Me pidämme toisistamme huolta: ystävästä, naapurista, serkusta, kummista, kaimasta, koirasta.. Entäs itsestä? Me Fiiliksellä haluamme pitää huolta just siusta, niin kuin joensuulaisittain sanotaan. Halutaan olla huoltapitävä kumppani, joka energisoi, kuuntelee, tarjoaa olkapäätä, tsemppaa, hurraa ja tiukan paikan tullen käskee ja haastaa. Kuulostaa itse asiassa aika hyvältä ystävältä, ja juuri sellainen me tahdotaan olla ja sellaisena pysyä.

Me haluamme pitää huolta monella tapaa: totta kai huoltaa, vahvistaa, helliä ja haastaa kehoa, mutta myös tehdä paljon hyvää mielelle, korvien väliin. Meille Fiiliksellä sana huoltapitävä merkitsee erilaisia asioita – kokosin ajatuksiani alle ja tuloksena syntyi neljä meille merkittävää elementtiä, joiden kautta me haluamme pitää teistä huolta.

Turva.

Meille on Fiiliksellä tärkeää kertoa, miksi tehdään sitä, mitä tehdään. Ja miten tehdään. Hyvä tekniikka on Fiiliksen tuntien tärkeimpiä elementtejä: me haluamme, että asiat tehdään oikein ja turvallisesti. Näin meillä on mahtava pohja kehittyä. Me haluamme jakaa ammattitaitoamme ja osaamistamme, heitellä herkullisia vinkkejä ja tiedonjyväsiä kaikille niitä janoaville.

Turvallisuus linkittyy tietenkin tekniikkaan, mutta myöskin toiseen tärkeään asiaan: haluamme pitää kiinni ilmapiiristämme, joka huokuu hyvää mieltä, tunnelmaa, energiaa ja turvallisuutta. Fiilikselle on helppo tulla ja meille jokainen, ihan jokainen, on tärkeä. Me huomioimme, huomaamme, kysymme ja olemme kiinnostuneita, juuri sinusta. Emme vain siitä tekniikasta ja oliko tunnilla kivaa, vaan myös siitä, mitä sinulle ihan oikeasti kuuluu ja minkälainen päivä sulla on tänään ollut. Samalla tavoin me ohjaajat jaamme omia tuntemuksiamme ja kuulumisiamme ja se on yksi Fiiliksen ytimen asioista: aito välittäminen, kiinnostus ja jakaminen. Tänne saa ja pitää tulla hehkuttamaan uutta työpaikkaa tai päivän pientä onnistumista, mutta aivan hyvin voi myös rojahtaa väsyneenä sohvalle ja sanoa, että tänään en jaksa, kannattelisitko minua? Ja mehän kannatellaan!

Elämys.

Meistä liikunta saa ja sen pitää tuottaa elämyksiä – pieniä ja suuria. Elämys voi syntyä uusista ennätyspainoista Bodypumpin kyykkybiisistä, flow-tilasta tanssitunnilla, kun aika ja paikka menettävät merkityksensä ja annat vain mennä. Elämys voi olla myös Grit-tunnilla se, kuinka jaksetaan ja rynnistetään loppuun asti silmät hiestä sumeina, sydän rinnassa jyskyttäen, yhdessä. Naapuri-grittaajan katse ja ylävitonen tuntuvat uskomattoman upeilta. Äiti-vauva-tunneilla elämykset syntyvät sylissä tuhisevan pienen ihmeen kanssa yhdessä tehdystä treenistä. Joogatessa elämyksen kipinä voi syntyä vain siinä, kun tunnet hengityksen yhdistävän mielen liikkeeseen – olet vain sinä, nyt ja tässä.

Kuulostaa ehkä pieniltä jutuilta, mutta ovat oikeasti valtavan suuria. Arjen elämykset ovat niitä, jotka kantavat, ja niitä me haluamme Fiiliksellä olla yhdessä luomassa ja jakamassa. Ihan parasta!

Tunne.

Meillä asiat tehdään taidolla ja tunteella. Erilaisia tunnekokemuksia, jotka välillä kutkuttavat, välillä naurattavat, joskus jopa itkettävät ja ihmetyttävät, on Fiiliksen arki täynnä. Tunteikasta voi olla jammata lempibiisin tahtiin Zumba-tunnilla, havahtua muistoja herättävään kappaleeseen Functional Balance-tunnilla tai kaatua selälleen Gritin loppumetreillä, kun ei vain enää jaksa ja mielessä sekoittuu totaalinen uupumus räjähtävään onnistumisen fiilikseen. Sekin on aika tunteikasta, kun kuulemme ihania vauvauutisia tai muuta mahtavaa. Yhdessä tsempataan, jos huoli tai kurja päivä iskee, pyyhitään kyyneleitä toisen poskilta, kun on sattunut jotain kipeää ja sydäntä kivistää.

Tunteet ovat ja tulevat olemaan osa Fiiliksen arkea. Se on inhimillistä, se on elämää.

Keho ja kuunteleminen.

Meistä jokainen treeni ja tunti on uusi tutkimusmatka omaan kehoon ja mieleen – haluamme kannustaa oman kehon kuuntelemiseen ja tuntemiseen. Me opimme tuntemaan itsemme ja oman kehomme aina vain paremmin: sen liikeratoja, tuntemuksia ja olotilaa. Opimme uutta tekniikkaa, liikeratoja ja askelkuvioita. Tulee ahaa-elämyksiä ja toisena hetkenä tuntuu, että miksi minulla on kolme vasenta jalkaa. Kehollisuudella tarkoitan näiden asioiden lisäksi myös taitoa oikeasti tuntea omaa kehoa: miltä erilaiset liikkeet ja asennot tuntuvat kehossa, missä tuntuu, miten. Mikä muuttuu kun lisäämme tekemiseen tempoa, välineitä tai intensiteettiä, entäs kun hellitämme?

Välillä oma temppelimme on täynnä energiaa ja toisena hetkenä tuntuu, että kaikki virtavarastot on loppu. Me Fiiliksellä haluamme myös kannustaa kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä tässä suhteessa: milloin väsymys on merkki siitä, että keho kaipaa lepoa, koska taas on oikea hetki astua saliin ja karkottaa uupumus tekemällä? Milloin kahvakuulailla, milloin keho huutaa aurinkosoturi-sarjaa? Nämä ovat myös niitä isoja ja pieniä oivalluksia, joita löydämme tekemällä, elämällä ja kokeilemalla.

Me olemme elämänmakuinen paikka, joka tarjoaa areenan, jossa voi olla oman elämänsä sankari ja tuulettaa kädet korkealla, tai kolon, johon voi piiloutua ja keskittyä tunnilla treeniin niin, ettei millään muulla ole merkitystä. Meillä saa heittäytyä ohjaajan käsivarsille vietäväksi ja olla hiljaa tai jutella suu vaahdossa mustikoista, ihmissuhteista, työkiireistä, uusimmista jäätelömauista tai mistä tahansa.

Tärkeintä meille on, että te tiedätte, että me & Fiilis olemme teitä varten. Me haluamme pitää jokaisesta huolta lujasti, mutta lempeästi. Täällä me ollaan, ihan teitä varten.

Nähdään Fiiliksellä!

– Tiikku