PilatesOlen aloittanut Fiilis Fitnessin vastaanotossa työskentelevänä projektin, jossa testaan läpi kaikki tarjoamamme ryhmäliikuntatunnit ja ensimmäiseksi kohteeksi olen valinnut pilateksen aloittamisen.

Riennän vastaanotosta viimeisenä saliin juuri alkavalle Pilates-tunnille ja saan heti alkuun havaita, että koulumaailman lait pätevät oppituntien lisäksi myös vapaa-ajan ryhmäliikuntatunteihin. Nopeat syövät hitaat ja viimeisenä saapunut pääsee suoraan ohjaajan eteen eturiviin – ensimmäinen oppini onkin tunnille saapuminen ajoissa. 

En ole juuri ehtinyt miettiä, mitä ottaa mukaan ensimmäiselle pilates-tunnille. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä olen varautunut juomapullon lisäksi mukavilla liikuntavaatteilla ja saan salin seinältä maton lainaan. Kenkiä ei tässä lajissa tarvita, joten olen valmis alkavaan tuntiin.

PILATESTA HYVÄSSÄ HENGESSÄ TAMPEREELLA

Kun siirrymme lyhyen ohjeistuksen jälkeen toistamaan tunnin ohjaajan Siirin perässä ensimmäistä liikettä, salin täyttää tasainen ja tarmokas puhkuminen. Pienen hämmennyksen jälkeen antaudun itsekin hengittämiselle ja huomaan, miten se tukee liikkeiden tekemistä hyvin oleellisesti. Tampereella on tiilitalon liikunta- ja tanssistudion turviin muodostunut tunniksi kodikas kupla harrastaa pilatesta.

Pilateksen aloittaminen ilman aiempaa kokemusta sujuu sulavammin kuin olisin ennen tuntia arvellut. Liikkeistä annetaan erilaisia variaatioita, joista saan valita ja hakea itselleni sopivia vaihtoehtoja ja voin edetä niiden parissa rauhassa omaan tahtiin.

LEMPEÄÄ LIHASKUNTOHARJOITTELUA

Tunnin jälkeen koko kehoa hivelee ihana tunne – aivan kuin se kiittäisi minua siitä, että pysähdyin sen äärelle. Samalla olo tuntuu pitkältä. Pilates on varmasti lempeintä lihaskuntoharjoittelua, jota olen eläessäni kokeillut ja siksi yllätyin seuraavan päivän tuntemuksista lihaksissa. Hiki ei selvästikään ole hyvän treenin edellytys, sillä erityisesti vatsalihakseni viestivät vielä seuraavan päivänkin jälkeen signaaleja tehdystä treenistä. Poltetta voi luoda suoraan lihaksiin ilman sykkeen nostattamista, ja siinä piilee mielestäni pilateksen taika.

Terkuin, Fiiliksen vastaanoton Nea

***

Fiilis Fitness:llä järjestetään kaikille avoimia Pilates-tunteja Tampereella keskiviikkoisin klo 8.30 ja klo 17.20 sekä sunnuntaisin klo 18.45. Varaa paikkasi tunneille etukäteen ajanvarauksen kautta: www.fiilisfitness.fi/ajanvaraus. Tutustu Pilates-tunteihin tästä!

Etkö asu Tampereella, mutta pilates kiinnostaisi? Ei hätää – meillä on tarjolla myös Online: Pilates-verkkokurssi, jonne voit hypätä kuukaudeksi mukaan 28 euron maksulla ja saat laadukkaat ja monipuoliset harjoitukset käyttöösi 30 päiväksi!