Äiti-vauva -kurssit

Fiiliksen Äiti-vauva -kursseilla palaudutaan synnytyksestä ja vahvistutaan vauva-arjen keskellä. Liikutaan fiksusti ja huolella, kohdataan ja saadaan vertaistukea. Kurssivalikoimasta löydät pilatesta, joogaa, tanssia ja lihaskuntotreeniä vauvan kanssa. Kaikki jaksot ovat itsenäisiä kurssikokonaisuuksiaan – olemme halunneet tehdä mahdollisimman helposti hypätä mukaan kurssille ympäri vuoden. Kursseille voi tulla mukaan noin 3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa ja kun jäkitarkastus on tehty. Jos lähdet liikkeelle heti muutama kuukausi synnytyksen jälkeen, suosittelemme aloittamaan pilateksen parista, jotta keskivartalon palautuminen ja erkauma-asiat saadaan heti haltuun ja käyntiin!

Ilmoittaudu kurssille

Äiti-vauva TANSSI

Keskiviikkoisin klo 10.30-11.15
Ohjaajana Krista Manninen

I-jakso 19.8.-23.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 30.9.-4.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso11.11.-16.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Jos haluat osallistua useammalle kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Kurssille otetaan maksimissaan 20 äiti-vauvaparivaljakkoa.

Ilmoittaudu kurssille

Tanssitunnilla pärjää noin kahden tai kolmen kuukauden ikäisen niskaansa jo itse kannattelevan vauvan kanssa, joka viihtyy sylissä, kantoliinassa tai -repussa. Mukana saa olla niin pitkään kuin lapsi viihtyy ja äidin kädet jaksavat. Kävelevän lapsen kanssa voi myös jatkaa taaperojumppaan.

45 minuuttisen tunnin aikana tanssitaan kappale kerrallaan helppoja koreografioita, jolloin syke nousee peruskestävyystasolle ja hiki on taattu. Välillä tanssitaan vauva rinnalla äidin askelia ja välillä nostellaan ja keinutellaan vauvaa musiikin mukana. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen. Tanssityylit vaihtelevat myös hiukan ohjaajaan taustan mukaan.

Kursseja on tarkoituksella jaettu useampaan osaan, jotta kurssille pääsisi osallistumaan mahdollisimman pian vauvan saavutettua sopivan iän ja toisaalta taas ryhmän vaihto esim. taaperoihin onnistuu jos vauva ei enää viihdy tunneilla sylissä. Kaikki äiti-vauvaryhmät ovat toistensa rinnakkaisryhminä mahdollisia korvausryhmiä poissaoloille. Voit kysyä myös käynnissä olevilta kursseilta vapaita paikkoja ja mukaan hyppääminen kesken kurssin onnistuu melkein aina.

Äiti-vauva VOIMA

Perjantaisin klo 11.00-11.45
Ohjaajana Siiri Halonen

I-jakso 21.8.-25.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 2.10.-6.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 13.11.-18.12., 6 kertaa, 48€

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Jos haluat osallistua useammalle kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Kurssille otetaan maksimissaan 20 äiti-vauvaparivaljakkoa.

Äiti-vauva VOIMA myös online-kurssina: Tehosta harjoitteluasi ja tule mukaan myös online-kurssille, hinta vain 21 € (-50%)

Ilmoittaudu kurssille

Kehitetään äidin lihasvoimaa, tarjotaan vauvalle virikkeitä ja vahvistetaan varhaista vuorovaikutusta. Tunnin rakenne säilyy pienin muutoksin samansuuntaisena, jotta lapsikin tottuu liikkeisiin omaa tahtiaan. Kurssi on tarkoitettu äidille ja vauvalle, joka jaksaa jo kannatella itse päätään (n.2-12 kk) ja tunneilla voi käydä niin kauan kun äiti kokee tarvitsevansa ja lapsi viihtyy. Kävelemään oppineiden lasten kanssa voi osallistua myös taaperojumppa-kurssille.

Tunnilla tehdään lapsen kanssa tehdyn alkulämmittelyn jälkeen (ei sisällä askelkuvioita) helppoja lihaskuntoliikkeitä, jotka kohottavat kuntoa raskauden jälkeen. Treeniä tehdään noin puoli tuntia koko vartalolle. Liikkeet ovat helppoja ja tehokkaista perusliikkeitä kuten kyykkyjä, punnerruksia, soutuja ym. Viimeinen 15 min tunnista pääpaino on keskivartalotreenillä, jossa otetaan huomioon selkälihakset, vinot vatsalihakset, lantionpohja ja suorien vatsalihasten kevyemmät rutistus-suunnan liikkeet, sekä ryhtiä ylläpitävän poikittaisen vatsalihaksen aktivointi. Liikkeistä on tarjolla vaihtoehtoja ja niitä saa tehdä omaan tahtiin, vauvan ehdoilla. Ohjaaja kiertelee antamassa tarkempia neuvoja ja vaihtoehtoja tarvittaessa. Tunti sopii siis kovasi treenaaville kuntoliikkujille sekä virkistystä etsiville satunnaisliikkujille. Vauvaa käytetään sen oman ja äidin jaksamisen mukaan painona eri harjoituksissa. Tarvittaessa lisäpainoina voi käyttää myös kahvakuulia ja levypainoja, joiden kanssa tekemiseen annetaan vaihtoehtoisia liikkeitä.

Perheliikuntakursseja on tarkoituksella jaettu useampaan osaan, jotta kurssille pääsisi osallistumaan mahdollisimman pian vauvan saavutettua sopivan iän ja toisaalta taas ryhmän vaihto esim. taaperoihin onnistuu jos vauva ei enää viihdy tunneilla paikallaan. Poissaolojen sattuessa kaikki äiti-vauva ryhmät ovat toistensa rinnakkaisryhminä mahdollisia korvausryhmiä. Voit kysyä myös käynnissä olevilta kursseilta vapaita paikkoja ja mukaan hyppääminen kesken kurssin onnistuu melkein aina.

Äiti-vauva JOOGA

Tiistaisin klo 10.30-11.15
Ohjaajana Tiikku Kuuru

I-jakso 18.8.-22.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 29.9.-3.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 10.11.-15.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Jos haluat osallistua useammalle kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Kurssille otetaan maksimissaan 15 äiti-vauvaparivaljakkoa.

Ilmoittaudu kurssille

Aloita liikkuminen synnytyksen jälkeen yhdessä vauvan kanssa joogan parissa!

Kurssilla joogataan vauvan kanssa äidin kehoa synnytyksen jälkeen vahvistaen ja kehon kireyksiin keskittyen. Kurssi sopii äideille ja vauvoille, joilla on ikää vähintään 3 kuukautta tai niskan kannattelu onnistuu. Teemme niin lyhyitä asana-sarjoja kehoa vahvistaen kuin pureudumme kireyksiin avaavien asanoiden ja kiertojen avulla. Keskitymme myös hengitykseen, joka rentouttaa niin kehoa kuin mieltä ja avustaa meitä myös asanoiden syventämisessä. Pidetään huolta niin mielestä kuin kehosta vauva-arjen keskellä!

Äiti-vauva PILATES

Maanantaisin klo 10.45-11.30
Opettajana Siiri Halonen

I-jakso 17.8.-21.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 
28.9.-2.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 9.11.-14.12., 6 kertaa, 48 €

Jos haluat osallistua useammalle Perheliikunta-kurssille:
2 kurssia 86 €
3 kurssia 130 €

Äiti-vauva PILATES myös online-kurssina: Tehosta harjoitteluasi ja tule mukaan myös online-kurssille, hinta vain 21 € (-50%)

Keskiviikkoisin klo 12.00-12.45
Ohjaajana Krista Manninen

I-jakso 19.8.-23.9., 6 kertaa, 48 €
II-jakso 30.9.-4.11., 6 kertaa, 48 €
III-jakso 11.11.-16.12., 6 kertaa, 48 €

Kurssi maksetaan paikan päällä Fiiliksellä ensimmäisellä kurssikerralla.

Ilmoittaudu kurssille

Facebook online: Äiti-vauva PILATES-kurssi on 5-kerran mittainen kurssi, joka  tarjoaa äidille mahdollisuuden keskittyä samaan aikaan sekä vauvaan, että synnytyksestä palautuvaan kehoonsa. Kurssikerta ilmestyy Facebook-ryhmään joka maanantain klo 10.30, mutta voit tehdä harjoituksen juuri silloin kun sinulle sopii. Tallenteet säilyvät ryhmässä läpi kurssin. Facebook-ryhmä on mainio areena keskustelulle ja kysymyksille, hyödynnetään sitä! 

Tunnin aikana käydään läpi koko kehon syvää tukea huolehtien siitä, että harjoittelu aloitetaan rauhassa lantion pohjaa vahvistaen. Tunnilla annetaan vaihtoehtoja ja ohjataan yksilöllisesti, jotta jokainen saisi palautumistaan tukevia vaihtoehtoja. Kurssille voi osallistua siitä asti, kun vauvan kanssa kotoa lähteminen onnistuu ja synnytyksen jälkitarkastus on tehty. Tunti sopii kaikille synnyttäneille alatie- tai sektionsynnytyksen jälkeen, erityisesti selkäkivuista, kohdun laskeumasta ja vatsalihasten erkaumasta kärsiville. Tunnilla voi käydä niin kauan kuin kokee tarvitsevansa ja lapsi viihtyy mukana.

Liikkeet tehdään oman hengityksen tahtiin ja vauva saa olla mukana liikkeissä, jos hän kannattaa niskaansa ja äiti jaksaa lisäpainon. Kurssi aloitetaan vatsalihasten erkaumaa tutkimalla ja palautumista seurataan kurssin ajan. Kurssilla annetaan tarvittaessa myös kotijumppaohjeita. Lantion pohjan lisäksi keskittyminen on poikittaisessa vatsalihaksessa, selkälihaksissa, lavan ympäryksessä, lannelihaksissa sekä vinoissa ja suorissa vatsalihaksissa. Yläselkään ja lapatukeen keskittyvistä liikkeistä on hyötyä lapsen kantamisen ja syöttämisen jumittamalle hartialinjalle. Lantion alueen harjoitteet auttavat virtsanpidätyksessä, selän hyvinvoinnissa ja painopisteen palautumisessa. Lisäksi kurssilta saa vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.