Tiedätkö sen fiiliksen, kun kaikki tuntuu mahdolliselta, aika menettää merkityksensä ja on parasta tässä ja just nyt? Se, mitä teet, soljuu vaivattomasti (tai ainakin melkein) eteenpäin ja tuntuu jopa helpolta, vaikka kyse olisi oikeasti haastavastakin tehtävästä. Nimittipä tätä tilaa flow-ilmiöksi, hurmokseksi tai miksi tahansa, se on mahtava tunne ja olotila. Tältä ja vielä paremmalta Fiiliksellä tuntui viime lauantaina 11.4, kun järjestimme LES MILLS Triathlonin ja 32 triathlonistia kisasi, taisteli, nautiskeli, haastoi ja treenasi yhdessä läpi melkoisen treenisetin: GRIT Strength, Bodypump & CXWORX, kaikki kolme putkeen.

Salissa vallitsi jo ennen Triathlonin starttia monien tunteiden kirjo: jännitystä, kutkutusta, innostusta, odotusta ja taistelutahtoa. Vaikka haastava suoritus aina etukäteen vähän jänskättää, oli Fiiliksellä lauantaina alusta asti niin positiivisesti latautunut porukka, joka otti liikunnallisen haasteen vastaan rohkeasti ja ilolla. Kykyä heittäytyä, uskaltaa ja haastaa itsensä hyppäämään oman mukavuusalueensa yli löytyi ihan jokaisesta.

Siiri kirjoitti viime viikolla Elämyksen anatomiasta ja hän tiivistikin juuri sen olennaisen, mistä lauantain tekemisessä oli kyse: “… Kaverin onnistuminen voi luoda luottamusta omaan onnistumiseen ja auttaa ylittämään heittäytymiseen vaadittavan rajan… Ei yhteisen päämäärän tavoitteluun aina tarvita toisensa läpikotaisin tuntevaa porukkaa. Tekeminen yhdistää ja luottamus syntyy hetkessä, kun tavoitteet ovat samat.” Juuri tästä Fiiliksellä oli kyse lauantaina, on kyse tänään, huomenna ja ihan joka päivä. Luodaan elämyksiä – yhdessä.

Les Mills Triathlon on kokemus, jota voisi kuvata hurjaksi vuoristoradaksi. Sellaiseksi, jossa tekee mieli kiljua, alamäessä vatsassa kutkuttaa, välillä on ihan pakko laittaa silmät kiinni, mutta lopussa haluat kuitenkin vain lisää. Ensin ilmassa väreilee odottava jännitys – kohta mennään. Itse suorituksen aikana tuntuu siltä, että tää on parasta just nyt, mina jaksan, osaan ja voitan! Hetken päästä tuntuu, että happi loppuu, mutta löydät vielä jostain näkymättömästä varastosta voimia vielä viimeisiin toistoihin, Toisena hetkenä sinut valtaa voittajafiilis, kun haastoit itsesi ponnistamaan vielä korkeammalle. Yhtenä hetkenä suussa maistuu suolaiselta ja makunystyröitä kutkutteleekin uusi hiki-banaani-yhdistelmä. Silmissä näkyy päättäväisyyttä, rohkeutta ja jotain eläimellistäkin, kun taistelutahto on korkeimmillaan. Välillä olet varma, ettet vain jaksa enää. Silloin nostat leuan ylös, puhallat ja vilkaiset naapurikisailijoitasi. Näky on komea: hikisiä kasvoja, hymyjä, irvistyksiä ja happea keuhoihin hamuavia huulia. Kun katse kohtaa toisen taistelijan silmäparin, jostain ihmeestä kehoon ja mieleen virtaa energiapiikki ja saat voimaa jatkaa. Triathlonin alussa heitimmekin ilmoille ajatuksen: silloin, kun et enää jaksa, vieressäsi on se kaveri, joka tsemppaa sinut jaksamaan ja jatkamaan, oli tilanne mikä hyvänsä. Ja toisaalta, kun sinä jaksat ja naapuri nojaa käsiä polviin henkeä haukkoen, on juuri sinun tehtäväsi käydä taputtamassa lempeän vahvasti kaverin selkään, katsoa silmiin ja sanoa, nyt mennään! Ja yhdessä mennään, loppuun asti. CXWORX:in viimeisten tahtien vaiettua kisailijat ympäröi väsymyksen, voittajafiiliksen ja endorfiinien yhteen kutoma elämysvaippa: me tehtiin se! Se oli hurmos.

Ei voi olla kuin väsynyt ja onnellinen, kun yhteen nivoutunut kisaporukka heittää ylävitosia, kiljahtelee spontaaneja hurraa-huutoja, halailee, hymyilee ja ottaa yhteisiä kisapotretteja. Tultiinpa Triathlonille yksin tai kaverin kanssa, nyt ollaan kaikki yhdessä. Jokainen on vertainen, ei kisavastustaja vaan –kumppani. Se tässä onkin hienointa, että jokainen voi tulla luomaan ja jakamaan Fiilikselle uudenlaisia elämyksiä juuri sellaisena, kun on. Ei tarvita tiukkaa treenitaustaa, urheilukaupan uusinta treenitoppia tai muitakaan meriittejä. Se mitä tarvitaan on vilpitön innostus, uskallus ja halu heittäytyä hurmoksen vietäväksi.

Lauantaihin tiivistyi paljon, myös Fiiliksen kantava ajatus: asioita tehdään taidolla ja (erityisesti) tunteella. Oli hymyä, hikeä, tuskaa, iloa, kyyneliä, liikutusta, kylmiä väreitä ja sitä paloa, joka saa elämän maistumaan Elämältä. Nam! Lopussa seisoi kiitos ja totaalisen onnellinen uupumus, mutta samaan aikaan tuntui supersankarilta.

Edellä mainutut olotilat, tunteet ja hetket kasvoivat äärimmilleen lauantain triathlonhurmoksessa, mutta ovat juuri niitä asioita, joita me haluamme jakaa Fiiliksellä ihan joka päivä, ihan jokaiselle. Myös arjessa saa ja pitää hurmaantua ja löytää niitä hetkiä, joissa hurmoksen voimakkaan suloinen olotila sulkee sinut syleilyynsä.

Fiiliksen tirehtöörit kiittää ja kuittaa. Seuraava LES MILLS Triathlon lokakuussa 2015. Nyt kaikille vielä ylävitoset ja isot lämpimät halaukset. Tästä jatketaan, tänään, kohti hurmosta, hullaantumista ja hurmaantumista!

– Tiikku