Helmikuussa 2020 me olimme niin iloisia – ihan oikeasti aikataulussa ja syksyn 2020 aikataulu jo hahmoteltuna! Olimme onnistuneet maalaamaan tulevan syksyn aikataulun kerrankin hyvissä ajoin uomiinsa. Tiesimme, miltä se tulisi näyttämään, tuoksumaan ja maistumaan. Aikaa makustella ja viilata oli, mutta isot linjat vahvat. Näin systemaattista ja etukenoista meno ei todellakaan ole aina ollut, joten siksi tilanne tuntui niin makealta. Se kertoi, että asiat olivat uomissaan, Fiiliksen kevätkausi oli saatu käyntiin ja olimme löytäneet jo tilaa tulevan suunnitteluun, jes! No, loput tiedetäänkin. Sitten tuli maaliskuu, korona-kriisi, poikkeusaika. Paniikki, pelko, epävarmuus. Rakkaus, luja yhteenkuuluvuuden tunne ja tsemppi. Elettiin ja selvittiin hetkessä, tulevaisuuteen meistä kukaan ei nähnyt.

Kun kesäkausi lähti käyntiin, pingahti mieleen syksy. Sehän on myös tulossa. Vieläkään edessä päin ei näkynyt selkeyttä, mutta tiesimme, että suunnitelmat oli tehtävä, jotta meillä olisi paketti kasassa syksyksi. Jännitti. Piti uskaltaa miettiä, visioida ja lätkiä suunnitelmia paperille. Alkuvuoden raamit auttoivat toki vauhtiin, mutta aikataulua oli katsottava ihan uudella kulmalla. Mukana oli nyt ihana online ja tiesimme, ettemme enää koskaan palaisin takaisin ”vanhaan”, vaan edessä olisi uudenlainen arki meille kaikille. Otimme syksystä kiinni, puhalsimme ja aloimme hommiin! Mietimme, pallottelimme ja visioimme niin yrittäjien kuin Fiilis-tiimin kesken. On ihmeellistä, miten yksin pohtiessa pelko ja jännitys kaappaa helposti valtaansa, mutta yhdessä valon pisarat ja mahdollisuudet alkavatkin pilkahdella esiin – niin nytkin. Äkkiä olimmekin varmoja, että on vain yksi suunnitelma: Fiilis-syksy tulee olemaan täynnä valoa ja väriä niin Fiiliksen saleissa kuin online. Tästä tulee super-syksy!

Vaikka valtavasti on muuttunut, meidän ydin ei: Me haluamme olla mukana teidän arjessa lähellä ja kaukana, tehdä kaikkemme, jotta meidän läsnäolo, tunnit ja kurssit tuovat iloa, hyvää ja valon säteitä jokaisen polulle, nyt ja aina. Ja sen tulemme tekemään, isommalla ja väkevämmällä palolla kuin koskaan! Emme meinanneet uskaltaa roihuta syksyä täydellä teholla, koska epävarmuus. Niinhän se on, ettemme tiedä, mitä tuleman pitää. Emme kuitenkaan antaneet epävarmuuden pysäyttää vaan muistutimme itsellemme – me olemme ketterä ja eloisa toimija, joka viskaa kehiin uudet meiningit nopeasti jos tilanne sitä vaatii. Ja te kuljette mukana vierellä, mikä onkin suurin voimavaramme. Siispä luotamme nyt ”kolmen pyhän” mantraan: Ollaan isosti tässä hetkessä, luotetaan ja uskalletaan rakentaa tulevaa sekä ollaan valppaina. Uskomme, että tällä meiningillä syntyy elon mestaripiirros: maltamme nauttia tämän hetken sävyistä, saamme tulevasta draivia mennä eteenpäin. Liikaa pelkäämättä, mutta fiksusti varuillaan.

Miltä syksy sitten näyttää?

Fiilis-syksy rakentuu Fiiliksen vankkojen kulmakivien ympärille. Ryhmäliikunnan puolella löytyy monipuolisesti tanssia, lihaskuntoa ja kehonhuoltoa, Perheliikunta-kursseja löytyy runsaasti ja tanssikursseja enemmän kuin koskaan ennen! Lisäksi olemme juonineet syysviikonlopuille erilaisia tapahtumia ja workshopeja, joista kuulette pian tarkemmin. Luvassa on muun muassa Lempeää kehonhuoltoaamua, tietty Friday Night FEVER-illat sekä äitien hyvinvointiin keskittyviä workshopeja. Lisäksi Fiiliksen tuntien vakiokasvo Krista aloittaa Äitiys PT:n vastaanoton Fiiliksellä elokuun puolivälissä – mieletöntä saada tämä rakas tyyppi & huippuosaaja entistä tiiviimmin Fiilikselle! Vauvantai ja Silja Seppänen järjestävät myös Synnytysvalmennuksen Fiiliksellä kerran kuussa. Porukassa on todellakin voimaa.

Fiilis on vahvasti totta studion saleissa & online! Tämä on ollut meille kirkas ajatus koko ajan. Koronakevät vetäisi alas kaikki maantieteelliset rajat ja Fiilis-yhteisö on kasvanut mielettömäksi voimapesäksi ympäri Suomea, ja maailmaa. On niin ihanaa, kun moni teistä on löytänyt meidät kuluneen kevään aikana, vaikka olette satojen tai tuhansien kilometrien päässä. Muutenkin tilanteita on niin monia: ehkä studiolle tulo Tampereella ei tunnu vielä hyvältä, elämänrytmi voi olla sellainen, että online-treenit ovat ihan parasta tai jotain muuta. Me haluamme ehdottomasti olla mukana kaikissa tilanteissa ja käänteissä, ja siksi niin tunteja kuin perheliikunta- ja tanssikursseja on myös online-muodossa läpi syksyn.

Facebook live-tunneista Aamu JOOGA jatkaa perjantaisin himpun verran aiemmin, klo 9.00 Siirin kanssa. Muut tunnit muovautuvat Online-muotoon niin, että Pilates ja Lihaskuntotreeni jatkavat koko syksyn omissa Facebook-ryhmissään. Ryhmissä julkaistaan aina uusi treeni joka viikko, jonka voi tehdä juuri oman aikataulun mukaan. Kommentit, sydämet, kysymykset ja peukut sinkoilevat edelleen! <3

Selkeät käytännöt – pidetään huolta

Syksy on suunniteltu tähän hetkeen ja aikaan. Nyt jo omaksutut käytännöt hygienia-asioissa sekä tuntien osallistujamääristä luonnollisesti säilyvät. Fiiliksen isompaan Valo-saliin mahtuu 25 liikkujaa tunnille, pienempään Ilo-saliin 14 osallistujaa. Suosittelemme varaamaan paikan tunnille etukäteen myös syyskaudella – näin varmistat paikkasi näppärästi tunnilla ja samalla luot itsellesi lupauksen liikkua. Tunneille voi tupsahtaa myös ilman ajanvarausta ja jos tilaa on, mukaan vain. mutta jos tunti on mennyt jo varauksista täyteen, paikan varanneilla on luonnollisesti etuajo-oikeus.

Meille on aina tärkeintä, että Fiiliksellä on helppo ja turvallinen olla, kohdattiinpa Fiiliksen saleissa tai ruuduilla. Haluamme olla syli, jonka huomaan voi kapsahtaa aina juuri sellaisena kuin on. Kaikki tunteet, ajatukset ja tilanteet ovat tervetulleita. Fiiliksen tarjonta on melko laaja paletti kokoisellemme tekijälle, mutta todellakin syystä. Me haluamme, että aikataulustamme löytyy sopivaa ihan jokaiselle. Kaikille kehoille, kaikkiin tilanteisiin, hetkiin ja tunteisiin.

Vannomme syksyllä 2020 yhdessäolon voiman nimiin niin studiolla kuin ruuduilla! Välittäminen, hymyt ja hikipisarat kuuluvat ihan kaikille. Niissä on se taika, joka tuo väriä ja valoa – supervoimia, joita me kaikki ansaitsemme ja tarvitsemme. Elämän yllättävyys niin hyvässä ja pahassa on rikkautta ja varjoa, sen me tiedämme. Kuin myös sen, että kaikki ihanat kokemukset tuntuvat sielussa saakka makeammalta yhdessä jaettuna ja kipeät käänteet astetta keveämmiltä yhdessä kannettuna. Siksi tuntuu ihan parhaalta jakaa nyt kesää kanssanne ja astahdella kohti syksyä. Tietäen, että yhdessä on hyvä olla.

Onnellisina juuri tässä ja nyt,

Fiiliksen yrittäjät Siiri & Tiikku