RASKAUSAJAN LIIKUNTA

Syyskaudella 2020 raskausajan liikuntaa järjestetään sekä online- että lähikursseina. Kaikki jaksot ovat itsenäisiä kurssikokonaisuuksiaan – olemme halunneet tehdä mahdollisimman helposti hypätä mukaan kurssille ympäri vuoden. Tule siis mukaan, kun sinulle sopii! Facebook online-kursseilla edetään kerran viikossa ilmestyvien harjoitusten parissa – voit tehdä harjoitukset juuri silloin, kun sinulle sopii. Videot säilyvät ryhmässä läpi kurssin. Lähikursseilla liikumme yhdessä Fiiliksellä sopivista etäisyyksistä huolehtien, yhdessä harjoituksiin upoten.

Raskausajan liikunta valmistaa kohti synnytystä sekä siitä palautumista. Fiiliksen Odottavien-kursseilla liikut fiksusti koko raskausajan ja sopivia vaihtoehtoja liikkeistä annetaan aina eri raskauden vaiheisiin. Odottavien LIHASKUNTO -kurssilla vahvistetaan äidin lihaskuntoa, Odottavien PILATES  -kurssilla syvennytään keskivartalon syvien tukilihasten harjoittamiseen ja Odottavien JOOGA tarjoaa helpotusta kehon kireyksiin ja hengähdyshetken arjen tohinasta niin keholle kuin mielelle. Tutustu kursseihin tarkemmin alla!

Ilmoittaudu kurssille

Odottavien LIHASKUNTO

SYKSY 2020

Keskiviikkoisin klo 17.30-18.25
Ohjaajana Satu Nieminen

I- jakso 19.8.-23.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 30.9.-4.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 11.11.-16.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Jos haluat osallistua useammalle Perheliikunta-kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Ilmoittaudu kurssille

Odottavien LIHASKUNTO -ryhmään voi ilmoittautua missä tahansa raskauden vaiheessa, jos vointi sallii kevyen tai normaalin liikunnan. Raskausajan liikunta valmistaa ja vahvistaa kohti synnytystä ja siitä palautumista. Liikunnan harrastamisesta hyötyy niin raskauden alku- kuin loppuvaiheessakin.

Tunnilla tehdään alkulämmittely askeltaen ilman hyppyjä n. 10-15 min. Askeltamalla haetaan sopivaa sykkeen nostoa ja valmistetaan kehoa vastaanottamaan lihaskuntoharjoittelua. Myös askelluksiin annetaan vaihtoehtoja jos tarvetta on.  Alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntoharjoituksia koko keholle n. 20-30 min. Lihaskunto-osion päätteeksi tehdään raskaana oleville tärkeitä ja sopivia keskivartalon tukilihasharjoituksia oman hengityksen tahtiin. Lihaskunto-osiossa ei ole suorien vatsalihasten liikkeitä tai staattisia pitoja. Lantionpohjan lihakset huomioidaan keskivartaloliikkeitä tehdessä. Lopuksi tehdään muutama rentouttava ja avaava venytys.

Liikkeet on valittu niin, että ne olisi helppo toteuttaa raskausaikana kasvavan mahan kanssa. Raskausajan liikunta Äitiys VOIMA-kurssilla on turvallinen tapa pitää lihaskuntoa yllä raskauden aikana ja valmistautua synnytykseen!

Ohjaajana Satu.

Odottavien JOOGA

Syksy 2020

Tiistaisin klo 16.30-17.25
Ohjaajana Tiikku

I-jakso 18.8.-22.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 
29.9.-3.11., 6 kertaa 48 €
III-jakso 
10.11.-15.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Jos haluat osallistua useammalle Perheliikunta-kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Odottavien JOOGA myös online-kurssina: Tehosta harjoitteluasi ja tule mukaan myös online-kurssille, hinta vain 21 € (-50%)

Ilmoittaudu kurssille

Raskaana oleminen on itsetutkiskelun ja muutoksen aikaa. Odottavien JOOGA -kurssi tarjoaa raskausajan liikuntaa, jossa on mahdollista nauttia lempeästä ja vahvistavasta jooga-harjoituksesta & antaa tilaa keskittyä omaan kehoon ja mieleen. Jooga tarjoaa lempeää vastapainoa ikuiselle suorittamiselle ja lisäksi se valmistaa kehoa ja mieltä synnytykseen ja vanhemmuuteen. Raskausajan liikunta vahvistaa kehoa ja mieltä kohti synnytyskoitosta.

Raskausajan jooga vahvistaa kehoa lempeään tahtiin & tarjoaa apua raskausajan yleisiin vaivoihin kuten selkäkipuihin sekä unettomuuteen. Lisäksi joogavahvistaa jalkojen voimaa ja muun muassa lantion seudulle tehdään niin vahvistavia kuin avaavia harjoituksia, joista on apua myös synnytyksessä. Kurssilla keskitytään myös niin kehon ja mielen rentouttamiseen.

Odottavien PILATES

SYKSY 2020

Maanantaisin klo 17.30-18.25
Ohjaajana Siiri Halonen

I-jakso 17.8.-21.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 28.9.-2.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso9.11.-14.12., 6 kertaa, 48 €

Jos haluat osallistua useammalle kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Odottavien PILATES myös online-kurssina: Tehosta harjoitteluasi ja tule mukaan myös online-kurssille, hinta vain 21 € (-50%)

Torstaisin klo 17.00-17.55
Ohjaajana Krista Manninen

I-jakso 20.8.-24.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 1.10.-5.11.., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 12.11.-17.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Ilmoittaudu kurssille

Raskaana ollessa kehon painopiste muuttuu ja selkä joutuu rasitukselle lannerangan notkon lisääntyessä. Hormonit löystyttävät niveliä valmistaessaan äitiä synnytykseen ja aiheuttavat mm. liitoskipuja. Raskausajan liikunta vaikuttaa tutkitusti positiivisesti synnytyksestä palautumiseen ja vähentää erkauman syntymistä tai siitä aiheutuvia haittoja. Raskausajan pilatekseen keskityttävä kurssilla pureudutaan lantion pohjan harjoittamiseen, vinojen vatsalihasten tukeen, lonkkia ympäröiviin tukilihaksiin sekä selkälihaksiin. Raskausajan liikuntaa voi harrastaa oman voinnin ja jaksamisen mukaan raskauden alusta loppumetreille saakka ja tehdä harjoituksista sopivalta tuntuvia variaatioita.