Ohjaajat 2017-09-14T19:57:41+03:00

Ohjaajat

Siiri

Tiikku

Krista

Taina

Satu

Tuikku

Emilia

Minna

Roosa

Siiri

Siiri on ohjannut liikuntaa ja opettanut tanssia päätoimisesti vuodesta 2005. Syksyllä 2017 Siiriä näkee Fiiliksellä lähes joka päivä, joko iltaisin ohjaamassa tanssia ja liikuntaa laidasta laitaan tai päivisin vuoden ikäisen Markus-pojan kanssa perheliikuntakursseilla.

Siiri on toinen Fiiliksen yrittäjistä ja ohjaajana äärimmäisen monipuolinen. Kokemusta on kertynyt tanssikoulussa työskentelystä, liikunnan ja tanssin opettamisesta peruskouluissa ja lukiossa, sekä Pirkanmaalaisissa liikuntakeskuksissa. Keväästä 2007 Siiri on toiminut ohjaajakouluttajana kehittämäänsä Kuntotanssin parissa. Syksyllä 2007 Siirin perustama Jumppastudio Fiilis Fitness aloitti toimintansa Power House Gym:n ryhmäliikuntasalissa. Syksyllä 2010 Jumppastudio nimi vaihdettiin paremmin kuvaavaksi Liikunta- ja tanssistudio Fiilis Fitness:ksi. Syksyllä 2013 yrityksen yhtiömuoto vaihtui ja Siiri sai rinnalleen toiseksi yrittäjäksi Tiikku Kuurun.

Siiri on kouluttautunut ensin liikuntaneuvojaksi Varalan urheiluopistosta 2010. Ammattikorkeakoulusta Siiri valmistui liikunnanohjaajaksi keväällä 2013 ja opiskelee edelleen maisteriksi Jyväskylän yliopistossa Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineenaan liikuntapedagogiikkaa ja sivuaineina tanssipedagogiikka. Tämän lukuvuoden opinnot ovat tauolla ja Siiri keskittyy pitämään Fiiliksen arkea yllä Tampereella. Lukuvuonna 2018-2019 on taas opintojen vuoro.

Siirin ideologia ohjaamisesta on se, ettei ohjaajan tarkoitus ole vain kertoa mitä tehdään vaan myös MIKSI jotain tehdään: kannustaa ja tukea, ohjata ja korjata suorituksia sekä antaa asiakkaille uusia tietoa ja taitoja. Tärkeinä on, että kaikki viihtyvät tunneilla ja vapaa-ajan käyttäminen Fiiliksellä tuntuu elämykseltä. Tulevaisuuden haaveenaan Siiri pitää sitä, että ehtisi käydä säännöllisesti myös kaikkien Fiiliksen ohjaajien tunneilla seuraamassa heidän kehitystään, kehittymässä itse ja nauttimassa Fiiliksen ainutlaatuisesta tunneilmasta.

Tiikku

Tiikku on Fiiliksen toinen omistaja. Hän kirjoittaa yrittäjyyden ohella väitöskirjaa, joka käsittelee kehollisen palvelukokemuksen muodostumista ryhmäliikunnan kontekstissa. Tiikku on innoissaan, kun pääsee kietomaan akateemisen tekemisen intohimoonsa liikunta-alaan. Kesään 2018 saakkaTiikku keskittyy väitöskirjaansa sekä Fiiliksen hallinnollisiin tehtäviin Roomassa, Italiassa, joten hän on hetken poissa Fiiliksen salista ja ohjaushommista.

Tiikun tavoittaa siis nyt puhelimella, sähköpostilla ja hän on tyyppi niin nettisivujen kuin markkinointimetkujen takana. Jos sinulla on kysyttävää kursseista, tilaustunneista tai käytännössä mistä tahansa Fiilikseen viittaavasta, ota Tiikkuun yhteyttä!

Liikunta on Tiikulle elämäntapa, eikä liikkuminen rajoitu ohjaamiseen tai neljän seinän sisälle. Nyt Rooma-aikanaan Tiikku aikoo treenata maratonille ja tutustua tietenkin etelä-Eurooppalaiseen ryhmäliikunnan ohjaukseen! Ohjaajana Tiikku on intohimoinen tuntien vetäjä. Hänen ehdoton valttinsa on valovoimainen esiintyminen – Tiikun auringon alla huonokin päivä muuttuu hyväksi. Mitä onkaan odotettavissa, kun Tiikku palaa Suomeen?

Krista

Krista on upea tyyppi: katu-uskottava tanssi-ope & lempeän vahva kehonhuollon ammattilainen, jonka ohjauksesta ei puutu huumoria. Hän sopii pirteän asenteensa ja rennon olemuksensa sekä ammatillisen osaamisensa puolesta Fiiliksen porukkaan niin, kuin olisi ollut mukana alusta asti. Krista on sosiaalinen ja pitää siitä, että oikeasti tuntee asiakkaansa. Hän jakaa huomiotaan kaikille, niin salissa kuin sen ulkopuolellakin.

Krista on vahvassa roolissa Fiiliksen tanssipuolella: hän ohjaa ja koreografioi Just Dance -tunnin sekä kerran kuussa järjestettävä Friday Night FEVER on Kristan temmellyskenttää. Kristan ohjaukseen pääsee tämän kaiken lisäksi myös maanantaisin Bodystep athletic-tunnilla sekä Pilates-tunnilla.

Kristan ohjauksessaan voi tuntea olevansa hyvissä käsissä. Vaikeinkin liike muuttuu selkeäksi kun hän opettaa sen rauhallisesti ja perusteellisesti. Krista pitää itseään ajan tasalla ja käy itsekin tanssitunneilla, joka auttaa muistamaan sen, miltä tanssiminen voi asiakkaasta tuntua kun tehdään uusia liikkeitä ja koreografioita. Kristan tanssia on helppo seurata, sillä hänen tekemisensä on varmaa ja tyylille uskollista.

Krista on vahva liikunta-ammattilainen ja pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti. Hän on tehnyt töitä laajalla skaalalla eri liikunta- ja hyvinvointitehtävissä ja tietää, mikä sopii parhaiten juuri hänelle. Erikoistuminen tanssiin ja kehonhuoltoon ei ole tullut siis sattumalta.

Taina

Taina on yhdistelmä intohimoista tanssijaa, ryhmäliikunnanohjaajaa ja personal traineria. Uransa ryhmäliikunnan ja tanssin ohjauksen parissa hän on aloittanut jo 14-vuotiaana Anne Sällylän liikuntakoulussa. Myöhemmin sisua ja intoa on täydennetty mittavalla määrällä koulutuksia, mm. kahvakuula-, Bodypump- ja Combat-ohjaaja, personal trainer (T4Y) ja functional trainer, uran ensimmäistä temppujumppaohjaajan koulutusta unohtamatta.  Kouluttautuminen on huikean kivaa, ja uusinta oppia on haettu rullauksen maailmasta. Fiiliksellä Tainan oppiin pääsee tiistain Bodycombat-tunnilla sekä perjantain Bodycombat- ja Bodypump-tunneilla!

Tainan tunneilla korostuvat tekniikka ja tekemisen riemu sopivassa suhteessa. Kivaa pitää olla, treeni ei ole ikinä ryppyotsaista ja tekniikkanikseillä varmistetaan jatkuva kehitys ilman vammoja. Nainen puhuu paljon, joskus kuulemma myös asiaa. Vaikka olisi pöntömpikin päivä, saa tunneilta sellaisen buustin, että suupielet kääntyvät pakosta ylöspäin. Ainakin jos aktiivisesti asioita unohteleva ja hässäköivä ohjaaja kelpaa arjen komiikaksi. Tanssiopettajan vahvoihin vakioihin kuuluu ainakin “vielä yksi kerta” joka toistetaan noin viisi kertaa putkeen.

Fiilikselle Taina hakeutui lämpimän tekemisen hengen perässä asettamaan uutta kotiaan. Yksityisyrittäjä kaipaa yhteisöä ja ryhmäliikunnan vetäminen on ihan parasta! 

Satu

Fiiliksen iloinen ja ihastuttava optimisti Satu ohjaa syksyllä 2017 Functional Ball-, Kahvakuula- ja Äitiysliikunta-tunteja, joiden lisäksi Satu ohjaa myös Fiiliksen yrityspuolella.

Nuorempana Satu ei vielä tarkasti tiennyt, mihin ammattiin haluaa. Liikunta on aina ollut iso osa Satun elämää ja harrastuksesta tulikin työ, kun vanha työpaikka suljettiin 2013. Satu kouluttautui liikunta-alalle ja työskentelee nyt ryhmäliikunnanohjaajana suurella intohimolla. Palvelualat ja ihmisten parissa työskenteleminen ovat olleet Sadulle aina mieluisia työpaikkoja ja sitä liikunnanohjaajan työ juuri on. Satu uskoo unelmiin ja että ne ovat todellakin mahdollisia toteuttaa!

Alan vaihdon jälkeen Satu on opiskellut Varalan Urheiluopistolla liikunnan peruskurssin sekä liikunnan ammattitutkinnon. Lisäksi Satu on kouluttautunut liikunta-alalla mm. kuntosaliohjaajaksi ja Personal Traineriksi.

Satun iloisuus ja valoisuus ovat tarttuvaa sorttia. Satu ei uskokaan sanontaan ”pessimisti ei pety koskaan” vaan siihen että ”optimisti onnistuu aina”.

Sadun tavoitteena on kehittää omaa osaamista ja oppia uutta. Ohjaamisessa Sadulle tärkeintä ovat tekniikka-asiat ja ihmiset – yhdessä ollaan enemmän. Sadun tunneilla ei tarvitse suorittaa ryppyotsaisesti, vaan liikunnan täytyy olla mielekästä, kivaa ja tietenkin tehokasta.

Tuikku

Tuikku on hyvänmielen energiapakkaus, jonka vauhti ei tunnu loppuvan koskaan. Intohimo liikuntaan syttyi jo lapsena kilpaurheilun ja valmennuksen kautta. Ryhmäliikuntaohjauksen kelkkaan 2008 syksyllä hypänneenä hän on päässyt ohjaamaan lähes kaikenlaisia tunteja ympäri Suomea ja ulkomaita. Rakkaus lajiin vei Tuikun opiskelemaan ensin Varalaan ja sieltä Vierumäelle ja takataskussa on nyt liikunnan AMK-tutkinto sekä useita liikunta-alan koulutuksia. Tuikun tunneilla saat energian lisäksi ammattitaitoista ohjaamista tekniikka ja turvallisuus edellä yksilöt huomioiden. Turvallisesti liikkuminen on hänelle tärkeää ja ohjauksessa korostuu aina asiakkaan etu. Tuikun kanssa on helppo saada juttua aikaiseksi, oli aihe sitten mikä hyvänsä. Tuikku ohjaa maanantaisin BodyPump-tuntia, joka on loistava tapa aloittaa uusi viikko. Tuikku on innoissaan päästessään mukaan Fiilis Fitnessin tiimiin, sillä liikuntaa tehdään suurella sydämellä asiakkaat edellä.

Emilia

Emilia on monipuolisen liikkeellisen taustan omaava tekijä. Tanssin opettamista hänellä on takanaan jo useampia vuosia ja omaa harrastustaan miltei koko elämänsä mitalta. Joogan maailmaan Emilia ihastui 15-vuotiaana, ja American Yoga Alliancen rekisteröimää joogaohjaajan koulutustaan (RYT200) hän on päässyt hyödyntämään vuodesta 2014 asti. Tällä hetkellä Emilia opiskelee musiikkiteatteria, ja on monessa mukana esittävien taiteiden alalla.

Fiiliksen syksyssä Emilia ohjaa perjantai-iltoina neljä kolmen kerran joogakurssia. Ensimmäinen kurssi, Tasapaino, alkaa syyskuun toisena perjantaina. Opettajana ja ohjaajana Emilialla on vahva ihmistuntemus ja aito kiinnostus jokaista tunnin osallistujaa kohtaan – hän huomioi tekemisen yksilöllisenä, tarjoaa variaatioita sekä pitää kurssikokonaisuudet hengittävän dialogisina.

Emilian ideologian mukaan laitettaessa ruumis liikkeelle, energiaa sitoutuu tekemiseen, ja läsnäolomme vahvistuu. Onnellisuuden kokemus on läsnä helpommin, kun pääsemme suuntaamaan energiamme olennaiseen.

Kursseilla jokainen joogaa omista lähtökohdistaan, ja ottaa omakseen harjoituksesta juuri ne asiat, joita elämäänsä tarvitsee.

Minna

Minnan löytää syksyllä Fiiliksen yritystunneilta sekä Pilateksen maailmaan syventyvästä Lempeästä Kehonhuolto-aamusta. Pääsääntöisesti hän tekee hierojan töitä, mutta pilatesmaailma on vienyt  täysin Minnan sydämen – ohjaaminen onkin ihana lisä Minnan työviikkoon!

Hieroja-yrittäjänä hän on toiminut reilu viisi vuotta ja opiskelu jatkuu työn ohessa hierojan erikoisammattitutkinnolla. Pilatesta Minna on ohjannut kolmen vuoden ajan mutta totaalinen hurahdus lajiin tuli kesällä 2015, jolloin hän suoritti Suomen Terveysliikuntainstituutin PilatesHealth -ohjaajakoulutuksen ensimmäisen osan. Toisen osan Minna suoritti keväällä 2016 ja viimeinen osa käydään ensi keväänä. Kokonaisuudessaan koulutuksessa on siis yli 500 tuntia pilatesta. Lisätunteja muista pilatekseen liittyvistä koulutuksista on tulossa koko ajan lisää, sillä mitä enemmän lajista tietää, sitä enemmän haluaa tietää lisää!

Juoksu on Minnan ykkösharrastus, joten häneen voi törmätä lenkillä missä vain ;). Juoksun ohessa ja mahtavana lisänä tulee oma pilates-treenaus ja astangajoogaaminen.

Ohjaajana Minna on iloinen ja kannustava, hän haluaa jakaa omaa (pilates)innostustaan muille ja saada jokaisen nauttimaan liikkumisesta!

Roosa

Roosa on ahkera ja innokas Fiiliksen kasvo, jonka voit nähdä Fiiliksen vastaanotossa, ohjaamassa yritysliikuntaa, lasten tilaustunteja tai sijaistamassa tanssitunta. Roosan avoin ja iloinen olemus herätti luottamusta heti ensitapaamisella. Hän kyseli tanssisalia harjoituskäyttöön ja jäi siltä seisomalta Fiiliksen henkilökunnan jäseneksi. Roosa on ollut tiviisti yrittäjien opissa ja liikunnan alan tietotaito kasvaa kovaa vauhtia, vaikka ammattiopinnot ovatkin vieneet hänet ruuan ja tarjoilemisen pariin. Toivotaan, että näemme Roosan tuleisuudessa vielä isommassa roolissa myös Fiiliksen salissa.