Alkusyksystä saimme iloita tuntien ja kurssien jatkumisesta. Pitkän poikkeustilan ja kesän jälkeinen syksy toi mukanaan takaisin arjen, jossa harrastukset taas alkoivat. Fiilikselle pääsi paikan päälle huoltamaan mieltä ja kehoa sekä jakamaan tunteita ja kokemuksia. Näimme taas monia tärkeitä tyyppejä muutenkin, kuin ruudun takaa. Loppusyksystä mieleen on hiipinyt huoli siitä, voiko harrastuksiin edelleen tulla paikan päälle ja joudummeko jossain vaiheessa taas laittamaan ovet kiinni. Nyt, kun yhteiskunnan pitäminen auki on otettu koronan torjunnasta huolimatta tavoitteeksi, on valinnanvapaus ja samalla sen vaikeus siirtynyt yksilön vastuulle. On entistä vaikeampaa päättää, millaista arkea nyt pitäisi elää. Me uskomme, että jokaisella on oma tapansa käsitellä tilannetta ja se vaatii myös erilaisia ratkaisuja, joita me kunnioitamme. Ymmärrämme hyvin heitä, jotka haluavat tulla paikan päälle, mutta myös heitä, jotka pysyvät kotona. Koronatilanne vaatii meiltä toimia, joiden avulla mahdollisimman moni meidän kanssa liikkumaan haluava pääsee niin tekemään. Avaamme tässä tekstissä nykytilanteessa tarvittavia käytäntöjä, mutta myös pohditaan sitä iloa, joka toiminnassamme on mukana, kun saamme käytäntöjämme toteuttaa. Varmaa on se, että tavalla tai toisella olemme teille auki aina.

Tätä kirjoittaessamme, hallitus on antanut uusia koronarajoituksia kiihtymisalueille, joihin Pirkanmaa kuuluu. Tulkitsemme rajoituksia niin, että voimme toimia Tampereen toimitiloissamme kuten tähänkin asti, turvavälein ja tehostetun hygienian ansioista, puolittaen asiakaspaikkamme. Jos kuitenkin joudumme koronatartunnoissa kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, saatamme joutua sulkemaan ovemme toistamiseen. Aluehallintovirastot ja Pirkanmaan koronanyrkki ovat muistuttaneet alueellisesti erityisesti turvaväleistä, joihin Fiiliksellä panostamme. Tämän hetkiset rajoitukset vaikuttavat toimintaamme siten, että isossa Valo-salissa turvavälein asetellut 25 paikkaa vähenevät kahteenkymmeneen paikkaan ja pienemmässä Ilo-salissa paikat vähenevät 14:sta kymmeneen. Tähänkin asti ohjaajat ovat ohjanneet lähikontaktissa maskin kanssa esim. erkauman tunnustelun ajan, joten maskisuositus ei muuta toimintaamme. Mietimme entistä tarkemmin sijoittumista liikkuvilla tanssitunneilla ja ohjaamme käyttämään kaikkia kolmea pukuhuonettamme. Jos kuitenkin fyysisten ovien sulkeminen tulee ajankohtaiseksi, siirrymme Online – tunneille entistä laajemmalla kattauksella ja tästä infoamme teitä heti sitten, jos sen aika tulee.

Nyt keskitymme tähän hetkeen ja etenemme päivä kerrallaan. Olemme tuntosarvet koholla, mutta haluamme samalla ottaa kaiken irti yhteisistä elämyksistä, joita kiitollisina saamme joka päivä kanssanne kokea. Meille on tärkeintä, että teillä on kanssamme hyvä ja turvallinen olla niin paikan päällä kuin Online. Jo keväällä saimme kokea, kuinka yhdessä kokemisen ja jakamisen voima on valtava myös ruuduilla. Paikan päällä yhdessä liikkumisen ja kohtaamisten väkevyyshän on meille tuttua jo vuosien takaa. Koemme, että olemme toisiamme varten niin Fiiliksellä, kuin Online ja siksi olemmekin edelleen päättäneet jatkaa linjaamme niin, että pidämme ne omina kokonaisuuksinaan. Online-tunnit on kuvattu vain ja ainoastaan ruuduilla oleville ja ohjaajien kaikki keskittyminen on suunnattu kotona tekeviin. Samalla periaatteella, emme streamaa Fiiliksellä olevia tunteja suoraan, sillä haluamme keskittyä paikalla oleviin ja siihen ainutlaatuiseen tunnelmaan, mitä toistemme läsnäolo meille voi antaa. Ollaan toisiamme varten – ilo on jaettuna makeampaa ja huolet kevyempiä (kuin myös vastukset) kantaa. Viljellään hymyä, endorfiineja, peukkuja, sydämiä ja kannustavia katseita.

Meidän kanssamme voit aina olla juuri uniikki, ihana sinä. Niin onnessaan, huolissaan, harmissaan tai epävarmuuksissaan. Väsynyt tai virtaa täynnä. Voit tulla mukaan kokeneena konkarina tai uuden äärellä olevana untuvikkona. Mekin lupaamme olla omia keskeneräisiä itsejämme, tunteinemme ja ajatuksinemme ja silti samalla ammattalaisia, jotka kannattelevat teitä. Fiilis on kaikkien tunteiden, olotilojen, taustojen, kehojen ja hetkien paikka. Turvan tunne, jota me kaikki nyt tarvitsemme, muodostuu niin fyysistä puitteista, kuin ympärillämme leijailevista tunteista ja olotiloista. Olemme onnellisia, jos voimme olla teille se paikka, jonka syliin keinahtaa, kun tarve tulee. 

Terkuin, Siiri & Tiikku