Olemme niin valmiita, kuin tässä tilanteessa voi olla. Olemme varovaisen onnellisia, samalla jatkuvasti valppaita. Epävarmuus tulevasta ei ole kadonnut mihinkään, mutta tämä kevät on opettanut varmasti meille kaikille sen, että meidän jokaisen on nyt viimeistään opittava elämään sen kanssa, että kaikki ei ole meidän omissa käsissä. On valmistauduttava ja suunniteltava toki, mutta myös opittava suhtautumaan, elettävä ja annettava tulla sen, mikä tuleman pitää. Pelko on läsnä, mutta me emme ole antaneet sen lamauttaa (no, ehkä hetkittäin), vaan kääntäneet sen meitä eteenpäin vieväksi voimaksi.

Korona-tilanteen alusta meille asti on ollut entistä kirkkaampaa ja tärkeämpää, että Fiilis on Fiilis. Että nyt jos koskaan Fiiliksellä on tärkeä tontti tässä ajassa – sen kautta me voimme ulottaa sydämemme jokaisen luo. Tarjota helpotusta, irtiottoja, huolien huuhdontaa ja valaa elinvoimaa kaikenlaisiin tilanteisiin. Fiilis on syntynyt intohimoisesta vimmasta tarjota samassa hauskaa, tehokasta, fiksua ja tunteiden täyteistä liikunnanohjausta, elämänmakuisia kohtaamisia liikunnan parissa ihmiseltä ihmiselle. Jos voimme tässä hurjassa ajassa tekemisellämme tuoda valoa ja hyvää mieltä monenlaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin, sen teemme. Intohimoinen vimma voittaa pelon.

Fiilis-kesä puistossa, online & sopivasti sisällä

Vaikka Suomi & maailma lähtee varovasti avautumaan, me emme halua rynnätä tai kiirehtiä mihinkään. Haluamme edetä fiksusti maltilla, mutta silti uskallamme olla innoissamme ja maalaamme kesästä ihanaa yhteistä seikkailua. Jos fiksu ja hauska treeni ovat totta yhdessä, emmekö voi olla myös rohkeasti ilolla elossa ja samalla valppaina tiedostaen nykytilanteen vakavuuden? 

Nyt kesällä Fiiliksellä on tunteja kolmessa muodossa: Tampereella puistotunteja Sorsapuistoja ja sopivasti sisällä Fiiliksellä, sekä online-tunteja kuluneelta keväältä tuttuun tapaan Facebook live-lähetyksinä. Halusimme myös pitää huolta, että jokaisessa muodossa Fiiliksen kolme kulmakiveä, tanssi, lihaskunto & kehonhuolto, ovat läsnä. Tästä syntyi koko Fiiliksen historian rikkain ja runsain kesäaikataulu!

Meille tärkein ajatus kesän suunnittelussa oli, että haluamme pysyä ihan jokaisen vierellä. Toisilla meistä on palava halu takaisin Fiiliksen saliin, toiset taas haluavat pysyä edelleen etäällä. Me haluamme antaa jokaiselle mahdollisuuden valita ja olla kanssamme juuri sillä tavalla, joka tuntuu itsestä hyvältä. Meistä myös tuntuu, että kun tunnelmat ja mietteet voi vaihdella päivittäinkin: maanantaina tuntuu toiselta ja tiistaina onkin ihan muissa tunnelmissa. Tunne- ja ajatusmyrsky on pelkästään inhimillistä. Tämänkin takia haluamme tarjota kesällä monenlaisia mahdollisuuksia – emme halua kurtistaa kenenkään kulmia vaan nimenomaan tuoda hymyä ja ilon kutkutusta jokaiselle.

Puistossa väljästi ja ihanasti

Viimeisinä vuosina olemme järjestäneet kerran kesässä Fiiliksen Puistopäivä-tapahtuman ja liikkuneet yhden illan aikana isosti yhdessä. Sitä ennen meillä oli säännöllisiä puistotunteja, mutta taisimme vaihtaa Puistopäivä-meininkiin muutaman kylmän ja epävakaisen kesän nujertamina. Nyt olemme tilanneet Tampereelle tyyniä, aurinkoisia ja leppoisia kesäkelejä, peukut pystyyn! Sokeristakaan emme tietenkään ole, mutta hurjimmalla myräkällä ja sateella puistotunteja ei järjestetä. 

Sorsapuistossa tulemme zumbaamaan, kuulailemaan, joogaamaan, nostamaan sykettä & uppoutumaan Dancehallin maailmaan. Puiston iso nurmikenttä tarjoilee meille ihanteelliset puitteet liikkua yhdessä, sopivan etäällä. Pidetään huolta välimatkoista samalla ihanaa treenitunnelmaa porukalla säkenoiden! Tavataan Sorsapuistossa maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin klo 17.00 sekä myös torstaiaamuisin klo 9.30 AAMUTREENI-tunnin merkeissä. AAMUTREENIssä haluaisimme saada erilaiset aamuliikkujat yhteen! Toivomme tapaavamme puistossa yhdessä niin aamuisen treenin ystävät, vaunuliikkuvuuspainotteinen harjoitus, jossa toivomme näkevämme yhdessä niin ikäihmiset, lapsiperheet, lomalaiset, aamutreenaajat kuin vuorotyöläiset. Kaikki, joille yhteinen päivän aloitus sopii ohjelmaan!

Kaikki eivät pääse tietenkään kanssamme maailman eri kolkista Sorsapuistoon tupsahtamaan, joten me tuonne myös puiston ja kesän tunnelman teille toisella tapaa: ulko live-tunnit ohjataan sään salliessa ulkoilmassa! Sinä voit tottakai osallistua tunneille juuri sieltä missä oletkin, mutta me haluamme tuoda kesäisen tuulahduksen luoksesi – uskomme, että myös kesätunnelma säteilee ruudulta ruudulle!

Sopivasti sisällä Fiiliksellä

On muuten mitattu, tuumattu, käännelty ja palloteltu. Lopulta ajatus oli kirkas: 1.6. alkaen pidämme tarkkaan valittuja tunteja & kursseja Fiiliksen isossa Valo-salissa. Tilaa on, paikkamerkit teipattu lattiaan ja puitteet muutenkin kunnossa siihen, että voimme solahtaa harjoitusten vietäväksi sisätiloissakin. Ainoastaan maanantaina pidämme kaksi tuntia sisällä, muuten mennään yksi tunti per ilta-taktiikalla. Ensimmäiseksi tuomme sisätiloihin tunnit, joilla sisätilalla, musiikilla tai välineillä on merkitystä: Kristan Summer Jam & Pilates maanantaina, tiistaisin ihana Yin JOOGA Marian kanssa, torstaisin Les Mills BARRE Siirin kanssa ja juhannukseen jälkeen Les Mills BODYPUMP keskiviikko- ja perjantai-illoissa. Kursseista Odottavien VOIMA sekä Äiti-vauva VOIMA sekä TANSSI toteutetaan sisällä.

Keskitytään kesällä olennaiseen – yhteiseen treenielämykseen. Vältetään turhaa oleilua pukuhuoneissa ja tiloissa, pysytään salissa omalla paikalla. Pukuhuoneet ja suihkut ovat kyllä käytössä, mutta jos vain sinulla on mahdollisuus sujauttaa esimerkiksi treenivermeet päälle jo kotona, voit jättää ulkovaatteet ja kengät aulaan ja siirtyä suoraan saliin. Tunneilla, joissa käytämme välineitä, desinfioidaan välineet tunnin jälkeen ja muutenkin esimerkiksi käsidesi kuuluu perusvarustukseen. Napataan oma matto mukaan, eikä hikipyyhekään ole pahitteeksi. Pienillä teoilla pidämme huolta itsestä ja toisistamme!

Edelleen vahvasti online

Emmepä arvanneetkaan, että 1,5 vuotta sitten avattu toinen salimme tulisi arvokkaaksi tällä tapaa. Kiitos kahden salin, olemme nyt keväällä voineet pitää kahta online-tuntia samaan aikaan ja nyt kesällä voimme pitää tuntia rajatulle porukalle isossa Valo-salissa ja samanaikaisesti striimata online-tuntia Facebookiin pienemmässä Ilo-salissa. Niin mielettömän tärkeä juttu juuri nyt.

Online-tunnit Facebook live-lähetyksinä jatkuvat hieman virkistetyllä aikataululla. Kesällä liikumme yhdessä online klo 18.30, perjantain Aamu JOOGA tietysti tutusti klo 9.30. Fiilis-yhteisö on kasvanut valtavasti – meitä on runsaasti lähellä ja hirmusti myös kauempana, aina maailman toisille laidoille saakka. Se on uskomatonta ja on niin ihanaa nähdä “tuttuja kasvoja” ilmestyvän treenaamaan kanssamme – teistä monet ovat jo niin tuttuja, vaikka “oikeasti” ei olla nähtykään. Se tunne siitä, että me tunnemme teidän läsnäolonne, te taas meidän katseemme sinne kotiin saakka, kertoo siitä ihmeellisestä läsnäolon voimasta, jonka yhdessä saamme aikaan. Pidetään siitä kiinni ja levitetään hyvää mieltä yhdessä ympärillemme! 

Ajavaraus takaa sopivan kokoisen treeniporukan

Jotta voimme heittäytyä huolettomasti treenien vietäväksi, on sääntöjen oltava selkeät. Jotta olemme sopivasti etäällä ja jokainen voi turvallisesti nauttia tunnin huumasta, otamme käyttöön pakollisen ajanvarauksen sisä- ja puistotunneillemme. Varaa siis paikkasi Avoinna24-ajanvarauksen kautta, se on näppärä ja helppo tapa sekä tärkeä viesti meille, jotta liikumme voimassaolevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Sisätunneilla maksimimäärä 25, puistossa 50. Paikkavarauksen ei ole tarkoitus tehdä asioista hankalampaa, vaan helpottaa meidän jokaisen oloa siitä, että olemme juuri sopivasti yhdessä. 

Huoli pois hetkeksi, hurmaavaa iloa tilalle

Olemme kaikki uuden äärellä. On uusia tapoja, käytäntöjä, tunteita, ajatuksia, reaktioita.. Kaikkea ei tarvitse kerralla eikä yksin kantaa tai käsittää, ei poikkeustilassa kuin ei myöskään Fiilis-kesässä. Otetaan uudet asiat porukalla haltuun ja jos hämmennys meinaa vallata mielen, ei hätää: me olemme täällä teitä varten! Linjan päässä, some-kanavissa, ruuduilla, Fiiliksellä, puistossa.. Heittäydy kanssamme kehon liikkeen vietäväksi, huuhdo hankalat tunteet tanssilla tai tunne olevasi isommin elossa, kun pusket täysillä Lihaskunto-tunnin tiimellyksessä. Tai kysäise, jos jokin käytäntö tai meininki on epäselvää.

Me haluamme tuoda jokaisen kesään keveyttä, hymyä ja hurmaavia hetkiä! Hyppää kanssamme kesään juuri sellaisena ihanana kuin olet, kaikkine ajatuksine ja tunteineen, juuri sillä tavalla kuin sinulle paras.

Meillä on ympärillämme ihanampi yhteisö, mitä ikinä olemme osanneet kuvitella. Toivottavasti astellaan yhdessä kesään! Pidetään huolta, iloitaan yhdessä ja kannatellaan toisiamme, kun hankalampi hetki yllättää. Epävarmuuden ja pelon taklaukseen on yksi voima ylitse muiden: se, että sydämessä on varmuus siitä, että olemme tässä tosiamme varten, tuli mitä tahansa.

We got you.

Kesäterveisin,
Tiikku & Siiri & Fiilis-tiimi

Fiilis-kesän aikatauluun pääset tutustumaan tästä!