Loading...
Tanssikurssit 2018-04-25T07:38:08+03:00

Tanssijan voima- ja liikkuvuusharjoittelu

Ti 24.4. 19.10-21.00 110 min

15 €, 1 kerta

Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Haluatko nostaa jalkaa korkealle ja taipua vaativiinkin asentoihin?

Tanssijan lajinomainen fysiikkaharjoittelu eroaa melkoisesti perinteisestä voimaharjoittelusta tai venyttelystä. Haasta siis baletti- , jazz-, barre- tai nykytanssikuntoasi ja tule oppimaan hyviä lihaskunto- ja liikkuvuusharjoituksia, joita voit tehdä ennen tanssitunteja, tuntien jälkeen tai kotona kehittääksesi fysiikkaasi.

Jazz-tanssin koreografiakurssit I ja II

I
2 krt 3.5. ja 10.5. (helatorstai)
Torstaisin 20.00-21.00
20 €

II
2 krt 24.5. ja 31.5.
Torstaisin 20.00-21.00

Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Jazz-tanssin kevätkurssi järjestetään tänä keväänä kahdessa osassa, toukokuun alkupuolella kahdessa kerrassa rakennetaan yksi koreografia alusta loppuun ja sama tehdään toukokuun loppupuolella eri kappaleeseen. Voit ilmoittautua molemmille kursseille, jolloin hinnaksi tulee 35 € tai vain toiselle kursseista, jolloin hinta yhdelle kurssille on 20 €. Koreografiassa on kaikkia jazz-tanssin elementtejä – rytmiikkaa, tanssitekniikkaa (hyppyjä, piruetteja), dynamiikan vaihteluja ja liikkumista tilassa. Koreografioissa pärjäät mukana, jos olet joskus käynyt koreografisilla tunneilla (esim. Fiiliksen Just Dance tai Nykärikoreo). Vaikka koreografiat tehdään Jazz-tanssitekniikalla, tärkeintä on eläytyä musiikkiin ja antaa liikkeen viedä.

Baletin koreografiakurssi

6.5., 20.5. ja 27.5., 3 kertaa
Sunnuntaisin klo 17.40-18.40
Hinta 30 €

Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Joka keväistä baletin koreografiakurssia on kutsuttu myös variaatiokurssiksi. Kurssilla harjoitellaan ainakin yksi klassisen baletin variaatio eli lyhyehkö koreografia. Alkulämmittely koostuu koreografiassa olevien askelten tekniikkaharjoitteista ja lähes koko muu tunti harjoitellaan koreografiaa, sen hyppyjä ja piruetteja. Kurssille voit tulla, jos sinulla on kokemusta alkeisbaletista tai olet joskus tanssinut, mutta mikään taituri ei tarvitse olla. Jokainen tanssi oman kehonsa ja tekniikkansa kautta ja tavoitteena on tuntea baletti toisella tapaa kuin aikuisena yleensä – liikkeen ja musiikin kautta, esiintyen ja tulkiten.

Viime vuosien kurssilla sanottua:

Ihanaa vaihtelua pitkän tekniikkakauden jälkeen.”
”Luulin, etten osaa tanssia balettia, mutta sitten tajusin, että sen kun vaan tanssii.”

Kärkitossut naftaliinista & vasta-alkajat

Tiistaisin klo 19.15-20.15
22.5.-29.5., 2 kertaa
Hinta 20 €

Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Oletko aina haaveillut tanssivasi kärkitossuilla? Oletko joskus kenties tanssinut kärjillä ja mietit osaatko vielä?

Tällä kurssilla tehdään perusharjoitteita, joiden avulla löydät tasapainoisen asennon täydessä nilkan ojennuksessa. Alkulämmittelyissä ollaan pehmeillä tossuilla ja sukilla ja noin 45 min pyritään tekemään harjoituksia kärkitossuilla. Alkuun harjoitellaan tukea vasten ja lopuksi tehdään yksinkertaista koreografiaa. Jos kurssilaisilla on innostusta, lyhyitä kärkitossuosuuksia voidaan sisällyttää myös Fiiliksen pitkiin koko kauden kestäviin tanssikursseihin, niin että osiot voi tehdä kärjillä tai puolivarpailla. Omat kärkitossut mukaan.

Kesän Aikuisbaletti

Tiistaisin 18.10-19.20, 70′
12.6.-10.7, 5 kertaa
Hinta 45 €

Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Kesän aikuisbalettikurssilla on avoin taso. Voit tulla, jos olet ajatellut aloittaa baletin tanssimisen tai jos olet pidempääkin tanssinut. Voit tulla myös syventämään taitojasi baletin parissa jos olet innostunut balettiperusteisesta fysiikkaharjoittelusta Barren parissa. Liikkeistä annetaan eritasoisia vaihtoehtoja ja kurssi soveltuu oikein hyvin esim. jatkokurssiksi alkeiskurssin jälkeen. Kurssilla keskitytään tekniikkaan – ojennukseen, aukikiertoon ja kannatukseen. Tunnin alussa tehdään tekniikkasarjoja keskilattialla, sitten liikkuvia askeleita, hyppyjä ja piruetteja ja lopuksi rakennetaan sarjaa tunnilla käydyistä tekniikkaharjoitteista.

Äiti-vauvatanssi

KEVÄT2018

Keskiviikkoisin 10.30-11.15

II-jakso 28.2.-11.4., 7 kertaa, 49 €
III-jakso 18.4.-30.5., 7 kertaa, 49 €

KESÄ 2018

6.6.-11.7., 6 kertaa, 42 €

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Tanssitunnilla pärjää noin kahden tai kolmen kuukauden ikäisen niskaansa jo itse kannattelevan vauvan kanssa, joka viihtyy sylissä, kantoliinassa tai -repussa. Mukana saa olla niin pitkään kuin lapsi viihtyy ja äidin kädet jaksavat. Kävelevän lapsen kanssa voi myös jatkaa taaperojumppaan.

45 minuuttisen tunnin aikana tanssitaan kappale kerrallaan helppoja koreografioita, jolloin syke nousee peruskestävyystasolle ja hiki on taattu. Välillä tanssitaan vauva rinnalla äidin askelia ja välillä nostellaan ja keinutellaan vauvaa musiikin mukana. Musiikki- ja tanssityylit vaihtelevat tunnelmasta ja teemasta toiseen. Tanssityylit vaihtelevat myös hiukan ohjaajaan taustan mukaan.

Kursseja on tarkoituksella jaettu useampaan osaan, jotta kurssille pääsisi osallistumaan mahdollisimman pian vauvan saavutettua sopivan iän ja toisaalta taas ryhmän vaihto esim. taaperoihin onnistuu jos vauva ei enää viihdy tunneilla sylissä. Kaikki äiti-vauvaryhmät ovat toistensa rinnakkaisryhminä mahdollisia korvausryhmiä poissaoloille. Voit kysyä myös käynnissä olevilta kursseilta vapaita paikkoja ja mukaan hyppääminen kesken kurssin onnistuu melkein aina.

Temput & tanssit 3-5-v.

Seuraava kurssi alkaa syyskuussa 2018!

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Lasten Temput & Tanssit-tunneilla pidetään hauskaa ja opitaan uusia taitoja ryhmässä. Musiikilla ja luovilla harjoituksilla ohjataan lasta kohti teknisempiä taitoja pikkuhiljaa. Ryhmä sopii alle kouluikäisille tytöille ja pojille.

Kurssi koostuu siis sekä tanssiharjoituksista, että yleisistä liikkumisharjoitteista. Tanssilajit ja musiikit vaihtelevat hip hopista lattareihin ja klassiseen. Tanssilajien lisäksi oppeihin kuuluu perusliikuntataitoja, kuten juoksua, hyppyjä, kierimistä, pyörimistä ym. kartuttavia temppuratoja ja harjoituksia sekä luovaa liikkumista musiikilla ja ilman. Tärkeää harjoituksissa on, että jokainen uskaltaa osallistua ja saa sitä kautta onnistumisen kokemuksia.

Opettaja eriyttää tehtäviä nuoremmille ja vanhemmille oppilaille heidän tasonsa ja tarpeittensa mukaan, mutta suurin osa harjoituksista tehdään kaikki yhdessä. Kauden päätteeksi pidetään yhteinen esityskerta, jolloin vanhemmat, sisarukset, tutut ja sukulaiset pääsevät mukaan katsomaan kauden aikaansaannoksia.

Aikuisbaletti, alkeet

KEVÄT 2018

ALKEET
Torstaisin  20.00-21.00
11.1.-26.4. (ei 29.3. kiirastorstaina), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

ALKEISJATKO
Tiistaisin 19.00-20.00

9.1.-17.4., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

JATKO
Sunnuntaisin 17.40-18.40
14.1.-29.4. (ei 1.4. 2. pääsiäispäivänä), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Aikuisbalettitunneilla tehdään baletin perusharjoituksia lähinnä keskilattialla ja liikkuen salin poikki sekä diagonaaleissa. Kurssilla opetellaan perusasioita ja kasataan uusia asioita opittujen päälle. Pyritään kehittämään tasapainoa, koordinaatiota, kehon linjausta ja hallintaa. Tanssitaan hyvässä hengessä epäonnistumisia pelkäämättä ja onnistumisista iloiten.

Alkeiskurssi: Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, vain innostus riittää. Tarvitset mukaan omat tossut tai sukat, jotka eivät ole liian luistavat, mutta piruetin harjoittelu onnistuu. Vaikka baletti lajina on vanha ja perinteikäs, käytetään harjoituksissa myös pari- ja ryhmäharjoituksia, jotka auttavat tekniikoiden oppimista traditionaalisten harjoitusten rinnalla. Siirin motto opettajana on, että harrastamisen pitää olla samaan aikaan kivaa ja kuitenkin tavoitteellista.

Alkeisjatko: Perusteiden tultua tutuksi tekniikkaharjoitukset saavat sarjamaisempia muotoja. Jalkojen työskentelyn lisäksi otetaan mukaan lisää käsien, vartalon ja pään liikkeitä, jolloin perusharjoitteet saavat tanssillisemman muodon. Alkeisjatkotunnilla pärjää lyhyemmälläkin tanssitaustalla, kun perusteet ovat hallussa ainakin tiedon tasolla, vaikka kaikki ojennukset ja aukikierrot eivät vielä onnistuisikaan käytännössä.

Jatkokurssi: Tunti etenee keskilattiasarjoista liikkuviin askeliin ja lopuksi tehdään koreografiaa tunnin ja jakson harjoitteisiin perustuen. Jatkokurssi on oiva kurssi niille, jotka ovat tanssineet lapsena tai haluavat jatkaa balettiharrastustaan kuntoliikuntamuotona ilman kilpailullisia tai esiintymiseen liittyviä tavoitteita.

Kaikki kurssit on jaettu jaksoihin (I 5 krt perusteet, II 5 krt hypyt ja pirtuetit, III 5 krt tanssisarja). Jokaisella jaksolla tehdään niin tekniikkasarjoja, kuin hyppyjä ja piruetteja, sekä lyhyitä tanssisarjoja ja diagonaaliharjoituksia, mutta jokaisella jaksolla on oma painotuksensa. Kauden lopuksi saadaan valmiiksi tanssisarja, joka koostuu kauden aikana opetelluista tekniikoista.

Balettikurssien lisäksi tiistaisin järjestetään Aikuisjazz-kurssi.   Jos haluat käydä tunneilla kaksi kertaa viikossa (2xBaletti-kurssi tai Baletti- ja Jazz-kurssi). Kurssimaksu on erittäin edullinen 165 €. Kurssimaksujen suorittamistavoista voidaan myös neuvotella. Esim. kahdessa erässä maksaminen onnistuu hyvin. Jos kurssitunnilta on pois, voi poissaolon korvata toisessa tasoryhmässä tai ryhmäliikuntatunneilla kauden aikana.

Huomio! Tanssikursseille osallistuvilla on mahdollisuus osallistua maanantain ja sunnuntain Pilates-tunneille kurssimuotoisena 15 kertaa hintaan 64 €.

Aikuisbaletti, alkeisjatko

KEVÄT 2018

ALKEET
Torstaisin  20.00-21.00
11.1.-26.4. (ei 29.3. kiirastorstaina), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

ALKEISJATKO
Tiistaisin 19.00-20.00

9.1.-17.4., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

JATKO
Sunnuntaisin 17.40-18.40
14.1.-29.4. (ei 1.4. 2. pääsiäispäivänä), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Aikuisbalettitunneilla tehdään baletin perusharjoituksia lähinnä keskilattialla ja liikkuen salin poikki sekä diagonaaleissa. Kurssilla opetellaan perusasioita ja kasataan uusia asioita opittujen päälle. Pyritään kehittämään tasapainoa, koordinaatiota, kehon linjausta ja hallintaa. Tanssitaan hyvässä hengessä epäonnistumisia pelkäämättä ja onnistumisista iloiten.

Alkeiskurssi: Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, vain innostus riittää. Tarvitset mukaan omat tossut tai sukat, jotka eivät ole liian luistavat, mutta piruetin harjoittelu onnistuu. Vaikka baletti lajina on vanha ja perinteikäs, käytetään harjoituksissa myös pari- ja ryhmäharjoituksia, jotka auttavat tekniikoiden oppimista traditionaalisten harjoitusten rinnalla. Siirin motto opettajana on, että harrastamisen pitää olla samaan aikaan kivaa ja kuitenkin tavoitteellista.

Alkeisjatko: Perusteiden tultua tutuksi tekniikkaharjoitukset saavat sarjamaisempia muotoja. Jalkojen työskentelyn lisäksi otetaan mukaan lisää käsien, vartalon ja pään liikkeitä, jolloin perusharjoitteet saavat tanssillisemman muodon. Alkeisjatkotunnilla pärjää lyhyemmälläkin tanssitaustalla, kun perusteet ovat hallussa ainakin tiedon tasolla, vaikka kaikki ojennukset ja aukikierrot eivät vielä onnistuisikaan käytännössä.

Jatkokurssi: Tunti etenee keskilattiasarjoista liikkuviin askeliin ja lopuksi tehdään koreografiaa tunnin ja jakson harjoitteisiin perustuen. Jatkokurssi on oiva kurssi niille, jotka ovat tanssineet lapsena tai haluavat jatkaa balettiharrastustaan kuntoliikuntamuotona ilman kilpailullisia tai esiintymiseen liittyviä tavoitteita.

Kaikki kurssit on jaettu jaksoihin (I 5 krt perusteet, II 5 krt hypyt ja pirtuetit, III 5 krt tanssisarja). Jokaisella jaksolla tehdään niin tekniikkasarjoja, kuin hyppyjä ja piruetteja, sekä lyhyitä tanssisarjoja ja diagonaaliharjoituksia, mutta jokaisella jaksolla on oma painotuksensa. Kauden lopuksi saadaan valmiiksi tanssisarja, joka koostuu kauden aikana opetelluista tekniikoista.

Balettikurssien lisäksi tiistaisin järjestetään Aikuisjazz-kurssi.   Jos haluat käydä tunneilla kaksi kertaa viikossa (2xBaletti-kurssi tai Baletti- ja Jazz-kurssi). Kurssimaksu on erittäin edullinen 165 €. Kurssimaksujen suorittamistavoista voidaan myös neuvotella. Esim. kahdessa erässä maksaminen onnistuu hyvin. Jos kurssitunnilta on pois, voi poissaolon korvata toisessa tasoryhmässä tai ryhmäliikuntatunneilla kauden aikana.

Huomio! Tanssikursseille osallistuvilla on mahdollisuus osallistua maanantain ja sunnuntain Pilates-tunneille kurssimuotoisena 15 kertaa hintaan 64 €.

Aikuisbaletti, jatko

KEVÄT 2018

ALKEET
Torstaisin  20.00-21.00
11.1.-26.4. (ei 29.3. kiirastorstaina), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

ALKEISJATKO
Tiistaisin 19.00-20.00

9.1.-17.4., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

JATKO
Sunnuntaisin 17.40-18.40
14.1.-29.4. (ei 1.4. 2. pääsiäispäivänä), 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Aikuisbalettitunneilla tehdään baletin perusharjoituksia lähinnä keskilattialla ja liikkuen salin poikki sekä diagonaaleissa. Kurssilla opetellaan perusasioita ja kasataan uusia asioita opittujen päälle. Pyritään kehittämään tasapainoa, koordinaatiota, kehon linjausta ja hallintaa. Tanssitaan hyvässä hengessä epäonnistumisia pelkäämättä ja onnistumisista iloiten.

Alkeiskurssi: Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, vain innostus riittää. Tarvitset mukaan omat tossut tai sukat, jotka eivät ole liian luistavat, mutta piruetin harjoittelu onnistuu. Vaikka baletti lajina on vanha ja perinteikäs, käytetään harjoituksissa myös pari- ja ryhmäharjoituksia, jotka auttavat tekniikoiden oppimista traditionaalisten harjoitusten rinnalla. Siirin motto opettajana on, että harrastamisen pitää olla samaan aikaan kivaa ja kuitenkin tavoitteellista.

Alkeisjatko: Perusteiden tultua tutuksi tekniikkaharjoitukset saavat sarjamaisempia muotoja. Jalkojen työskentelyn lisäksi otetaan mukaan lisää käsien, vartalon ja pään liikkeitä, jolloin perusharjoitteet saavat tanssillisemman muodon. Alkeisjatkotunnilla pärjää lyhyemmälläkin tanssitaustalla, kun perusteet ovat hallussa ainakin tiedon tasolla, vaikka kaikki ojennukset ja aukikierrot eivät vielä onnistuisikaan käytännössä.

Jatkokurssi: Tunti etenee keskilattiasarjoista liikkuviin askeliin ja lopuksi tehdään koreografiaa tunnin ja jakson harjoitteisiin perustuen. Jatkokurssi on oiva kurssi niille, jotka ovat tanssineet lapsena tai haluavat jatkaa balettiharrastustaan kuntoliikuntamuotona ilman kilpailullisia tai esiintymiseen liittyviä tavoitteita.

Kaikki kurssit on jaettu jaksoihin (I 5 krt perusteet, II 5 krt hypyt ja pirtuetit, III 5 krt tanssisarja). Jokaisella jaksolla tehdään niin tekniikkasarjoja, kuin hyppyjä ja piruetteja, sekä lyhyitä tanssisarjoja ja diagonaaliharjoituksia, mutta jokaisella jaksolla on oma painotuksensa. Kauden lopuksi saadaan valmiiksi tanssisarja, joka koostuu kauden aikana opetelluista tekniikoista.

Balettikurssien lisäksi tiistaisin järjestetään Aikuisjazz-kurssi.   Jos haluat käydä tunneilla kaksi kertaa viikossa (2xBaletti-kurssi tai Baletti- ja Jazz-kurssi). Kurssimaksu on erittäin edullinen 165 €. Kurssimaksujen suorittamistavoista voidaan myös neuvotella. Esim. kahdessa erässä maksaminen onnistuu hyvin. Jos kurssitunnilta on pois, voi poissaolon korvata toisessa tasoryhmässä tai ryhmäliikuntatunneilla kauden aikana.

Huomio! Tanssikursseille osallistuvilla on mahdollisuus osallistua maanantain ja sunnuntain Pilates-tunneille kurssimuotoisena 15 kertaa hintaan 64 €.

Aikuisjazz

KEVÄT 2018

Tiistaisin 20.00-21.00
Opettajana Siiri Halonen

9.1.-17.4., 15 kertaa, 96 €

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Kurssilla treenataan Jazz-tanssin perustekniikkaa ja harjoitellaan koordinaatiota ja rytmiikka monipuolisesti musiikkia tunnelmia vaihdellen. Tunnin alussa lämmitellään rankaa ja tehdään tekniikkaharjoituksia, joista siirrytään liikkuviin askeleisiin, salin poikki harjoituksiin ja isompiin liikkeisiin kuten hyppyihin ja piruetteihin. Tunnin lopuksi tehdään koreografiaa, johon liitetään kurssin aikana opittuja tekniikoita. Kurssilla kehitellään sarjoja kauden aikana ja tehdään useampikin koreografia, jos aikaa ja innostusta löytyy.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa. Tekniikkaa harjoitellessa käydään tarkasti läpi asennon hallintaa, jalkojen ja vartalon työskentelyä sekä niiden yhteistyötä. Jos olet tanssinut aiemminkin, pääset muistelemaan jazz-tanssin tekniikkaa, mutta saat varmasti myös uusia kuvioita ja harjoitteita mietittäväksesi. Kurssille voi osallistua sukilla, mutta voit myös tanssia pehmeillä jazz-tossuilla. Siirin tavoite opettajana on, että harrastamisen pitää olla samaan aikaan kivaa ja sopivasti tavoitteellista. Kurssilla käytetään monenlaisia opetusmenetelmiä, mm. pari- ja ryhmätyöskentelyä.

Aikuisjazz:n lisäksi Fiiliksellä on tarjolla kaksi kurssia aikuisbalettia, torstaisin ja sunnuntaisin. Jos haluat osallistua kahdelle tanssikurssille (kahdelle balettikurssille tai jazz- ja balettikurssille). Kurssimaksu on erittäin edullinen 165 €. Kurssimaksujen suorittamistavoista voidaan myös neuvotella. Esim. kahdessa erässä maksaminen onnistuu hyvin.

Huomio! Tanssikursseille osallistuvilla on mahdollisuus osallistua sunnuntain tai keskiviikon Pilates-tunneille kurssimuotoisena 15 kertaa hintaan 64 €.

Pilates tanssikurssilaisille

KEVÄT 2018

Maanantaisin klo 19.45-20.45
15 krt, 64 €
Krista Manninen

tai

Sunnuntaisin 18.45-19.45
15 krt, 64 €

Ilmoittaudu kurssille
Maksa kurssi verkkokaupassa

Kurssimuotoinen Pilates on tarkoitettu ainoastaan Aikuisjazz- ja Aikuisbaletti-kurssilaisille.

Fiiliksen Pilates-filosofia on, että mielummin vähemmän ja paremmin kuin paljon huonosti. Kursseillamme on aina sen verran osallistujia, että ohjaaja pääsee käsiksi kaikkiin ja pystyy ohjaamaan yksilöllisesti ryhmässä. Tarkoitus on, että jokainen löytää omalla keholle sopivan oikean liikeradan, jossa ohjaaja voi auttaa, vaikkei liike olisikaan hukassa. Löytäkäämme kehomme oikeat liikeradat yhdessä!

Tunneilla vahvistetaan kehon syviä lihaksia sekä venytetään suuria ja kireitä lihasryhmiä yhdessä hengityksen avulla. Metodi perustuu vuosikymmenien kehitystyöhön Joseph Pilateksen kehittämän metodiikan, mutta liikkeitä kehitellään vaihe vaiheelta kohti klassista ja haastavaa kokonaisliikettä oppien kehittelyn aikana vartalon asennon hallitsemista, liikuttamista ja hengittämistä. Kurssilla opetellaan oikeaa ryhtiä ja harjoitetaan keskittymiskykyä. Pilates -menetelmästä hyötyvät niin kuntoilijat, urheilijat, vasta-alkajat. Sen avulla voi parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä löytää ja vahvistaa keholle luontaisia liikeratoja.