyvä ja turvallinen olo kanssamme. Saa olla juuri sellainen kun on, liikkua juuri itselleen sopivasti. Askelkyykkyjen ja pilateksen hengitysharjoitusten takana on niin paljon enemmän – liikkuvat kehot välittävät iloa, energiaa ja rauhaakin. Liikuntaelämysten lisäksi Fiilis on areena, jossa saa jakaa elämän ilot ja surut, olla epävarma, riehaantua onnesta kuin myös olla varma, että aina on olkapää, johon nojata. Saa uppoutua treeniin täysin keskittyen, saa höpöttää ja hullutella. Haluamme kuitenkin aina rohkaista nostamaan katseen kahvakuulasta tai askelkuvioissa vimmattuna vispaavista jaloista – kun katseet kohtaa, tiedämme, että tässä ollaan. Yhdessä. On ollut upeaa, kuinka yhdessäolon voima välittyy myös ruuduilla ja sydän on sykkyrällä kaikista niistä viesteistä, jotka olemme saaneet siitä, kuinka Fiiliksen tunnit ovat helpottaneet, tuoneet iloa, lohtua ja energiaa niin monenlaisiin tilanteisiin. Juuri tämän vuoksi Fiilis on olemassa – jotta voimme olla olla toisiamme varten, tilanteessa kuin tilanteessa, juuri jokainen sellaisena uniikkina tyyppinä, joita kaikki olemme.

Sydämestä sydämeen

Rakas Fiilis-tiimimme – huoli tästä timanttisesta porukasta on myös ollut kova. Maaliskuu pisti kaikkien arjen uusiksi ja jouduimme sanomaan alussa koko porukalle, että tunteja ei ole, emmekä tiedä koska tulee olemaan. Se sattui ja sattuu edelleen. Tiimi on meille yrittäjille valtavan tärkeä – sakki mielettömiä ammattilaisia ja persoonia, joista me haluamme pitää huolta. Tuolloin tuntui, ettemme siihen pystyneet. Nyt tilanne on toinen, Fiilis-tiimi on taas vauhdissa ja syyskaudella taas koko vahvuudessaan. Se, kuinka tiimi on meitä yrittäjiä tukenut, ymmärtänyt ja punonut kuvioita kanssamme, on täyttä kultaa. Vaikeiden hetkien välissä on tosiaan paljon hyvääkin, ja yksi kevään iso ilo oli myös uudenlaiset yhteistyökuviot, joilla pystyimme jelppaamaan muita kanssayrittäjiä poikkeusajan keskellä – taksiyrittäjä Petteri Kokko kuskasi pumppivälineitä online-kurssilaisille ja takaisin kotiin Fiilikselle, Njalla Clothingin kanssa vietiin maailman parhaiden trikoiden ilosanomaa eteenpäin ja Kaffila33100 pisti Vappubileiden asukisan voittajien suut makeaksi. 

Välittämisen aikakausi on tässä ja nyt. Toivottavasti se jatkuu ikuisesti ja säteilee sydämestä sydämeen. Me Fiiliksellä pidämme omalta osaltamme vankasti huolta, että jokaisella mukanamme kulkevalla on kanssamme hyvä, lämmin ja turvallinen olla. Olo, että pidetään huolta ja ollaan toisiamme varten. Että kanssamme voi olla juuri sellainen kun on. Meillä on just sellainen olo, kun te olette kanssamme. 

Tiikku & Siiri
Fiiliksen yrittäjät