Loading...

Olipa inspiraatio liikuntaan hauskassa tekemisessä, tuntuvissa tuloksissa tai arjen vastapainon hakemisessa, Fiiliksen tunnit tarjoavat mahdollisuuksia. Onpa Fiiliksen saleista löytynyt apua niin sydänsuruihin, painonhallintaan kuin perussairauden kanssa kamppailuun.

Seuraavaksi kaksi asiakastamme, Outi ja Jutta, kertovat, minkälaista polkua he Fiiliksellä kulkevat: mistä Fiilikselle on päädytty, minkälaisia asioita liikunnalla on haluttu saada aikaiseksi ja siinä on onnistuttu.

Outi Arola

Jutta Helenius

Millaisia haasteita sinulla oli, kun tulit Fiilikselle asiakkaaksi? 

Haasteita on ollut monia ja on edelleenkin. Tullessani Fiilikselle halusin parantaa yleiskuntoani, nauttia korkeilla sykkeillä olevista treeneistä ja saada hapenottokykyä paremmaksi. Halusin löytää hyvän ryhmäliikuntatunnin kuntosalin ja lenkkeilyn lisäksi. Halusin myös ns. kuulua johonkin porukkaan/yhteisöön, koska kuntosalilla ja lenkkipolulla ei saa samanlaista yhteisöllistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin Fiiliksellä. Halusin myös parantaa liikkuvuuttani.

Millaisia tavoitteita sinulla oli? 

Haluan pudottaa painoa ja tuntea oloni hyväksi omassa kehossani. Haluan pysyä hyvässä kunnossa ja urheilla ja liikkua paljon. Kokonaisvaltainen hyvinvoiva olo on itselleni tärkeää. Haluan tuntea sen hyvän olon tunteen, joka tulee kun on Bodystep-tunnilla painanut täysiä ja tuntuu ettei jaksa nostaa jalkoja enää yhtään mutta silti on vain pakko painaa ja hiki lentää, naama on punainen kuin paloauto ja tuntuu ettei melkein saa henkeä.

Miksi päätit valita juuri Fiiliksen?

Olin jo pidemmän aikaa etsinyt Tampereelta paikkaa, jossa voisin käydä Bodystep-tunneilla mutta en ollut löytänyt itselleni sopivaa. En halunnut mennä isoille ketjuille, koska en halunnut sitoutua vuodeksi ja ostaa kuukausikorttia. Lisäksi kävin jo ja käyn edelleen kuntosalilla eri paikassa, joten itselläni oli tarvetta vain ryhmäliikuntatunneille ja erityisesti sykettä nostaville tunnille. Juttelin asiasta töissä silloisen työkaverini kanssa, joka suositteli minulle Fiilistä, Päätin tulla kokeilemaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. 🙂 Fiilis Fitness on minulle juuri täydellinen paikka, koska se ei vaadi sitoutumista pidemmäksi aikaa vaan voin ostaa 10- tai 20-kerran kortin, asun vieressä, ryhmäliikuntatunnit ovat juuri niitä mistä tykkään ja aikataulut sopivat omaan arkeeni. 10- ja 20-kerran kortit ovat hyvät, kun on muitakin harrastuksia niin pystyy joustavasti käymään myös Fiiliksen tunneilla.

Miten kuvailisit Fiiliksen palveluita?

Vauvasta vaariin sopivat liikuntapalvelut niin vasta-alkajille kuin himoliikkujillekin. Erittäin monipuoliset tunnit tanssista voima- ja kestävyysharjoitteluun. Jokaisen lähtötaso huomioidaan. Iloinen ja ystävällinen palvelu. Jokaisella tunnilla tulee hyvä mieli ei pelkästään liikunnan ilosta vaan myös iloisesta fiiliksestä, jonka ohjaajat välittävät jumppaajille tunnin aikana.

Millaisia tuloksia olet saanut?

Yleiskuntoni ja hapenottokykyni on parantunut. Olen saanut kokea yhteisöllisyyden ja porukkaan kuulumisen tunteita ja koen niitä jokainen kerta, kun käyn Fiiliksellä. Olen ihan ok hyvässä kunnossa, vaikka ylipainoa onkin rutkasti mutta jaksan painosta huolimatta jumpata muiden mukana. Minulla on hyvä peruskunto ja olen pitänyt sitä yllä jo pidemmän aikaa. Liikkuvuuttani minun pitäisi vielä parantaa mutta välillä tuntuu, että aika ei riitä kaikkeen.

Millaisia haasteita sinulla oli, kun tulit Fiilikselle asiakkaaksi?

Minulla oli perussairauden aiheuttamia taukoja liikunnassa, ja olin aika huonossa kunnossa. Lisäksi olin aikaisemmin liikkunut hyvin yksipuolisesti, eikä esimerkiksi kyykkäys- tai painonnostotekniikkani ollut kunnossa. Niitä ei tosin kukaan ollut aiemmin tainnut katsoakaan ja ohjatakaan.

Millaisia tavoitteita sinulla oli?

– Halusin monipuolistaa liikkumistani, tutustua itselleni uusiin liikkumisen muotoihin ja kohentaa kuntoani perussairauden oireilun mahdollistamissa rajoissa. Olin haaveillut tanssitunnille osallistumisesta, mutta en ollut aikaisemmin kehdannut mennä sellaiselle, koska en pidä itseäni kovinkaan tanssillisena tyyppinä.

Miksi päätit valita juuri Fiiliksen?

Ystäväni vei minut “ihan mahtavaan paikkaan” eli Fiilikselle, ja hänen sanansa ovat moneen kertaan osoittautuneet tosiksi! Olen laittanut sittemmin hyvän kiertämään ja tuonut Fiilikselle perheenjäseniäni, ystäviäni ja työkavereitani – haluan, että hekin pääsevät nauttimaan parhaasta mahdollisesta treenipaikasta.

Fiiliksellä voi treenata omana itsenään, ja aina saa liikuntaharrastukseensa tukea. Fiiliksellä myös vaalitaan liikkumisen iloa, tehoa ja tekniikkaa unohtamatta.

Miten kuvailisit Fiiliksen palveluita?

Fiiliksen palvelut ovat sanalla sanoen ylivoimaisia, olipa kyse sitten ryhmäliikunnasta eri muodoissaan, perheliikunnasta tai työpaikkaliikunnasta. Fiiliksen omistaja-yrittäjien ja ohjaajienintohimo ohjaamiseen, vakuuttava tietämys, ystävällinen ja iloinen ote sekä monipuolinen tuntitarjonta höystettynä laadukkailla kursseilla ovat lyömätön yhdistelmä. Lisäksi joustava, ei-jäsenyyteen perustuva toimintakulttuuri sopii minulle mainiosti.

Millaisia tuloksia olet saanut?

Olen saanut ennennäkemättömiä tuloksia! Kuntoni on kohentunut todella paljon, ja olen oppinut valtavasti uutta sekä eri liikuntamuodoista että oman kehoni toiminnasta. Nautin liikkumisesta enemmän kuin koskaan ennen. Perussairauteni kannalta tilanne on optimaalinen, ja lääkärin mukaan olen viisaalla, asiantuntevassa ohjauksessa toteutetulla treenillä välttänyt jo useammankin sairaalareissun.

Haluaisitko sinäkin liikkua kohti omia tavoitteitasi fiksusti hauskaa pitäen ja treenistä nauttien? Lue lisää mahdollisuuksista täältä.

Katso vinkkejä keskivartalon vahvistamiseen täältä!