Commercial Dance

Commercial dance on koreografinen tanssitunti, jonka seremoniamestarina on ihana Krista.

Tunnilla rakennetaan yksi pidempi koreografia ja harjoittelussa ei säästellä energiaa eikä hikeä! Tässä on tanssitunti, jossa pääset uppoutumaan ihanan koreografian vietäväksi ilman kursseja – heittäydy mukaan juuri silloin, kun sinulle sopii. Kevään aikana pääset kokeilemaan erilaisia tyylejä viimeisimpiin hittibiiseihin. Tunnilla fiilis ja musiikki ovat tärkeimmässä roolissa. Aiempi tanssikokemus ei ole välttämätön – tunti on tarkoitettu kaikille tanssin riemusta ja energisestä fiiliksestä syttyville. Tule avoimin mielin ja anna vain mennä!

Krista on tanssinopettajana elementissään koreografisilla tunneilla: hänen tunniltaan ei tanssin ja onnistumisen riemua puutu, vaikkei suurempaa tanssitaustaa olisikaan – sitä ei tarvita, ainoastaan utelias asenne ja ripaus tanssin taikaa. Jokainen meistä osaa tanssia juuri ihanana itsenään!

Nykytanssi

Tunnilla nautitaan liikkeestä, joka ilmentää musiikkia sekä koreografioista, joissa askeleet nivoutuvat toisiinsa tunnin aikana. Liikutetaan omaa kehoa juuri siten, kun sille on luontaista. Jokaisella saa siis olla oma tyyli tanssia. Tunnille voi hypätä mukaan missä vaiheessa kautta tahansa!

Nykytanssi-tunnin aikana rakennamme koreografian askel askeleelta edeten yhteen kappaleeseen, jota tanssitaan tunnin lopuksi muutama kerta läpi nauttien aikaansaannoksesta. Kevätkauden tehdään samaa koreografiaa 5-6 viikkoa. Voit tulla tunnille missä tahansa vaiheessa ohjelmaa, sillä kehittelyt käydään joka kerta läpi, jotta kaikki oppivat koreografian tunnin aikana. Tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa. Tunnille voi osallistua ilman tanssitaustaa, sillä jokainen tyylittelee liikkeen itselleen sopivaksi vaikka askeleet ovat samat kaikille.

ZUMBA

ZUMBA on supersuosittu kaikille suunnattu tanssitunti, josta lähdet hikisenä ja hymyilevänä. Fiiliksen Zumban erityisyys tulee esille tanssillisuudessa. Tunteja ohjaavat vahvan tanssitaustan omaavat tanssinopettajat, joiden sarjat pohjautuvat laajalle lajiosaamiselle ja koreografian rakentamistaidolle.

Fiiliksen Zumba-ohjaajat rakentavat kaikki koreografiansa alusta asti itse valitsemaansa musiikkiin. Tunneilla tulee hiki huomaamatta, sillä ohjaajien ja asiakkaiden esimerkit kannustavat heittäytymään liikkeen vietäväksi. Saumattomasti musiikkiin istuva liike hoitaa loput.

Zumban painotus on lattareissa esimerkiksi reggaeton, marenque, salsa ja samba, mutta tunnilla voit törmätä vaikka swing-, funk-, tai bollywood-menoon. Tunneilla ei kuitenkaan opetella niin tanssitekniikkaa kuin askeleitakaan vaan pidetään hauskaa rennosti fiilistelemällä. Koreografiat ovat vaihtelevia, yhden kappaleen kestoisia pläjäyksiä. Tanssi alkaa jo alkulämmittelystä ja jatkuu jäähdyttelyihin asti. Ota juomapullo, hymy ja tanssikengät mukaan ja heittäydy tunnelmaan!

Ohjaajana Zumba-tunneilla Siiri & Viivi.

Female Dancehall 22.5. klo 16.30-17.30

Hei mimmi, hyppää tälle tunnille tutustumaan Female Dancehalliin! Tunnilla sukellamme tyylin naisellisuutta korostavaan liikekieleen tekniikka edellä, tutustutaan mimmiliikkeisiin ja päästään myös makustelemaan ”bootysheikkausta”!

Tunti sopii sinulle, jolle Female Dancehall ei ole vielä tuttu tai jos olet jo enemmän Dancehallia tanssinut, voit hyvin tulla syventämään tekniikkaasi. Tunti toimii myös hyvänä maistiaisena, jos mietit, uskaltautuisitko mukaan Fiiliksen Female Dancehall-kursseille!

Tunnin maksu 10-kortilla, kuukausikortilla tai kertamaksulla 10 €.

Varaa paikkasi tunnille tästä!

Unisex Dancehall 15.5. klo 16.30-17.30

Tällä tunnilla nappaat haltuun (unisex) Dancehallin perusteet! Tunnilla käydään läpi Dancehallin jäbätyylin liikekieltä ja keskitytään Dancehallin tekniikkaan treenaamalla sitä pääosin old school -liikkeiden avulla.

Tunti sopii sinulle, jolle Dancehall ei ole vielä tuttu tai jos olet jo enemmän Dancehallia tanssinut, voit hyvin tulla syventämään tekniikkaasi. Tunti toimii myös hyvänä maistiaisena, jos mietit, uskaltautuisitko mukaan Fiiliksen Dancehall-kursseille!

Tunnin maksu 10-kortilla, kuukausikortilla tai kertamaksulla 10 €.

Varaa paikkasi tunnille tästä!

LES MILLS Barre

Tule kokeilemaan maailman valloittanutta uutuutta Fiilikselle Siirin ammattitaitoiseen ohjaukseen olit sitten tanssija, voimistelija, kuntoliikkuja tai uusi ryhmäliikunnan tai tanssin parissa. Tunnilla käytetään baletin liikekieltä ja tekniikkaharjoitteita lihaskuntoharjoittelun pohjana.

Barre tarkoittaa balettitankoa ja siinä tehtäviä tekniikkaharjoitteita. Tavoitteena on lisätä voimaa ja liikkuvuutta alavartaloon sekä haastaa tasapainoa ja kehon kannatusta. Barre-tunnilla liikkeet tehdään kuitenkin ilman tankoa balettitermein sanottuna ”keskilattialla”.  Liikkeet tehdään pääosin oman vartalon painolla, mutta joissakin liikkeissä on mahdollisuus lisävastukseen levykiekosta. Puolituntia BARRE:a on intensiivinen ja ainutlaatuinen kokemus yhtä aikaa herkästä ja viimeistellystä tyylistä sekä fysiikkaa haastavista voima, liikkuvuus ja tasapaino-liikkeistä. Tunti ei vaadi kokemusta baletista tai voimaharjoittelusta ja vaihtoehtoja on tarjolla monen tasoiselle liikkujalle.

Kuntotanssi senioreille

Kuntotanssitunnilla liikutaan yhdessä hikeen helppojen tanssiaskelten avulla. Jokainen tanssii yksin ja tavoitteena on nauttia tanssimisesta kuntoille siinä samalla.

Tanssilajit vaihtuvat joka kappaleen jälkeen. Tunnilla tehdään mm. latinotansseja, suomalaisia perustansseja, country-tansseja, rock´n´roll-kappaleita ym. vetävän musiikin tahdissa. Koreografiat istuvat musiikkiin, jonka tyylejä haetaan menneiltä vuosikymmeliltä, nykypäivästä ja eri kulttureista.

Tanssiaskeleet säilyvät pitkään samoina, jotta ne ehtii oppia ja nauttia osaamisesta. Koreografiat kehittyvät osaamisen mukana ja tunnilla annetaan välillä myös vaihtoehtoja. Jokainen on tervetullut mukaan omalla tanssityylillään. Liikkeestä nauttiminen on tärkeämpää kuin tarkat tekniikat tai koreografiat. Tunneilla pidetään juomataukoja tarpeen mukaan ja rasitusta voi itse säädellä liikkeiden laajuuttaa muuttelemalla.

Seniorit voivat käydä 50 euroa maksavalla kymmenen kerran kortilla ilman aikarajoitusta maanantaisin tällä tunnilla. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen!