Loading...

Vauvantain synnytysvalmennus

Syksyn 2018 päivämäärät:

  • 22.9. klo 13.00-16.00
  • 17.11. klo 13.00-16.00

Valmennuksen hinta on 80 € /pari, 50 €/solo.
Valmennus maksetaan paikan päälle saapuessa.

Kouluttajana Silja Seppänen

Ilmoittaudu valmennukseen!

Vauvantain & Silja Seppäsen suosittu Synnytysvalmennus on lempeä, aito iltapäivä täynnä konkretiaa ja tukea kohti synnytyskoitosta. Keväällä 2018 Fiiliksellä valmennuksia tarjolla huhti-, touko- ja kesäkuussa.

Valmennus on kolmen tunnin kokonaisuus, jossa huomioidaan niin äidin, isän kuin vauvankin tarpeet. Valitse tämä valmennus, jos haluat syvän ymmärryksen synnytyksen prosessista, paljon kädentaitoja ja konkreettisia keinoja kivunlievitykseen ja ponnistamiseen.Tämä valmennus on isienkin suosikki – opit, mitä voit synnytyksessä tehdä! Puhumme lempeästi synnytyksestä, synnytyskivusta, vauvan syntymästä ja hoidosta, sektiosta ja imetyksestä. Kivunlievityskeinoista tutustutaan mm. liikkeeseen, akupainantaan, vyöhyketerapiaan, hengitykseen ja äänenkäyttöön. Opit tehokkaan, vapaaseen hengitykseen perustuvan palleaponnistustekniikan. Synnytyksessä käytettävien lääkkeiden hyödyt ja haitat käydään myös läpi.

Saat valmennuksesta itsellesi mukaan laadukkat materiaalit kotiopiskelua varten.

Silja Seppänen

Silja on Tampereella toimiva yksityinen kätilö ja imetysohjaaja. Hän kertoo ajatuksiaan kätilötyöstä näin: Kätilön urani alkoi jo pikkutyttönä. Asuin lapsuuteni Afrikassa, ja uteliaana lapsena työnsin nenäni myös niihin paikkoihin, mihin se ei kuuluisi. Viidakkoklinikan ovensuusta kurkkien näin ensimmäisen kerran lapsen syntymän, ja alle kymmenvuotiaan sieluun se teki lähtemättömän jäljen. Miten voikin maailmassa olla jotakin näin kaunista ja ihmeellistä?

Niinpä lähdin opiskelemaan kätilöksi. Elämä tuli väliin, sain oman lapsen ja tein töitä sairaanhoitajana. Heti kun pystyin, tein kätilöopintoni päätökseen ja valmistuin unelma-ammattiini. Lähdin pian valmistumisen jälkeen Australiaan. Haaveissani oli kuva kokonaisvaltaisesta kätilön työstä, jossa voisin hoitaa äitiä raskauden, synnytyksen ja imetyksen aikana. Perheellä tulee olla oikeus omaan tuttuun kätilöön koko tuoksi ajaksi. Australia antoi paljon oppia ja kokemusta erilaisista äideistä ja kulttuureista. Palattuani Suomeen työskentelin Suomen Punaisen Ristin palveluksessa maahanmuuttajatyössä.

Nyt jatkan itseni näköisen kätilötyön toteuttamista Vauvantaissa. Omakätilöys, kanssakulkeminen ja hoidon jatkuvuus ovat tärkeitä teemoja työssäni. Opiskelen jatkuvasti lisää saadakseni keinoja luontaiseen hoitotyöhön. Minulle on suuri kunnia saada olla kanssakulkijana silloin, kun äiti ja perhe kokevat uuden vauvan odotuksen ja syntymän. Haluan antaa perheille sen, mitä olen omalla matkallani oppinut- lempeyttä, lämpöä ja vahvuutta uuden elämäntilanteen kohtaamiseen. Lähtökohtana hoidolle on aina äidin ja perheen omat toiveet ja toimintatavat, vastaan mieluummin niihin kuin latelen suosituksia ja rajoituksia. Autan mahdollisuuksien mukaan sillä ammattitaidolla, minkä olen vuosien varrella opiskelun ja kokemusten kautta saanut, viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen. Omakätilö-järjestelmä ja mahdollisuus lempeään synnytykseen ja syntymään pitäisi mielestäni olla myös jokaisen suomalaisen äidin ja vauvan oikeus.

Ilmoittaudu valmennukseen!