Uusi vuosi ja uudet ajatukset – toisille vuoden alku on energiaa ja toivetta täynnä oleva, toisille se on lupaus paremmasta ja yksi on innoissaan, kun käännymme taas kohti valoa. Uuden vuoden lupaukset väreilevät ilmassa – tehdään jotain vähemmän, ollaan jotain enemmän. Minulle vuodenvaihde ja uuden vuoden alkumetrit ovat vahvaa punnitsemisen aikaa: mitä jäi käteen viime vuodesta, entäs minkälaisia ajatuksia ja odotuksia sisälläni aiheuttaakaan numerosarja 2017?

Uuden kauden alku on aina tämän työn merkeissä iso ja mahtava asia, joka vaatii paljon töitä. Uutta kautta suunnitellaan heti kun edellinen on saatu käyntiin ja taustatyötä tehdään vimmatusti. Valmistelun ja suunnittelun jälkeen kauden ensimmäinen viikko tuntuu taianomaiselta: uudet kurssit alkavat, tunnit pyörähtävät käyntiin, tapahtumakalenteri on päivitetty ja tiimin kanssa katsottu kauden selkeät suuntaviivat kuntoon ja ollaan valmiita lähtöön. On niin mahtavaa, kun kaikki – se arki – alkaa. Parasta on kohdata asiakkaat taas joululomien jälkeen ja huomata, että Fiiliksellä on jo vankka paikka todella monen ihmisen elossa – ja sydämessä. Niin kuin meillä yrittäjilläkin.

Nyt tammikuussa mielessäni oli myös ihana, uudenlainen ajatus: Fiilis-tiimi on taas koossa ja lähdemme kohti kevättä yhdessä! Viime syksynä Fiiliksen ohjaajapoppoo kasvoi kertarysäyksellä, kun Siiri siirtyi yrittäjän täysipäiväisestä arjesta ihmettelemään elämää esikoisensa kanssa. Kuuluisan remonttiruljanssin jälkimainingeissa viimeiset pari vuotta taloudellinen tilanne pakotti meidät yrittäjät ottamaan suurimman osan tunneista haltuunsa ja pyörittämään pakettia, kunhan hommat alkaisivat taas olla balanssissa ja ohjaajatiimin kasvattaminen mahdollista. Tuleva muutos yhdestä kahdeksi sai meidät Siirin kanssa ison asian äärelle ja miettimään, miltä tuleva näyttää? Olemmeko tilanteessa, jossa voimme oikeasti palkata useita ohjaajia remmiin? Löydämmekö porukkaamme sopivia tyyppejä? Olimme, olemme ja löysimme. Ja mielestäni tulevaisuus näyttää kutkuttavalta, kiinnostavalta ja todellakin valoisalta.

Nyt hymyilyttää: meidän ihana tiimi on porukka erilaisia, ammattitaitoisia ja valloittavia persoonia ja meistä hitsautuu pikkuhiljaa yhä enemmän yhtä. Olemme todella iloisia, että olemme saaneet tiimimme eri lajien rautaisia osaajia, erilaisia tyyppejä, joita kaikkia yhdistää rakkaus ja palo liikuntaan, ohjaamiseen ja yhdessä tekemiseen. Mielettömintä on, että olemme löytäneet ympärillemme ihmisiä, jotka todellakin jakavat kanssamme samat ajatukset, joihin Fiiliksen toiminta ja tekeminen perustuu: taito, tunne, tunnelma, porukan voima ja yksilön huomioiminen. Sydämet sykkivät ja sieluissa hehkuu.

Toinen asia, joka isosti hymyilyttää, on rakkaan yhtiökumppanini elon seuraaminen vierestä. Siiri sai syyskuussa syliinsä täydellisen pikkumiehen, joka varmasti on pistänyt myös Siirin prioriteetteja ja ajatuksia uusiksi. On ollut upeaa seurata äitiyden ihmettä ja unelman toteutumista! Toivon, että olen onnistunut pehmeän päättäväisesti pyörittämään Fiiliksen arkea niin, että Siiri on kokenut syksyn ajan itsensä ennemminkin täysipäiväiseksi äidiksi kuin yrittäjäksi. Sitä tietää, kuinka ainutlaatuista ja herkkää aikaa ne ensimmäiset ajat pienen ihmisen kanssa ovat, että sitä haluaisi suojella kaikin mahdollisin tavoin.

Siiri palaili tämän kauden alussa Fiiliksen arkeen Perheliikunta-kursseillemme & joillekin iltatunneille. Tunnelmat ovat ristiriitaiset: on ihanaa saada Siiri takaisin Fiiliksen menoon ja kuinka uniikkia onkaan, että Fiiliksen Äiti-vauvatunneilla meillä on ohjaaja tekemässä oman lapsensa kanssa. Samaan aikaan kuitenkin huolin, että eihän tunnit riko vauva-arkea ja uniikkia elämänvaihetta liikaa? Toivon, että tämän kauden Siiri saa todellakin tuntien ulkopuolella nauttia vielä täysillä vauvantuoksuisesta arjesta, jossa on vain Siiri ja pikkumies. Ja tietysti elämän realiteetit tuntien vaunulenkkipalavereja ja lounastreffejä Fiiliksen asioita pohtien – sopivissa määrin!  Onhan siinä niin, että vaikka elämä mullistuu ja muutoksia tapahtuu, yrittäjyys on iso osa siihen ryhtyneen ihmisen identiteettiä ja olemusta. Täysi irtautuminen ei olisi mahdollista, eikä varmaan aivan tarpeellistakaan? Yrittäjälle oma firma on usein myös sellainen ”oma vauva”, josta ei tahdo täysin eroon päästäkään. Taas palataan sen kuuluisan balanssin äärelle. Lisäksi tiedän, että Siiri on tekijä ja saa valtavasti energiaa ja on elementissään muun muassa juurikin tunteja ohjatessaan. Olenkin huolenpidosta huolimatta varma siitä, että hän nauttii päästessään takaisin muun muassa ZUMBA-tunnin vauhdikkaaseen tunnelmaan ja valmentamaan asiakkaita VOIMAtreenimme parissa.

Yrittäjyyden alkutaipale ja mahdolliset turbulenssit koettelevat ketä tahansa superihmistä ja sinnikästä seikkailijaa. Alussa asioita tehdään tietyllä tavalla, koska niin täytyy eikä muita mahdollisuuksia ole. Kun homma kasvaa ja kehittyy, pikkuhiljaa sana ”täytyy” korvautuu sanoilla ”voin” ja ”haluan”. Ja se on ihan mieletöntä ja äärimmäisen palkitsevaa! Yrittäjyys vaatii tiukkaa tahtoa, pitkiä työpäiviä, epävarmuuden sietokykyä ja hyppyjä tuntemattomaan, mutta se antaa myös mahdollisuuden onnistua, iloita, luoda uutta, kehittää ja kehittyä tavalla, joka tuntuu ja maistuu mielettömän mahtavalta. Tällä tiellä ollaan ja se on valtavan hieno asia.

Fiilis-tiimi on mielestäni yksi Fiiliksen tarinan tämän hetken upeista kehitysaskeleista. Me totta kai haluamme, että Fiilis kehittyy ja kasvaa, mutta ehdot ovat tiukat: Fiiliksen tekemisen sielu ja sydän säilyy samana, vaikka asioita tehtäisiin uudella tavalla. Se, että saamme ympärillemme luotettavan, osaavan ja tiimin, mahdollistaa tämän. Voimme tarjota tunteja ja tapahtumia entistä laajemmalla, osaavammalla ja uniikimmalla tiimillä ihanille asiakkaillemme. Meille yrittäjille vahva tiimi tarkoittaa taas sitä, että Siirillä on yhtä lailla aikaa perheelleen & pikkumiehelle siinä missä Fiilikselle. Tämän lisäksi hän voi tulevaisuudessa entistä enemmän keskittyä Fiiliksen tarjonnan kehittämiseen, ohjaajien kouluttamiseen ja toimia intensiivisemmin Fiiliksen valloittavana ”taiteellisena johtajana”. Minulle tämä taas tarkoittaa sitä, että pääsen sukeltamaan entistä vahvemmin ja paremmalla ajalla oman osaamiseni ytimeen: yrityksen hallinnollisiin tehtäviin, markkinointiin, myyntiin ja moniin muihin liiketoiminnan kiemuroihin (Jep, I love it!). Kun tähän yhdistää tuntien ohjaamisen, Fiiliksen tapahtumat ja mielettömät kohtaamiset ihmisten kanssa, itse huomaan olevani entistä vahvemmin unelmieni työn ytimessä! Ja vitsit se tuntuu hyvältä.

Kevätkausi 2017 alkaa olla täydessä vauhdissa ja se tuntuu mahtavalta. On ihana tavata Fiiliksen ohjaajia ja nähdä heidän sukeltavan tuntien tiimellykseen. Olla mukana ja tukena. On ihana kohdata asiakkaita, vaihtaa ajatuksia niin treeneistä kuin elämästä. Nauraa, joskus itkeäkin, hikoilla, kuunnella ja haaveilla. Kaikki tunteet ja olotilat Fiiliksellä yhtä oikeita ja sallittuja. On ihanaa nähdä Siiri ja pikkumies Äiti-vauvalihaskuntotunnin tohinassa – näen, että molemmat nauttivat. On ihanaa kuulla heidän kuulumisiaan kantoliinatapaamisista ja ruokarytmin muutoksista. On ihanaa olla töissä Fiiliksellä ja on ihanaa istua omalla työpisteellä kotitoimistossa (oma työpiste tuoleineen ja pöytineen 3 vuoden jälkeen – kehitystä tämäkin!). Nyt on melkoisen ihanaa olla ja tehdä.  Yrittäjän arki rullaa – homma on hallussa, mutta samalla voi tapahtua mitä tahansa, koska tahansa. Ja sehän onkin yksi yrittäjyyden kiehtovista jutuista. Kuningasidean biisin sanoin ”Oon balanssis, kun mulla on sopivasti epätasapainoo”.

Toivotan kaikille balanssia ja isoa iloa kevätkauteen!
– Tiikku