Loading...

Arkeen sulautuvaa, yksilöllistä elinvoimaa

Toisille ison kuntokeskuksen kaiken kattava jäsenyys on täydellinen napakymppi, mutta moniin elämäntilanteisiin toimivin olisi joustavampi ratkaisu, joka mahdollistaisi treenin juuri silloin kun itselle sopii. Ryhmäliikunnan parissa 10-kortit ja kertamaksut tuppaavat olemaan katoava luonnonvara, vaikka tämän hetkistä duracell-menoon painottuvaa maailmanmenoa seuratessa juuri joustava ja jokaiseen elämäntilanteeseen muovautuva harrastusmahdollisuus kuulostaisi täydelliseltä. Eikö ole kuitenkin niin, että harrastuksen päätavoite on tarjota eloon positiivista vipinää tavalla tai toisella?

  • Liikunta on arjen voimavara – älä pakota, vaan treenaa vapaasti
  • Valitse rohkeasti joustava vaihtoehto, joka sulautuu sinun arkeesi

Uniikisti yhdessä

Joustavuus liikkua, silloin kun haluaa ja ehtii, on todellakin harrastamisen parhaita puolia, mutta niin on myöskin vapaus liikkua niin, kuin haluaa ja kykenee sekä hyvältä tuntuu. Olipa sali täynnä hikitreeniä hamuavia BODYPUMP-treenaajia tai rentouttavaa jooga-elämystä etsiviä tyyppejä, on jokaisella omat tavoitteensa kuin myös reittinsä, minkä kautta omia etappeja kohti kuljetaan. Jaetaan jano elivoimaisesta kehosta ja rennosta, mutta energisestä mielentilasta, mutta muuten olemme kovastikin uniikkeja tapauksia. Meille kaikille toimivat erilaiset tavat oppia ja omaksua eikä treenimieli ole samanlainen kuin viereisellä liikkujalla. ”Ryhmäliikunta” sana ei todellakaan siis kätke taakseen samalla tapaa liikkuvaa ja tuntevaa massaa, vaan porukkaa, joka muodostuu uniikeista yksilöistä. Ryhmäliikunta onkin parhaimmillaan silloin, kun treenissä saadaan irti porukan tuomat parhaat puolet – tunnelma, tsemppi, yhteisö ja jaettu ilo, ja samalla jokainen saa loistaa omana itsenään.

  • Kunnioita ja kuuntele itseäsi – ja treenaa niin kuin juuri sinulle on paras ja mieluisin
  • Ammenna porukan voimaa ja tunnelmaa omaan tekemiseesi – täyttä lisäenergiaa!

Tunne itsesi ja treenaa fiksummin

Jokaisella on oikeus päästä kurottelemaan kohti omia tavoitteitaan ja tekemään treeninsä juuri omalla tasollaan sekä tyylillään. Siksi on tärkeää, että ryhmäliikuntatunnilla tarjoillaan erilaisia vaihtoehtoja: helpompia ja haastavampia, sykkeen tappiin nostavia ja tasaisempaa kyytiä tarjoavia, vasta-alkajalle sopivia ja himotreenaajaa motivoivia, polvipulmaiselle passeleita ja raskaana olevalle muokattuja. Vaihtoehdot ovat myös loistava väline kuunnella päivän tuntemuksia, jaksamista ja tahtotilaa: väsyneempänä hetkenä voi huoletta valita astetta iisimmän vaihtoehdon tai jossain treenissä nimenomaan keskittyä simppelimpään tekemiseen ja hioa omaa tekniikkaa timanttiseksi. Kun taas on se hetki, kun haluaa paahtaa menemään muusta viis tai energiatankit pursuavat yli menohaluja, on silloin taas tarjolla tiukempaa vaihtoehtoa. Ajatusmalli siitä, että helpoimman variaation valitseminen olisi nolo ja huono, on kaikkea muuta kuin totta. Yleensä se valinta on kaikista fiksuin ja osoittaa kykyä kuunnella omaa mieltä ja kehoaan, ja kunnioittaa sitä.

  • Vaihtoehdot annetaan hyödynnettäviksi – valitse aina päivään sopivin!
  • Erilaiset ärsykkeet ja vaihtelevat tavoitteet kehittävät – välillä on paras painaa täysillä, toisena päivänä nappivalinta keskittyä tekniikkaan.

Ole oman elämäsi päällikkö – nyt

Meistä jokainen on omien valintojen päällikkö – itse päätetään aikataulut, koska levätään ja koska treenataan. Tehdään siis niin! Etsitään itselle parhaat tavat ja ajat treenata ja nautitaan siitä vapaudesta, joka meillä on. Kunnioitetaan ja kuunnellaan kehoa ja mieltä – liikunta on makeinta, kun treeni istuu päivän fiilikseen ja energiatasoon. Annetaan mennä – uniikisti!