Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Syyskauden ensimmäinen viikko Fiiliksellä on takana. Uuteen kauteen liittyy aina paljon touhua, tapahtumaa ja tunnetta. Onko markkinointi onnistunut? Mitäs kirjoitusvihreitä painomatskuihin tällä kertaa jäi kummittelemaan, vaikka miljoona kertaa tarkistin? Onko aikataulu kuosissa ja ohjelmat valmiita? Onko kurssilaisia infottu? Onko ne kuuluisat ikkunat nyt pesty? Ovatko työntekijät valmiita? Entäs olenko minä valmis? Kaiken toiminnan lisäksi uuden kauden alkuun liittyy aina kuorma henkistä latausta, jännitystä ja odotusta, joka leijuu mukana mielessä arjen keskellä.

Lisäksi tähän kauteen liittyi erityistä kutkutusta ja jännitystä, sillä olen ensimmäistä kertaa itse, yksin vastuussa yrityksemme arjen rullaamisesta ja firman pyörityksestä. Siiri on vihdoin malttanut laskeutua äitiyslomalle ja odottamaan pienen ihmeen syntyä. Ja minä jännitän ja odotan vierellä! Jännitän myös sitä, onnistunko: haluan sydämeni jokaisesta sopukasta saakka onnistua ja tehdä töitä niin, että Siiri saa keskittyä äitiyteen ja ensihetkiin uudessa, ihanassa elämäntilanteessa. Ottaa homman haltuun, tiedättekö mitä tarkoitan?

Tällä hetkellä tuntuu, että homma on hallussa niin hyvin, kuin tässä hetkessä voi olla. Lautasella on tällä hetkellä iso pala kakkua. Se on herkullinen, muhkea ja täynnä monenlaisia makuja. Vaarana on ähky liiasta ahnehtimisesta – liikaa ei saa haukata kerralla! Töitä on paljon ja tehtävää piisaa. Haluan samaan aikaan vetää yli 20 ylivoimaisen mahtavaa ja elämyksellistä tuntia, joilla pistän itseni täysillä likoon. Samaan aikaan pitää huolta meidän mahtavista työntekijöistä & olla heitä varten. Kehittää ja visioida Fiiliksen toimintaa. Miettiä uusia markkinointimetkuja ja viedä Fiilistä maailmankartalle ja ihmisten huulille.. Haluan myös syventyä yritysliikunta-puolen kehittämiseen, kuinka voisimme tehdä Fiiliksestä entistä isommin erilaisten yritysten liikuttavan kumppanin? Haluan antaa aikaani asiakkaille myös ennen ja jälkeen tunteja. Kuunnella ja olla läsnä. Ihmiseltä ihmiselle.

Olen melkoinen sekoitus intohimoista, eteenpäin pyrkivää ja kunnianhimoista yrittäjää sekä elämästä nauttivaa, unelmia tavoittelevaa ja hetkessä elävää nautiskelijaseikkailijaa. Haluan samaan aikaan kehittää Fiilistä entistä vahvemmaksi ja paremmaksi, menestyä, toteuttaa myös muita omia unelmiani ja valloittaa maailmaa, syventyä väitöskirjatyöhön ja sitten tietysti myös olla hyvä ystävä, tyttöystävä ja tytär. Ja välillä pötköttää sohvalla villasukat jalassa vailla ajatuksen häivääkään. Kuinka tämä onnistuu?

Tasapaino ja sen löytäminen. Siinä minun henkilökohtainen tavoitteeni tälle syksylle. Sen löytämällä yllämainittu kombo onnistuu, siihen uskon. Aion malttaa keskittyä työssä juuri tällä hetkellä olennaiseen ja luotsata Fiilistä taidolla ja tunteella eteenpäin & hillitä sitä kunnianhimoista visionääriä, joka haluaisi pukata pihalle uutta ideaa ja plääniä toteutukseen asti tässä ja nyt. Uskaltaa laittaa tietokone kiinni ja levähtää sohvalle, istahtaa ystävän kanssa brunssille ja olla vaan. Olla läsnä perheelle ja ystäville ilman, että ajatus karkaa työjuttuihin ja töissä kuunnella fiilisläisiä ilman häiriötekijöitä.

Tämä syksy on minulle takuulla ikimuistoinen, opettavainen ja antoisa. Varmasti välillä väsyttävä ja ärsyttävä, mutta suurimmalta osalta ihmeellinen, elämyksellinen ja sellainen, josta minulle kertyy hurjasti ammennettavaa jatkossa niin yrittäjänä kuin ihan Tiikkuna vaan. Haastavaa on, kun on tällainen itseltään paljon vaativa, puuhakas ja paljosta tekemisestä lisää intoa ja energiaa saava sekä järjellä että tunteella pelaava tyyppi, hyväksyä, että kaikkea yllämainittua ei ehdi tänä syksynä tehdä, eikä tarvitsekaan. Minä riitän, tämä riittää. Pitää olla onnellinen, ylpeä ja iloinen siitä, mitä on tehnyt, eikä vain tuijottaa sitä, mitä on jäänyt tekemättä. Vähemmän on enemmän. Aion miettiä, mikä on oikeasti tärkeää ja käyttää aikaa ja energiaa siihen. Edetä askel, tavoite ja unelma kerrallaan (tai oikeastaan olen sitä mieltä, että elämässä pitää olla monen kokoisia ja eri aikajänteille asetettavia maaleja ja haaveita – siitä ehkä myöhemmin syksyllä!). Tänä syksynä energia ja ajatus keskittyy unelmaan nimeltä Fiilis.

Kerron teille vielä aarrekartasta, joka pyörii mielessäni. Ihana ystäväni kertoi minulle “elämän aarrekartasta”. Se on kartta, johon rustataan oman elämän aarteet: ne tärkeimmät, olennaisimmat ja sykähdyttävimmät  jutut, joilla on oikeasti merkitystä. Pienet ja isot haaveet, unelmat ja tavoitteet. Riisutaan turhat, kuluttavat ja vähäpätöiset jutut ja keskitytään olennaiseen. Sellaista karttaa ajattelin tässä syksyn edetessä hahmotella ja katsotaanpa vuoden loppumetreillä, minkälainen labyrintti kartasta on piirtynyt. Kokeiletko sinäkin, miltä sinun aarrekarttasi näyttää vuonna 2016?

Palataanpa vielä takaisin kakun äärelle. Kaiken tämän ajatusmyrskyn lopuksi on nimittäin todettava, että minä olen tyyppi, joka tykkää isoista ja erilaisista kakuista. Toisin sanoen elämässä on oltava monenlaista meneillään, koska siitä menosta, heittäytymisestä, tekemisestä ja antamisesta minä elän. Touhotusta voi vähentää, mutta energian määrä tulee varmaan ikuisesti olemaan vakio. Nyt tasapainon aikakaudella aion keskittyä suuntaamaan energiaa oikeisiin asioihin.

Homma hallussa.

– Tiikku