Äidin muuttuva keho ja seksuaalisuus-verkkokurssi

Kurssi järjestetään seuraavan kerran syyskaudella 2022 – voit koska vain laittaa meille viestiä kurssista!

Maksa kurssi ennen kurssin alkua jollain seuraavista tavoista (laita viestiksi kurssin nimi):

  • Mobilepaylla numeroon 19731
  • Tilinsiirrolla FI 04 5730 0820 6047 55 
  • Liikuntaeduilla (Smartum, ePassi jne) voit maksaa kätevästi kotona edun omassa sovelluksessa

Mahdollinen yksilöneuvonta kurssin päätteeksi 45 min puoleen hintaan 30 €.

Hei vauvavuotta viettävä äiti!

Aloitamme Fiiliksellä uuden vertaistuellisen kurssin pienryhmässä synnyttäneille vauvavuotta viettäville
äideille nimellä Äidin muuttuva keho ja seksuaalisuus. Kurssin ohjaajana toimii koulutettu seksuaalineuvoja, Fiiliksen toinen yrittäjä Siiri. Kurssi on 6-kerran mittainen, etätapaamiset järjestetään tiistaisin kello 13.00-14.00 Skype-linkin kautta.

Jokaisella kerralla käsitellään eri teemaa ja sitä varten saat aina tiistaisin kurssin omaan Facebook-ryhmään noin 20 minuutin mittaisen aiheen alustuksen, johon Siiri on koonnut keskeistä tutkimustietoa otsikon alle. Kurssikerroista on mahdollista saada tallenne, jos et pääse jollekin kurssikerralle, tai keskittyminen vauvan kanssa herpaantuu.

Kurssin aikataulu

1. Synnytyskokemus ja äidin rooli

Kurssilla lähdetään synnytyskokemuksesta, jonka purkaminen voi helpottaa tulevaa vuorovaikutusta ja suhdetta lapsen kanssa. Synnytyskokemus voi myös selittää varhaista vuorovaikutusta ja auttaa ymmärtää omaa toimintaa synnytyksen jälkeisinä hetkinä. Puhumme ensimmäisellä kerralla myös äitimyytistä ja yhteiskunnan odotuksista äitejä kohtaan ja yritämme purkaa paineita äitiyden ympäriltä.

2. Äidin muuttuva keho

Muuttuva keho ja kuntoutuminen synnytyksestä – kerralla käymme läpi raskauden ja synnytyksen vaikutukset kehoon ja kuntoutumispolkuun, jonka tueksi Fiilikseltä löytyykin monia kursseja ja Siirin lisäksi monia muitakin ammattilaisia kuntoutuksen ajan rinnalla kulkemaan.

3. Hormonitoiminta

Hormonitoiminnan muutoksia käsittelevällä kerralla käydään läpi raskauden aikaisten hormonien vaikutusten poistuminen kehosta, synnytyksen jälkeinen hormonitoiminta istukan irtoamisen jälkeen ja mahdollisen imetyksen vaikutukset hormonitoimintaan. Tämä kerta monesti selittää tunteita ja mielialan vaihteluita sekä kehon muodon muutoksia vauvavuoden aikana. Tiedon lisääntyessä hormonitoiminnan vaikutuksista, lisää kykyä reagoida muutoksiin ja hakea tarvittaessa apua.

4. Seksuaalisuus

Seksuaalisuus-kerralla puhutaan elämäntilanteen kuormitustekijöistä synnytyksestä palautuvan kehon rinnalla. Käsitellään sitä, miten halu syttyy ja millaisia tekijöitä sen esteenä voi olla. Puolisoiden eripariset halut ovat yksi eniten seksuaalineuvontaan hakeutumisen syistä ja tilannetta ymmärtämällä voi sen aiheuttama kitka pienentyä.

5. Hoitovastuun, kotitöiden ja metatöiden jakautuminen

Perheen dynamiikka muuttuu väistämättä, kun siihen tulee lisää jäseniä. Käsittelemme myös sitä, miten elämämuutoksen myötä parisuhteen osapuolten tarpeetkin voivat muuttua. Rakastamisen taitoja voi onneksi opetella ja tulla tietoiseksi omista rakkauskäsityksistään. Äidin ja mahdollisen isän rooleihin luodut oletukset ja perhevapaiden käyttö sekä yhteiskunnan puolelta tuleva ohjailu vaikuttaa hoitovastuun jakautumiseen, josta tietoiseksi tuleminen, voi auttaa tekemään parisuhteelle ja perheen dynamiikalle sopivia ratkaisuja.

6. Parisuhteen dynamiikka ja rakkauskäsitykset

Kurssin aikana kutkuttaneet aiheet, teemat, joista olisi halunnut jatkaa syvemmälle tai jotain, mitä edellisillä kerroilla jäi äitiydestä kokonaan käsittelemättä löytävät tiensä tälle kerralle. Jokainen kurssille osallistuva saa vaikuttaa siihen, mitä tällä kerralla käsitellään ja halutessaan voi tulla jatkamaan itselleen tärkeiden ja vaikuttavien aiheiden pohdiskelua yksilöneuvonnassa erikseen sovittavaan ajankohtaan Siirin kanssa.