LES MILLS -tunnit ovat olleet osa Fiilistä aivan alkuajoista saakka. Ne ovat osuneet ja uponneet Fiiliksen ideologiaan, jonka mukaan tarjonnassa on ainoastaan tunteja, joiden takana niin me yrittäjät kuin ohjaajat voimme ilolla ja ylpeydellä seistä. Fiiliksen LES MILLS-lajivalikoima on elänyt vuosien varrella, mutta yksi on pysynyt jo aivan alusta saakka: Fiiliksen ensimmäinen LES MILLS-lisenssi oli BODYPUMP, joka löytyy aikataulusta edelleen neljänä päivänä viikossa! Lisäksi tällä hetkellä ihana aikuisbaletin tekniikkaa lihaskuntotreenin inspiraationa hyödyntävä Barre-tunti on ohjelmassamme kolmesti viikossa. Lisäksi Fiiliksen kausien aikana saleissamme ovat raikuneet CXWORX, Bodyjam, Bodystep & Bodycombat. Kaikilla lajeilla on ollut paikkansa hetkessä ja ne ovat lunastaneet luottamuksemme.

LES MILLS – valtava voimavara uniikille treenielämykselle

LES MILLS on maailmanlaajuinen, Uudesta-Seelannista ponnistava ryhmäliikuntakonsepti, joka tarjoaa niin liikkujille kuin eri kokoisille liikuntakeskuksille paljon hyvää. Yksinkertaisuudessaan homma toimii niin, että sama ohjelma pyörii ympäri maailmaa 3 kuukautta (toki miksailua aina sopivassa kohdassa harrastetaan!), eli olitpa Australiassa, Ranskassa tai Suomessa, koreografia on ja pysyy. Me ohjaajat kouluttaudumme neljä kertaa vuodessa uuden ohjelman merkeissä ja saamme hyppysiimme huolella mietityn ja viimeistellyn ohjelman. Ohjelman, jonka voimme ottaa haltuun luottaen ja innostuen – LES MILLS-ohjelmien takana on aina paljon työtä, testausta ja tieteellistä taustaa. Luotamme vahvaan laatuun, perusteluihin koreografioiden ja liikkeiden takana ja saamme valtavasti inspiraatiota niin LES MILLS-kouluttajilta kuin kanssaohjaajilta. Musiikki on aina makuasia, mutta täytyy sanoa, että esimerkiksi Bodypumpissa moni inhokkibiisi onkin kääntynyt jopa suosikiksi, Siiri on jopa innostunut popluritteluista ja Tiikku nauttinut rokkibiiseistä! 

LES MILLS-tunneilla tunnin sisältö ja tavoite on siis sama ohjaajasta riippumatta. Tämä ei kuitenkaan todellakaan tarkoita sitä, että salin edessä asiakkaita ohjaamassa olisi persoonaton ihmisrobotti, joka ohjaa ainoastaan LES MILLSin sanelemat ohjeet. Päin vastoin! Parhaimmillaan LES MILLS-tunnit ovat silloin, kun ohjaaja osaa hyödyntää lisenssin tuomat hyödyt, mutta heittää sekaan oman persoonansa ja tapansa ohjata! Ja tätä yhdistelmää me Fiiliksen LES MILLS-tunneilla vaalimme: valjastamme LES MILLSiltä saamamme materiaalin voimavaraksi, mikä kantaa ja vapauttaa tilaa keskittyä treenajien hetken tarpeisiin ja antaa persoonan säihkyä! Jokainen ammattitaitoinen ohjaaja ottaa jokaisen ohjelman haltuun ja sitoo koreografian jokaiseen soluun saakka. Tällöin ohjaajan ei tarvitse tunnilla keskittyä koreografian muisteluun vaan energiaa ja resursseja vapautuu kääntää keskittyminen treeniporukkaa kohti, oma persoona täyteen loistoon valjastaen. On tilaa ottaa tunti haltuun, luoda tunnelmaa ja keskittyä antamaan vinkkejä ja tsemppejä hetken tarpeisiin. Vaikka ohjelma on sama, kahta samanlaista LES MILLS-tuntia ei ole: jokaisen ohjaajan persoona, tapa ohjata ja huomioida ovat asioita, jotka tekevät jokaisesta tunnista spesiaalin. Ja se on sitä taikaa, joka tekee LES MILLSistä ainutlaatuisen – tunti saa ja sen pitää olla aina ohjaajansa näköinen, sen hetkistä treeniporukkaa varten.

Me Fiiliksellä olemme onnekkaita ja ylpeitä siitä, minkälaisia LES MILLS-ohjaajia tiimistämme tällä hetkellä löytyy!  Voimme luottaa, että he ottavat ohjelmat haltuun, ja mikä tärkeämpää, ohjaavat juuri upeina omina itsenään, omilla vahvuuksillaan ja omina persooninaan! Tuikku täräyttää maanantaisin sellaisen energialatauksen BODYPUMP-tunnilla, että viimeistään silloin viikko singahtaa positiiviseen vauhtiin. Keskiviikkoisin Tiinan ilo ja timanttinen kokemus luovat tunnelman, johon on ihan parasta sukeltaa 60-minuutiksi. Perjantaisin Tiikun aurinkoinen persoona saa vastukset liikkumaan ja hymyn treenajien huolella vielä arkiviikon päätteeksi. Barre-tunneilla ja sunnuntain pumpissa Siirin huumori ja hurja ammattitaito luovat BODYPUMP- sekä Barre-tunneille upean tunnelman, jossa nautitaan ja nauretaan samalla tiukasti treenaten. Tainan läsnäolo saa pumppitunneilla kaiken ylimääräisen unohtumaan Sannan teräksisessä ohjauksessa tekniikat hioutuvat ja rauta nousee ison hymyn ja tarttuvan naurun tuntia rytmittäessä.

LES MILLSiä yksilöllisella otteella

Me Fiiliksellä korostamme yksilöllistä ohjaamista ja tunnelmaa, joka mahdollistaa fiksun treenaamisen iloisella ja kannustavalla meiningillä samassa paketissa. Nämä asiat ovat myös LES MILLS- tuntiemme ytimessä. On meidän ydinosaamistamme, että voimme koreografian puitteissa aina tarjota ohjeita yksilöllisesti – tarjota vaihtoehtoa olkapääpulman kanssa kamppailevalle, hioa askelkyykkytekniikkaa entistä timattisemmaksi ja ennen kaikkea tarjota isosti tietoa siitä, miksi tehdään sitä, mitä tehdään. Missä kunkin liikkeen tulisi tuntia ja mitä hyötyä tästä valuukaan salin seinien ulkopuolelle, arjen voimavaraksi?

LES MILLS-konseptiin kuuluu myös ajatus, että tunneille voi hypätä koska vain mukaan (niin kuin Fiiliksenkin ideologiaan!) – samalla tunnilla liikkuvat siis ensikertalaiset kuin pitkään lajin parissa viihtyneet. Me Fiiliksellä koemme, että jokaisella ohjaajalla on oltava kyky viedä niin ekakertalainen kuin konkari kohti onnistunutta ja ikimuistoista treenielämystä samaan aikaan. Se tarkoittaa herkkiä tuntosarvia läpi tunnin, täsmällisiä tekniikkavinkkejä sekä niin hiljaisuutta kuin hurmostakin oikeassa kohdassa.

Paras liikuntaelämys toki tuo fyysisiä hyötyjä ja lataa kropan täyteen elinvoimaa, mutta se tuntuu myös sydämessä ja sielussa saakka. Herättää fiiliksiä, tunteita ja tuntemuksia! 

LES MILLS-tunnilla niin ohjaaja kuin asiakas voivat luottaa, että tämä tunti toimii. Koreografian ja tahdin ohjaaminen ei kuitenkaan lihassolujen lisäksi liikuta, vaan mieleenpainuvan ja sielua sykähdyttävän tunnin taika on jossain muualla: LES MILLS-tunnit ovat parhaimmillaan, kun ohjaaja heittää itsensä peliin ja ohjaa tunnin omalla persoonallaan lisenssin raameja seuraten ja LES MILLS-lisenssistä kaiken irti ottaen.

Fiiliksellä LES MILLS on juuri sinua varten

Vaikka maailmanlaajuisesti LES MILLS on valtava kokonaisuus, Fiiliksellä se on yksilöllinen ja inhimillinen kokemus jokaiselle treenaajalle. Kolmisen kuukautta samaa ohjelmaa voi kuulostaa tylsältä, mutta tylsyyden sijaan tuttu ohjelma  tarjoaa mielestämme valtavat mahdollisuudet niin lisäillä vastuksia, keskittyä yhdellä tunnilla juuri tiettyyn lihasryhmään, taituroida tekniikkaa tai antaa vaan palaa. Fiiliksen mukaan! Salin edessä on aina ohjaaja, joka luo jokaiselle erilaisia mahdollisuuksia nauttia, onnistua ja yllättyä. On meidän ohjaajien tehtävä valjastaa LES MILLS-raamit niin, että tunnilla on tilaa luottaa tekemiseen, varioida tuntia juuri omiin tarpeisiin ja luoda areena säkenöivälle, elämänmakuiselle ja sydäntä sykähdyttävälle treenille!

Nähdään LES MILLS-tuntien tunnelmissa!

Terkuin,
Tiikku, Siiri & Fiilis-tiimi