STREET Koreografia

STREET Koreografia on koreografinen tanssitunti, jonka seremoniamestarina on keväällä 2019 valloittava Siiri.

Tunnilla rakennetaan yksi pidempi koreografia ja harjoittelussa ei säästellä energiaa eikä hikeä! Syksyn aikana pääset kokeilemaan erilaisia tyylejä viimeisimpiin hittibiiseihin. Tunnilla fiilis ja musiikki ovat tärkeimmässä roolissa. Aiempi tanssikokemus ei ole välttämätön – STREET Koreografia on tarkoitettu kaikille tanssin riemusta ja energisestä fiiliksestä syttyville. Tule avoimin mielin ja anna vain mennä!

Siiri on tanssinopettajana elementissään koreografisilla tunneilla: hänen tunnillaan löytyy tanssin ilo ja onnistumisen riemu, vaikkei suurempaa tanssitaustaa olisikaan – sitä ei tarvita, ainoastaan utelias asenne ja ripaus tanssin taikaa.

NYKÄRI Koreografia

Tunnilla nautitaan liikkeestä, joka ilmentää musiikkia sekä koreografioista, joissa askeleet nivoutuvat toisiinsa tunnin aikana. Liikutetaan omaa kehoa juuri siten, kun sille on luontaista. Jokaisella saa siis olla oma tyyli tanssia.

Nykäri on lyhenne sanasta nykytanssi ja koreografia viittaa siihen, että rakennamme tunnin aikana koreografian askel askeleelta edeten yhteen kappaleeseen, jota tanssitaan tunnin lopuksi muutama kerta läpi nauttien aikaansaannoksesta. Kevätkauden aikana tehdään 4 koreografiaa, joten teemme samaa koreografiaa 5-6 viikkoa. Voit tulla tunnille missä tahansa vaiheessa ohjelmaa, sillä kehittelyt käydään joka kerta läpi, jotta kaikki oppivat koreografian tunnin aikana. Tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa. Tunnille voi osallistua ilman tanssitaustaa, sillä jokainen tyylittelee liikkeen itselleen sopivaksi vaikka askeleet ovat samat kaikille.

Syksyllä 2018tuntia ohjaa Siiri.

ZUMBA

Zumba Fitness on supersuosittu kaikille suunnattu tanssitunti, josta lähdet hikisenä ja hymyilevänä. Fiiliksen Zumban erityisyys tulee esille tanssillisuudessa. Tunteja ohjaavat vahvan tanssitaustan omaavat tanssinopettajat, joiden sarjat pohjautuvat laajalle lajiosaamiselle ja koreografian rakentamistaidolle.

Fiiliksen Zumba-ohjaajat rakentavat kaikki koreografiansa alusta asti itse valitsemaansa musiikkiin. Tunneilla tulee hiki huomaamatta, sillä ohjaajien ja asiakkaiden esimerkit kannustavat heittäytymään liikkeen vietäväksi. Saumattomasti musiikkiin istuva liike hoitaa loput.

Zumban painotus on lattareissa esim. reggaeton, marenque, salsa ja samba, mutta tunnilla voit törmätä vaikka swing-, funk-, tai bollywood-menoon. Tunneilla ei kuitenkaan opetella niin tanssitekniikkaa kuin askeleitakaan vaan pidetään hauskaa rennosti fiilistelemällä. Koreografiat ovat vaihtelevia, yhden kappaleen kestoisia pläjäyksiä. Tanssi alkaa jo alkulämmittelystä ja jatkuu jäähdyttelyihin asti. Ota juomapullo, hymy ja tanssikengät mukaan ja heittäydy tunnelmaan!

Ohjaajana Siiri.

LES MILLS Barre

Tule kokeilemaan maailman valloittanutta uutuutta Fiilikselle Siirin ammattitaitoiseen ohjaukseen olit sitten tanssija, voimistelija, kuntoliikkuja tai uusi ryhmäliikunnan tai tanssin parissa. Tunnilla käytetään baletin liikekieltä ja tekniikkaharjoitteita lihaskuntoharjoittelun pohjana.

Barre tarkoittaa balettitankoa ja siinä tehtäviä tekniikkaharjoitteita. Tavoitteena on lisätä voimaa ja liikkuvuutta alavartaloon sekä haastaa tasapainoa ja kehon kannatusta. Barre-tunnilla liikkeet tehdään kuitenkin ilman tankoa balettitermein sanottuna ”keskilattialla”.  Liikkeet tehdään pääosin oman vartalon painolla, mutta joissakin liikkeissä on mahdollisuus lisävastukseen levykiekosta. Puolituntia BARRE:a on intensiivinen ja ainutlaatuinen kokemus yhtä aikaa herkästä ja viimeistellystä tyylistä sekä fysiikkaa haastavista voima, liikkuvuus ja tasapaino-liikkeistä. Tunti ei vaadi kokemusta baletista tai voimaharjoittelusta ja vaihtoehtoja on tarjolla monen tasoiselle liikkujalle.

Kuntotanssi senioreille

Kuntotanssitunnilla liikutaan yhdessä hikeen helppojen tanssiaskelten avulla. Jokainen tanssii yksin ja tavoitteena on nauttia tanssimisesta kuntoille siinä samalla.

Tanssilajit vaihtuvat joka kappaleen jälkeen. Tunnilla tehdään mm. latinotansseja, suomalaisia perustansseja, country-tansseja, rock´n´roll-kappaleita ym. vetävän musiikin tahdissa. Koreografiat istuvat musiikkiin, jonka tyylejä haetaan menneiltä vuosikymmeliltä, nykypäivästä ja eri kulttureista.

Tanssiaskeleet säilyvät pitkään samoina, jotta ne ehtii oppia ja nauttia osaamisesta. Koreografiat kehittyvät osaamisen mukana ja tunnilla annetaan välillä myös vaihtoehtoja. Jokainen on tervetullut mukaan omalla tanssityylillään. Liikkeestä nauttiminen on tärkeämpää kuin tarkat tekniikat tai koreografiat. Tunneilla pidetään juomataukoja tarpeen mukaan ja rasitusta voi itse säädellä liikkeiden laajuuttaa muuttelemalla.

Seniorit voivat käydä 62 euroa maksavalla kymmenen kerran kortilla ilman aikarajoitusta maanantaisin. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen!

Tuntia ohjaa Siiri.

Friday Night Fever

Keväällä 2019 Friday Night FEVER järjestetään joka kuukauden ensimmäinen perjantai ja kellonaika 19.00-20.30!

FEVER-seremoniamestarina touhuaa Siiri, mutta päätähtenä joka kuussa ovat vierailevat tanssin ammattilaiset, jotka taikovat Fiiliksen saliin takuuvarmat ja upeatt tanssibileet. Joka kuukausi tanssitaan erilaisen teeman ympärillä, joten kokeilemaan pääsee monenlaista. Tapahtuman hinta on 10 € ja se maksetaan paikan päälle saapuessa.

Friday Night FEVER sopii niin tanssin pariin ensi kertaa sukeltavalle kuin runsaammin tanssitaustaa omaavalle – kaikilla meillä on oma tapamme liikkua ja tanssia, ja FEVER-illassa jokainen saa loistaa omassa valokeilassaan juuri omalla tyylillään! Friday Night FEVER on tarkoitettu hauskanpidon, irrottelun ja tanssin riemun areenaksi, jossa nautitaan kehon liikkeestä, musiikista ja tanssista ja annetaan mennä.

Kevään FEVER-illat 1.3. & 5.4.

Friday Night FEVER 5.4.: Krista & Street

Terveisiä mammalomalta!

Tulen harsojen ja vaippojen keskeltä tekemään pistokeikan perjantaibileiden merkeissä. Huhtikuun FNF:ssä tanssitaan loppuvuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 kovimpiin tanssihitteihin. Biisit ovat sellaisia, joita olemme Otson kanssa fiilistelleet kotona. Nyt pääsen kokoamaan niistä sarjan, joka hakee vaikutteita streetlajeista, joiden ohjaamisen pariin palaan kesälukkarissa 2019.

– Krista