Kesä on kepeää ja ihanaa aikaa – maltamme päästää irti aikatauluista, irtaudumme arjen rutiineista ja hyppäämme kesän syleilyyn. Se, että elämä on menoisaa, kepeää ja sijainti sekä majapaikat vaihtuu, ei tarkoita sitä, että liikunnasta ja lempparitreeneistä haluaisi tai tarvitsisi luopua. Netti pelaa ympäri Suomen ja jokin mobiililaite kun on mukana, voi oman treenin virittää käyntiin missä vain!

Fiilikselle kotitreenit rauntautuivat koronapandemian myötä ja jostain, minkä ajattelimme ensin olevan todellakin vain väliaikaista, muovautuikin jotain pysyvää. Nettitreeneistä on juurtunut osa Fiilistä ja olemme todella iloisia, että voimme Online-treenien muodossa olla mukana niin perhe-elämän käänteissä, liikkuvan työnkuvan mukana, ympäri Suomen ja yli sen rajojen ja nyt kesällä lomatunnelmissa. Tarjoamassa inhimillisen ja iloisen vaihtoehdon liikkua, kellua endorfiineissä ja nauttia huoltavista hetkistä.

Näin keskikesän ja kiihtyvän lomakauden kunniaksi listasimme 3 syytä, miksi Online-treenit kannattaa ehdottomasti napata oman kesän osaksi!

1. Suomen luonto on maailman kaunein treenipaikka

Netin kautta tehtävät harjoitukset luovat mahdollisuuden siirtää treenit uudenlaiseen ympäristöön – se virkistää ja piristää, luo aivan uudenlaisia elämyksiä! Toki yhdessä sisätiloissa liikkumisessa on omat etunsa, mutta ei kyllä ole kauniimpia puitteita kahvakuulailla, tehdä pilates- tai joogaharjoitus tai huoltaa niska- ja hartiajumeja kuin Suomen vehreä, raikas ja uskomattoman kaunis luonto.

Meistä on hauska jo edellisinä kesinä päästä kurkkaamaan, missä kaikkialla voikaan harrastaa. Ja miten odotammekaan, missä kaikkialla pääsemme teitä tänä kesänä 2022 liikuttamaan: ehkäpä mökkimiljöössä, laiturin nokassa, ulkomaanmatkalla, metsässä, puistossa, festareilla..?

Muuttuva treeniympäristö on meille myös loistava muistutus siitä, että liikkua voi missä ja milloin vain! Nettitreenit on suunniteltu niin, että ihan pieni tila riittää eikä alustakaan ole välttämätön, ainakaan jos polvet saa laskea esimerkiksi nurmimatolle, eli treeni on aina helppoa ja vaivatonta aloittaa.

2. Online-treeni osuu aina hetken tarpeisiin

Ruutu auki ja menoksi – ehkä esimerkiksi lempeäksi aamun avaukseksi tai festareiden jälkeisen elämän alkajaisiksi, tai sitten piipahdus puistoon Suvin lihaskuntotreenin pariin. Fiiliksen nettitreenit on suunniteltu niin, että kaikki harjoitukset lajista riippumatta ovat täynnä erilaisia vaihtoehtoja, joista juuri sinä voit valita itsellesi omaan hetkeesi sopivan. Kun treeni maustetaan kaikki ruudut läpäisevällä iloisella energialla ja kannustuksella tuntuu, että oltaisiin samassa tilassa. Ja tavallaan ollaankin, yhteisessä ihanassa treenikuplassa.

Me Fiiliksellä vannomme vuorovaikutuksen ja tunnelman nimeen – myös Online. Se, että treenatessa tuntuu, kuin vierekkäin viimeisiä punnerruksia rutistettaisiin tai hengitys kulkisi flow jooga-harjoituksen äärellä samaan tahtiin, on ihmeellistä ja samalla täyttä totta. Online-treeni voi ja sen pitää olla sykähdyttävää, lämminhenkistä ja inhimillistä – kuljetaan vierekkäin ja jaetaan tunteet läpi ruutujen. Siksipä nettitreenien Facebook-ryhmissä ohjaaja on aina läsnä ja seuraa ryhmää myös läpi kesän – jokaiseen kysymykseen ja kommenttiin vastataan. Jos siis kaipaa vaihtoehtoa tai treenistä nousee jotain askarruttavaa, me vastaamme enemmän kuin mielellämme. Samoin kuulemme isolla ilolla, minkälaisia fiiliksiä treeni aina herättää. Nettitreenin taika on siinä, että siinä yhdistyvät kaikki parhaat puolet, mitä kesässä voi kaivata: joustavuus ja helppous, yhteinen ilo ja energia!

3. Helppous ja vaivattomuus viehättää

Ei selityksiä, ei myöskään rajoitteita. Varvassandaali voi aivan mainiosti toimia puhelimen telineenä rannalla ja toisaalta Pause-nappia voi painaa koska vain. 45 minuutin harjoitukset ovat toki suunniteltu niin sinne arkeen kuin lomaan helposti sujahtavaksi, mutta joskus 10 minuutin hetki piisaa – ja hyvä niin. Tärkeintä meistä on, että liikutaan, koska halutaan, sen verran kun halutaan ja maksimoidaan treenin helppous! Nettitreenit todellakin sujahtavat monenlaiseen menoon – ovat osa elämää.

Ollaan kuultu myös ihastuttavia tarinoita siitä, miten nettitreenit ovat luoneet mahdollisuuden hypätä kokeilemaan tai uppoutua täysillä jonkin lajin vietäväksi, josta on ehkä pitkään haaveillut tai pohtinut, olisiko oma juttu. Ehkä ajatus kahvakuulatreenistä porukassa ei tunnukaan omalta tai joogastudiolle askeleen ottaminen jännittää – tällaisissa tilanteissa nettitreenien supervoima on se, että niiden pariin voi sujahtaa mistä vain, omasta turvallisesta tilasta, kaukana muiden katseilta. Ruudulta välittyvä lempeän luja ohjaus voi olla aivan uusien maailmojen avautumiseen, kun treeni tuntuukin omalta mökin pihassa tai omassa olkkarissa. 

Kesään kuuluu kepeys, helppous ja huolettomuus, ja siihen Online-treenit ovat ihan paras kumppani!

– Tiikku

***

Fiiliksellä Online-treenejä löytyy viidessä lajissa: kahvakuula, lihaskunto, terve selkä, pilates, flow jooga ja fascial. Online-kurssilla saat 8 monipuolista harjoitusta käyttöösi kuukaudeksi 28 eurolla. Nettitreenit voit napata kesääsi mukaan helposti maksamalla treenimaksun (28 €) ja pyytämällä pääsyn haluamasi lajin Facebook-ryhmään. Facebook-ryhmät ja infoa kesän Online-treeneistä löydät täältä.