Pari vuotta sitten sain synttärilahjaksi Siiriltä päivän, joka oli täynnä ihanaa ohjelmaa pienellä ystäväporukalla. Se oli täydellinen kesäpäivä! Yksi ohjelmanumeroista oli pyöräilyretki, jonka aikana pääsin suorittamaan erilaisia tehtäviä, joista yksi liittyi unelmiin. Makoilimme nurmella, tuijottelimme pilviä ja jokainen maalasi ilmoille sen hetkisiä unelmiaan. Siirin kirkkaana haaveena oli perhe ja minun unelmani liittyi maailman näkemiseen ja kokemiseen. Maalailin kesäpäivään tulevia reissuja, uusia paikkoja, kohtaamisia ja seikkailuja kohti uusia kulttuureita.

Tänään on aika hieno fiilis muistella tuota päivää. Siirillä on valloittava, pieni poika, joka kasvaa kovaa vauhtia ja on valloittanut Tiikku-tädin sydämen heti ensikohtaamisesta alkaen. On ollut ihana seurata Siirin unelman toteutumista siitä päivästä saakka, kun tieto tulevasta pikkutyypistä paljastettiin aina odotusaikaan ja viimeiseen 9 kuukauteen saakka, kun pieni ihme on ollut täyttä totta. Kun tutustuin Siiriin, muistan jo sen tarinan alusta Siirin haaveen perheestä. Pitkäaikainen unelma toteutui viime vuonna, ja se on mieletöntä!

On hyvä muistaa, että unelmia toteutetaan harvoin yksin, vaikka niitä kovasti oman pään sisällä visioidaankin. Usein unelmaan liittyy useampi tyyppi ja niiden mahdollistamiseen varsinkin. Niin myös minun ja Siirin kohdalla.  Yrittäjyys on tiivistä kumppanuutta ja liiketoiminnan lisäksi kokonaisuuteen kietoutuu paljon muuta: kaikesta keskustellaan yhdessä, sillä niin pienet kuin suuret asiat elämän kaikilla osa-alueilla vaikuttavat myös yritykseen ja meihin. Meillä on onneksi aina ollut matala kynnys heittää kaikki ajatukset esille ja olla läsnä juuri niillä tunteilla ja fiiliksillä, jotka kussakin hetkessä vallalla ovat. Tämä on mahdollistanut meille sen, että olemme uskaltaneet puhua kaikista haaveistamme vilpittömästi ja yhdessä pohtineet yhdessä, kuinka niitä kohti mennään. Tämä kannattaa muistaa jokaisen omien unelmien kohdalla – sanotaan ne ääneen, pohditaan ja pureskellaan. Näin ollaan jo lähempänä toteuttamista ja kuten todettu, harvoin me yksin niihin unelmiimme käsiksi pääsemmekään!

On upeaa nähdä Siiri elementissään Fiiliksen tunneilla, suunnittelupalavereissa ja ideoidessa. Siirin sydän sykkii Fiilikselle, tavoitteelliselle liikunnalle ja sille, että on mahdollisuus jakaa omaa ammattitaitoa ja intohimoa muille eteenpäin – luoda upeita elämyksiä ja kokemuksia yhdessä. Nyt tämän kaiken rinnalle on tullut toinen, vieläkin suurempi rakkaus, oma lapsi, oma perhe. On ollut iso ilo nähdä Siiri äitinä – aivan elementissään siinäkin! Ja kuinka nämä kaksi isoa asiaa kulkevat rinnakkain.

Kevätkaudella Siiri on nähty tunneilla ja pikkumies on myös ottanut paikkansa Fiiliksen Perheliikunta-kursseilla sekä hurmannut minut ja monet muut Fiilis Loungessa Fiiliksellä piipahtaessaan. Ensi syksynä kaksikko jatkaa Perheliikunta-tunneilla ja Siiriä näkee iltaisin enemmän niin ZUMBA-, Bodypump- kuin Yoga Stretch-tunneilla. Siirin lisäksi salissa taituroi meidän ihana Fiilis-tiimi. Se on ihan mahtava yhdistelmä!

Fiiliksen töiden puolesta ensi vuoden työnjako tulee olemaan selkeä: Siiri pyörittää Fiiliksen arkea & tuntipalettia ja minä naputan Roomassa konetta ja kehitän ja toteutan Fiiliksen hallinnollisia asioita markkinoinnista moneen muuhun metkuun. Kun hallinnolliset hommat keskittyvät Italian etäpisteelle ja minun käsiini, jää Siirille edelleen arvokasta ja ainutlaatuista aikaa perheen kanssa. Ja tämä työnjako taas mahdollistaa minulle työnteon ulkomailta käsin. Homma toimii!

Ihan kenen tahansa kanssa ei yrittäjyyden hynttyitä laiteta yhteen. Muistan, kun Siiri sanoi, ettei ollut ajatellut alun perin pystyvänsä jakamaan Fiilistä kenenkään kanssa. Sitten me kohtasimme ja jotenkin ajatus yhteisestä yrittäjyydestä syntyi ja kasvoi todeksi. Itse olin unelmoinut työstä, jossa pystyisin yhdistämään kaupallisen koulutukseni intohimooni liikuntaa kohtaan. Yrittäjyydestä en ollut haaveillut, mutta yhtä äkkiä paletti tuntui täydelliseltä, ja sitä se on ollut! Kaikkine ylä- ja alamäkineen. Ja nyt mietin, kuinka monessa työssä unelmien toteuttaminen tällä tyylillä, millä me sitä nyt vuorovedoin teemme, on mahdollista? Isoa kiitollisuutta sydämessä tästä – ihan paras duuni. Ja ihan paras yhtiökumppani. Siirin kanssa on alusta asti menneet ajatukset yksiin ja kun olen jakanut ajatuksia omista unelmistani ja ajatus ulkomaa-jaksosta heitettiin ilmoille, oli vastaanotto heti kannustava ja ”hei, täähän järjestyy”-tyyppinen. Ja niinhän tämä järjestyy, kun järjestetään! Myöskin väitöskirja-hulina on jaettu kehittävänä ja haastavana projektina, joka kulkee yrittäjyyden rinnalla. Itsehän me tässä elämässä päätämme, nähdäänkö me ympärillämme mahdollisuuksia vai esteitä.

Kun sukeltaa yrittäjyyden tielle jonkun toisen kanssa, on aina edessä monenlaista ja yllätyksiä on aina edessä. Oppii toisesta ja itsestään. Näiden vuosien aikana olemme oppineet tuntemaan Siirin kanssa toisemme aikalailla läpikotaisin (Siiri muun muassa kuulee mun äänestä, koska hätäännyn – silloin tulee korkealta ja hirmusen nopeasti), yhtiökumppanuus on myös isoa ystävyyttä. Meidän kohdalla täytyy kyllä todeta, että meidän kumppanuus on ollut äärettömän toimiva, energiaa luova ja sydäntä pakahduttava kombo. Monesti olen yllättynyt – positiivisesti: Siirin ammattitaidosta, heittäytymiskyvystä, empaattisuudesta, älykkyydestä ja niin monesta muusta asiasta. Meidän vahvuutemme on myös se, että olemme ratkaisevissa asioissa hyvin samanlaisia ja toisaalta juuri niissä oikeissa asioissa erilaisia. Ja se kantaa. Luotamme toisiimme, annamme toisen puuhata omilla vastuualueillaan ja luomme myös yhdessä paljon. Tällaisessa tilanteessa on aika helmi olla!

Me olemme unelmoijia, duracel-pupuja ja isosti eläviä ja tuntevia tyyppejä, joille elämä on tässä ja nyt. Tällä mentaliteetilla me luotsaamme Fiilistä ja vilistämme menemään myös elämän muilla osa-alueilla. Minkälaisella meiningillä sinä etenet?

Me muistetaan ihan liian harvoin sanoa, kuinka tärkeitä meidän lähellä olevat ihmiset ovat. Tämä on ilolla ja rakkaudella kirjoitettu teksti Siirille, sydämestä sydämeen. Siiri on super!

Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin Italia-unelmasta ja sen toteutumisesta. Kuullaan pian!

Tiikku