Ilo, iloisuus, mitä se oikeastaan tarkoittaa? Iloisuus näkyy meissä ulospäin ja tuntuu kehon sisällä. Iloisuus on elämänasenne, joka kulkee mukana joka päivä. Kukaan ei ole aina ja joka hetki iloinen, mutta minuun iloisuus on sisälle rakennettu kiinteä palikka, joka toimii minussa suurimman osan aikaa.

Ajattelen niin, että jos iloisuus on asenteissasi korkealla, sinua eivät pienet asiat kaada. Asioista, vaikka ne olisivat kurjia ja inhottavia, löytyy jotain positiivista. Esimerkiksi kun kotiimme murtauduttiin kauan aikaa sitten, oli se kova isku. Tavaraa oli hävinnyt ja joku täysin vieras oli tullut väkisin kotiimme. Päivän päätteeksi kuitenkin ajattelin, että no onneksi kodissamme ei ollut sotkettu eikä rikottu paikkoja.

Vanhempani teroittivat minulle lapsuudessa sen, että naapureita täytyy AINA tervehtiä. Tämä elämänohje ei tule koskaan unohtumaan ja haluan siirtää sen myös omalle jälkikasvulleni. Ihmisiä tervehditään, olivat he sitten naapureita tai vaikka kaupan työntekijöitä. Oma tyttöni joskus ihmettelikin, että ”äiti, tunnetko sä kaikki tämän kaupan työntekijät”, kun tervehdin heitä. =) Fiilikselle kuuluu se, että ihmiset tervehtivät toisiaan pienen hymyn kera. Tämä pienen pieni ele antaa paljon sen vastaanottajalle, koska iloisuus lisääntyy pienistä asioista. Iloisuus tarttuu ihmiseltä toiselle ja sitä on helppo imeä itseensä vaikka vaan huomioimalla, mitä ympärillä tapahtuu. Voimauttavaa on joskus iltaisin miettiä, mitkä asiat antoivat minulle iloa tänään. Olivatko ne yhdessä oleminen ystävien kanssa vai ihan tavallinen arki perheen kanssa?

Sanonta ”ilon kautta” on joillekin jo kirosana, mutta toisaalta se on täyttä totta. Tunneilla ilon kautta voi tarkoittaa sitä, että tunnin jälkeen sinulla on iloinen fiilis vaikka olisit tullut tunnille väsyneenä ja ärtyneenä. Jokainen rakentaa itse itselleen hyvää fiilistä, oloa, hyvinvointia, ja miten se muuten tulisi kuin ilon ja kovan työn kautta!

Iloisuus Fiiliksen arjessa on todella aitoa ja meitä kaikkia yhdistävä tekijä.

Iloisin terveisin, Mari