Suuta kuivasi ja päässä jomotti. Monen kuukauden mittaiset järjestelyt olivat takana ja tapahtuma oli kohta ohi. Joku kysyi ohimennen, että koska järjestämme tapahtuman uudelleen. Ensimmäinen ajatus oli, että EI KOSKAAN. Onneksi ruoka, yöunet ja iloiset kiitosviestit tekivät ihmeitä ja aamulla oli toisenlainen vastaus mielessä. Meni kuitenkin monta päivää ennen kuin todella tajusimme, että meillä oli tiloissa 75 henkeä ja aistimme, että kivaa oli. Kun vielä siihen päälle testattiin, jaksettiin, opittiin ja jaettiin, oli päivän saldona enemmän, kuin mitä osasimme kuvitella.

Minä itse olen tunteellinen ja ihmisläheinen hassuttelija – fiilis-ihminen. Samoja adjektiiveja voisi käyttää perustamastani yrityksestä Fiiliksestä, sekä yhtiökumppanistani Tiikusta. Silti kuvittelin, että nyt käytettäisiin Fiiliksen ja meidän toista puolta – taitoa, tietoa, tuloksia ja faktoja. Suunnitelmien eteen tulivat kuitenkin ne kaikkein tärkeimmät – ihmiset! Olimme suunnitelleet, että testaus tapahtuu pienryhmittäin ja testauspisteitä kierretään parin kanssa. Emme osanneet kuvitella, kuinka tiiviiksi parin kanssa tekeminen muodostuu. Kaveri ei ollut vain laskemassa toistoja ja pitämässä jaloista vatsaliikettä tehtäessä, vaan kannustamassa, huolehtimassa ja jakamassa tunteita, joita täysillä tekeminen ja itsensä ylittäminen toivat esiin. Olimme ajatelleet luovamme analyyttisen tapahtuman, jossa jokainen oppii itsestään uutta. Hienoa, että sen lisäksi opittuja päästiin jakamaan heti verekseltään.

Olen kova ideoimaan, keksimään uutta ja järjestämään milloin mitäkin. Vaikka taito toteuttaa ideoita, on kasvanut vuosien kuluessa, ovat käytännön järjestelyt edelleen se tapahtuman järjestämisen vaikein osuus. Olimme aikatauluttaneet tapahtuman tarkasti ja laskeneet kuinka monta testattavaa voimme ottaa mukaan ja kuinka monta minuuttia testaamiseen milläkin pisteellä voidaan käyttää. Höveliytemme tuhosi aikataulumme kuitenkin jo edellisellä viikolla. Emme osanneet myydä ”ei oo:ta” vaikka tapahtuma oli jo täynnä. Kun näimme testauspäivänä käytävään asti jatkuvan jonon, meitä alkoi jännittää. Halusimme antaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden tulla mukaan. Onhan se mahtavaa, että niin moni oli ymmärtänyt, kuinka paljon Testauspäivällä oli annettavanaan. Aikataulut venyivät ja paukkuivat, mutta se ei tuntunut testattavia haittaavan, kiitos testattavien uteliaan ja innokkaan asenteen. Ensi kerralla osaamme varautua paremmin!

Mitä sitten saimme aikaiseksi sykemittarin, rullamitan ja levytangon avulla? Keho on yllättävän pystyvä ja vahva. Halusimme näyttää, että treeni tuottaa tulosta. Isotkin painot nousevat, kun tilanne niin vaatii. Moni yllättyi positiivisesti. Heikot kohdat olivat paremmin tiedossa, kuin todelliset kyvyt. Moni yllättyi myös siitä, miten itse tai miten vieruskaveri pystyy urheilijoiden suorituksiin. Keskivartalopisteellä nähtiin huimia suorituksia lankussa ja selkäpidossa. Treenillä on vaikutusta! Kun treenaa kuin urheilija, suoriutuu kuin urheilija. Jokaisella kyykkyhypyllä, punnerruksella ja vatsarutistuksella on siis ollut merkityksensä.

Sukelletaan vielä syvemmälle testauspäivän idean taakse. Miksi on tärkeää tuntea itsensä pystyväksi ja vahvaksi? Ajattelen, että ihmissuhteet ovat tärkeintä elämässä, jakaminen, tunteet ja niiden tuominen esiin on se, miksi täällä ollaan. Kulttuuri, ajattelu ja ympäristömme tutkiminen tulevat seuraavalla sijalla ja vasta kolmantena tärkeysjärjestyksessä valtio, talous ja työ eli se maailma, jossa varsinaisesti juuri nyt elämme. Jotta minä pystyisin elämään arvojeni mukaan, ihmissuhteet ensin, on minun tunnettava itseni, kykyni ja heikkouteni, joiden kautta toimin toisten kanssa. Vaikka voiman määrä tai ryhtilihasten kannatus nähdään yleensä ulkoiseen maailmaan, toimintaan ja ulkonäköön vaikuttavina asioina, ne ovat antaneet minulle valtavasti uskoa itseeni. Siihen, että minä pystyn ja osaan. Olen hyödyksi muille, voin vaikka rakentaa kaikille yhteiset tilat, joissa pääsee jakamaan asioita. Esimerkiksi se, että Fiilis on omin käsin rakennettu, on minulle iso juttu. Osoitus siitä, että pystyn, kun niin haluan.

Ymmärrän toki, että emme ole samanlaisia. Kaikkien tärkeysjärjestys ei ole sama, eivätkä kaikki Fiiliksenkään asiakkaat ole samanlaisia humanisteja, kuin minä. Kaikille fyysinen voima ei pään sisällä muutu psyykkiseksi, eivätkä kaikki koe kehon olevan niin suorassa suhteessa mieleen. Fiiliksen arvot ja opetukset kuitenkin tavallaan kulminoituvat meihin Fiiliksen omistajiin ja ohjaajiin, jotka testauspäivääkin olivat rakentamassa. Haluamme olla kaikin tavoin tukemassa ja teitä varten. Tämän me osasimme. Näyttää teille, kuinka pystyviä te olette. Toivottavasti se motivoi jatkamaan kehittymisen – Fiiliksen ja Fitness:n tiellä. Arvioidaan kehittymistä sitten yhdessä puolen vuoden päästä Testuspäivä II:n merkeissä. =)

-Siiri